Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
35.22 MB
2021-01-06 16:23:25
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
649
1068
Rövid leírás | Teljes leírás (415.37 KB)

Kanizsa 1990. 018-021. szám május

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

II. évfolyam, 1.''. szám 1990. május 4. Ára: 9.60 Ft
9 Egy politikai lejáratási hadjárat célpontja voltam, amelyben Csengey Dénes minden eszközt igénybe vett Nem akartam felvenni Csengey modorát, mert hittem, hogy a győzelmet nem rágalomhadjárattal, hanem józan érvekkel kell elérnem - mondja Czo-ma László.
(Cikkünk a 6. oldalon)
Április 22. vasárnap
@ Városunkban is több programra került sor a Föld napja jegyében. Az SZDSZ, a Fidesz, a Vállakozók Pártja és független szervezők felvonulást és műsort rendeztek, hogy felhívják a figyelmet a környezetvédelem jelentőségére. Az érdeklődés gyér volt, viszont reméljük, hogy a környezetvédelem végre városunkban is hatékony lesz.
-------------Tti-
EANIZSA
VÁROSI HETILAP
Volt egyszer egy kollégium
avagy Szüsziphosz mindig újra kezdi
TAVASZ
Emléktúra
© A Postás SE szervezésében első alkalommal rendezték meg a Thuiy György országos emléktúrát, amelyen mintegy háromszázan indultak. Az iskolák közű összesített pontversenyt a Mező Ferenc Gimnázium csapata nyerte.
Vendégszereplés
* Május 4-én NSZK-beli vendégszereplésre utazik a Zeneiskola tanári fúvósötöse. Nürnberg mellett, Sulzbach-Rosenberg-ben mutatják be műsorukat. Játékukról hangkazetta-felvétel is készül.
Kinyit a Zöldtábor
* A városszerte terjedő híresztelés ellenére június 18-án kinyit a Zöldtábor. Bár a faházak levegőjében a megengedettnél több a formaldehid, az szellőztetéssel eltávolítható, s a már elkészült nyári működtetési terv alapján a tábor megkezdheti munkáját. A főidényben ott üdülő mintegy kétszáz kisiskolás csekély, napi 35 Ft-os térítési dlj ellenében élvezheti a szünidő örömeit.
Van itt egy Ugy. Nem az ÜGY, de ügu. Kedvetlen gimnazisták mondják, szkeptikus sztylok, rezignált, tanarok, A HIVATAL megint ránott az emberre. hiszpn mit számit a közösségi erdek, mit a szív joga, ha a ráció egyszer működni kfzd.
fersze minden attól függ, kir\ek az agya kattog, s milyen érdek vezényli az rveket - hagyományosan, amúgy kelet-európai módon, urak és szolgák kommunikációs keptelensegével, a makacs csakazertis hántó mozdulatával, a hamis "presztízs ízetlen véctelTT\evel»
pzóval van itt egy ügy. ÖsszevontaJf két kollégiumot, a „Cserháti Sándor" középiskolai kollégiumot es a Zfinyi Miklós Jiykollegiumot, fi gazdqságosság pzent elveivel indokolva, s az egeszet a Cserháti Sfinaor Mezogazdasaai es Gep_eszeti Szakközépiskola igazgatósa ala rendelve. S mindezt heves ellenállás után, jogser-to módon, ahogy az alábbiakban következik. Írásunk a 2-3. oldalon.
Bakonyi Erzsébet felvétele
( kanizsaT
1990. május 4.
Levelek
A Zala Megyei Tanács
Művelődési Osztálya Vezetőjének!
Zalaegerszeg Tisztelt Osztályvezető Úr!
A nagykanizsai Zrínyi Kollégium Szülői Munkaközössége megbízásából írjuk e levelet. A legutolsó szülői értekezleten tudomásunkra jutott az a terv, miszerint az intézményt a Cserháti Iskola igazgatása alá akarják rendelni.
Mi, szülők azon a véleményen vagyunk, hogy ezzel a Kollégium önálló arculata jelentősen megváltozna.
Indokaink a következők:
1. A jelenlegi nevelői munkát jónak es következetesnek tartjuk.
2. A fent említett munka következtében jó a tanulmányi fegyelem.
3. A kollégiumi légkör biztosítja a becsületes emberré nevelést.
4. A szálló intézmény megszűnése véleményünk szerint a gazdasági munkaban is több áttételt eredményez, ami a nevelési, szakmai munka eredményére is kihatással lesz, negatív irányba. A mai időben oly sokszor emlegetett gazdaszemlélet hiánya is felvetődhet, amely szintén a nevelői munka színvonalát csökkent...

Insert failed. Could not insert session data.