Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
44.2 MB
2021-01-06 16:25:46
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
679
1215
Rövid leírás | Teljes leírás (538.07 KB)

Kanizsa 1990. 022-026. szám június

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

II. évfolyam, 22. szám 1990. június 1. Ára: 9.60 Ft
Emlékszel? Ezzel a verssel köszöntünk el
„Nemcsakolvasni-oly szűkös a szó nem írni csak - az írás elmosódik -tanítani a lét megmaradó örömeit.. ...megőrizni a gyermeki szabadság önfeledtségét.."
tőled alig egy éve, amikor nyugdíjba mentél. Nehéz volt a válás.
Tudod, Magdi néni, tőled nemcsak a gyerekek tanultak, mi is. Emberséget, hitet, tartási, türelmet, tiszteletadást, szakmai alázatot. Az önfegyelem, a higgadtság, a segítőkészség nálad természetes volt. Mindig csodáltam azt a végtelen szeretetet, ahogyan magadhoz engedted a gyerekeket. Még a legrakoncátlanabbnak is kijárta simogatás. Nem ismertél reménytelen esetet, a végsőkig harcoltál minden gyerekért. Aki elmaradt, azt kézenfogva segítetted, nogy utolérje társait. Sohasem feledkeztél meg arról, hogy példa vagy. Hányszor láttam, amint könnyes mosollyal, meghatottan álltál akis nebulók között! Olyankor, tudom, minden gondodat, fájdalmadat elfelejtetted, csak a gyerekek léteztek, akiknek szükségük volt rád. Mindnek volt helye a te nagy tanítói szivedben.
Én - bevallom - türelmetlenebb vagyok. Gyakran panaszkodom, nehéz az élet. Időnként még pedagógus hitem is megrendül, ha a sok nehézségbe ütközöm. Te és korosztályod azonban most is szilárdan álltok. Pedig az elet egypárszor megtépázott, megalázott benneteket.
Manapság, az idősek bölcs tapasztalatának, higgadtságának pótolhatatlan-ságát kiszorítja a gazdaságosság elve. Tudom, rontos dolog ez, pedagógus lelkiismeretem mégis viaskodik vele. Ilyenkor, Pedagógus Nap táján gyakrabban gondolok rád sok kollégámmal, még több tanítványoddal. Köszönünk mindent, amit tőled kaptunk, amit a főiskola nem tudott megtanítani, azt hogy segítettél emberré lenni. Horváth Mária
Farkas Zsuzsa rajza
Ketyeg a surdi bomba
A félelem természetrajza -Agonizál egy falu - Miért akar megszabadulni ingatlanától az új tulajdonos? - Vélemény van, nevek nincsenek.
(Cikkünk a 2. oldabh)
Telefon-
vegen
* Kovács Zoltán, a városi tanács termelés-ellátásfel-ügyeleti osztályának vezetője.
- Mi lesz a hatósági húsbolt sorsa?
- Örömmel közölhetem, hogy a piacon lévő hatósági húsboltot nem szüntetjük meg. A tanácsi vezetők munkaértekezletén olyan
KANIZSA
VÁROSI HETILAP
döntés született, hogy a hatósági húsbolthoz szorosan kapcsolódó zalaszentbalázsi vágóhldunkat -várhatóan 3-400 ezerforintos költséggel - felújítjuk. A kivitelezésre jelentkezők közül a legkedvezőbb árajánlatot kínálóra bízzuk a munkák elvégzését. A bolt egyébként az elmúlt hetekben zárva volt, a dolgozók tartós fizetett szabadsága miatt. Nemrégiben egy-két alkalommal már ki is nyitott az üzlet, ugyanis lehetőség nyílt hatósági húsáru értékesítésére. A gyakrabb árusítást áruhiány gátolja. Javulás ezen a téren csak a zalaszentbalázsi vágóhíd felújítása után várható!
(tih-i)
Megjelenik minden pénteken
Levél Magdi néninek
pedagógusnapra
( kanizsaT
1990. június 1.
Ketyeg a bomba
Nem zörög a haraszt...
Rágalmazzák-e a kiskirályokat?
Régi igazság: annak van Igaza, aki erősebb. De mit ér az igazság hatalom nélkül? Erre keresem a választ Liszóban, Surdon, Pátrón. Sajnos az elmúlt évtizedek népellenes rendszerei és kiszolgálóik megtanították az embereket félni, közömbösen szemlélni saját sorsukat. Még mindig nem mernek, nem akarnak nyilatkozni, csak bólogatnak, és hitetlenkedve figyelik a nekibátorodó új világot.
Most, hogy újra ketyeg a surdi bomba, Berke József vb-titkár a sajtó nyilvánossága előtt kér védelmet a rágalmazók ellen. De vajon kik a rágalmazók, és hol vannak? Csak riadt em...

Insert failed. Could not insert session data.