Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
11.92 MB
2020-12-21 18:23:06
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
590
887
Rövid leírás | Teljes leírás (485.01 KB)

Kanizsa 2015 031-035. szám október

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

Új államtitkárok a Nemzetgazdasági Minisztériumban
Cseresnyés Péter ezután
választókörzete képviselete mellett a munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár is lesz
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az NGM által kiadott sajtóközleményében tudatta, hogy a tárcáját érintő változások közt néhány személyi változás is szerepel. Ennek nyomán Cseresnyés Péter, Nagykanizsa és térségének országgyűlési képviselője lesz a munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár.
Az NGM-ben történő személycserék indoklása közt szerepel, hogy Czomba Sándor munkaerőpiacért és képzésért felelős, szeptember végével lemondott államtitkár helyére 201S. október l-jétől Cseresnyés Pétert érkezhet. Cseresnyés Péter 2002 óta tagja az Országgyűlésnek. 2006 és 2010 között Nagykanizsa alpolgármestere, majd 2010-től 2014-ig a város polgármestere volt. 2014-től az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának tagja.
OKTATÁSI Kft.
start ohjlisi kii.
'' . .in i: Antíy 1. II. 8 Td: ÍIX2SS-374Ö
SZEMÉLYGÉPKOCSI, MOTOR tanfolyam indul szimulátoros oktatással
10.10. (hétvégi) 08:00-12:00 (Szo-V) 10.14. (hétközi) 16:00-20.00 (H-Sz-P)
GKI ÉS ADR TANFOLYAM Vizsgák: 10.17., 10.31., 11.07., 11.21.
(szombat) Jelentkezési határidő: vizsgák előtt 10 nappal
Statisztikai mutatók: www.startoktatas.eu/mmosegpolitikank
JELENTKEZÉS: 0630/288-3746 vagy a helyszínen
Kan izsa
LOKALPATRIOTA HETILAP
XXVII. évfolyam 31. szám 2015. október 1.
A társadalom és Nagykanizsa is nyertese ennek az intézetnek
Ünnepélyes megnyitóval zárult egy több éves folyamat. Megnyitotta kapuit Magyarország legújabb és legmodernebb gyermekvédelmi intézménye: a Nagykanizsai Javítóintézet. A megnyitóünnepségen először Magyari László, a Debreceni Javítóintézet igazgatója, a most zárult szakmai projekt vezetője lépett a mikrofonhoz.
- A javítóintézetek sorában utoljára negyven éve készült el valami új: az immár 18. éve a Debreceni Javítóintézetként funkcionáló, de 1972-ben még lányok ellátására megépült gyermekotthon. Kifejezetten javítóintézeti ellátás biztosítására szolgáló intézmény létesítésére pedig több mint 100 évvel ezelőtt volt példa: az aszódi és rákospalotai nevelőintézetek megépítésekor - sorolta a Nagykanizsai Javítóintézet szakmai vezetését is ellátó
szakember. - Örömmel jelenthetem be, hogy Magyarország Kormányának kiemelt projektjeként, 201S-ben elkészült hazánk ötödik javítóintézete, a nagykanizsai is. Projektgazdaként büszkén mondhatom: az intézet elkészült, és felkészült a gyermekek fogadására - mondta határozottan Magyari László.
A dél-zalai térség országgyűlési képviselője, Cseresnyés Péter hangsúlyozta: mindenki, a társadalom, Nagykanizsa és az idekerülő gyermekek is nyertesei ennek az intézetnek.
- „Az igazi megismerés: bukások sorozata, amit mindannyiszor gyermetegen boldog talpra állás követ." Ez az idézet Franz Kafka gondolata, és ezt felhasználva bátran mondhatjuk: a talpra állás házát adjuk most át. A remény épületét, a segítség falait, a felelősségvállalás intézményét -mondta a politikus. - Széchenyi István szerint azokból a kövekből, ame-
lyek utunkba gördülnek, egy kis ügyességgel lépcsőt építhetünk. Nos, a Nagykanizsai Javítóintézet kétségkívül ilyen, kövekből épült lépcső lehet az ide kerülő, megtévedt fiatalok számára. Egy esély, hogy rátaláljanak a helyes útra, hogy később, itteni tapasztalataikra is alapozva, a társadalom hasznos, megbecsült polgárai lehessenek. A Nagykanizsai Javítóintézet léte a közgazdaságtanból ismert győztes-győztes helyzet példája, vagyis minden szereplő nyertese ennek. A társadalmunk, mondhatjuk úgy is, hogy egész Magyarorsz...

Insert failed. Could not insert session data.