Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
A védett dokumentumok csak könyvtárunk épületén belül, az erre kijelölt pontokon tekinthetők meg!
104.85 MB
2021-07-08 11:23:18
 

application/pdf
Védett Védett
0
385
Cím: Nagykanizsa város 1994. évi Sport Évkönyve
Alcím: decembertől decemberig
Szerző: Deregi László (1955)
Szerz. közl: Deregi László
Kiadás: Nagykanizsa : Informatika Kiadói Bt., [1995]
Eto: 796(439)Nagykanizsa"1994"(058)
Tárgyszó: Nagykanizsa ; sport ; évkönyv
Szakjel: 796
Cutter: D 51
Nyelv: magyar
Oldal: 419, [4] p.

A következő szöveg a könyvből keletkezett automata szövegfelismertetés segítségével:

Evkönyve
8800 Nagykanizsa, Magyar út 189.
Tel., fax: (93) 310-265
Deregi László
Nagykanizsa város 1994. évi
Sport Évkönyve
(decembertől decemberig)
INFORMATIKA Kiadói Bt. Nagykanizsa
Kedves Olvasó!
Nagykanizsa város sportévkönyvét tartja a kezében, azt a kiadványt, amely összefogja az 1994-es esztendő városi és közvetlen városkörnyéki sporteseményeit, megörökíti az eredményeket, beszámol a sportrendezvényekről. Igyekeztem hű képet adni a sportegyesületek, szakosztályok tevékenységéről, a diák és tömegsportrendezvényekről, mindezt riportok és fotófelvételek színesítik.
Ez a város második sportévkönyve, mely szervesen kapcsolódik az előző évhez, tulajdonképpen a cél is az, hogy annak folytatása legyen. Szeretném elérni, hogy minden év decemberében az Ön könyvespolcára kerülhessen a város sportéletét bemutató és azt dokumentáló kiadvány. A sportanyagok időrendi sorrendben, hónapos beosztásban kerültek feldolgozásra, s a folytonosság érdekében egy visszatekintéssel kezdődik, az óév decemberi sporteseményeivel. így nem szenved csorbát a város sportéletének bemutatása, s mindazok, akik szeretnek visszalapozni, mi is történt az év egy-egy időszakában, bátran megtehetik és hiteles adatokat meríthetnek. Sporteseményekben, eredményekben gazdag évet zár Nagy ka n izsa városa 1994-ben, volt bőven miről beszámolni, tudósítani, az eredményeket dokumentálni a jelennek és a jövőnek is.
Kedves Olvasó!
Nagyon bízom benne, hogy örömmel fogadja ezt az évkönyvet is, szívesen olvassa és veszi elő a későbbiek során is, s meglátja törekvéseim célját és értelmét. Szeretettel ajánlom Önnek.
-a szerző-
3
Óévbúcsúztató
DECEMBER
Egy év utolsó hónapja mindig tulajdonképpen egy számadás, elszámolás, zárása az előzőnek, melyben már ott bujkál az újnak várása. Milyen is volt, milyennek szeretnénk, hogy legyen. Rosz-szabbnak semmiképp. Már élnek a reményeink, de még éljük a jelent és bizakodunk, megfogalmazva elképzeléseinketa következő évre. Nézzük együtt, hogyan is zárta Nagykanizsa városa sportesemények szempontjából az előző évet.
Labdarúgásban a teremtornák időszakához tartozik ez a hónap, míg a kézilabdásoknál még javában tart a nemzeti bajnokság. A kosarasok sem unatkoztak, sorozatban játszották mérkőzéseiket. Szó lesz triatlonértékelésről, úszásról, a hóviharban járt sportakrobatákról, sakk-győzelmekről, öreg vívók találkozójáról, teke és birkózó eredményekről. Négy kanizsai kislány is megkapta a jó tan uló, jó sportoló kitüntetést és bemutatásra kerül, hogy mit vár az 1994-es esztendőtől sportoló, edző és sportvezető.
LABDARÚGÁS
V. Zrínyi utánpótlás labdarúgó kupa
December negyedikén Nagykanizsán az Olajbányász munkacsarnoka apró legénykék zsivajától volt hangos, akik meglepően jól kezelték a futball-labdát. A Zrínyi Általános Iskola ötödik alkalommal rendezte meg utánpótlás tornáját, mely ezúttal nemzetközivé kerekedett, mivel ott volt a hat résztvevő csapat között az osztrák Leibnitz HS. Ausztria együttese is. A tornát körmérkőzéses formában bonyolították le, színvonalas mérkőzést produkáltak az apróságok és nagy küzdelmet vívtak egymással a végső helyezésekért.
A kupa végeredménye: 1. ZTE - Petőfi Általános Iskola Zalaegerszeg, 2. Csányi L. Általános Iskola Keszthely, 3. Zrínyi Általános Iskola Nagykanizsa, 4. Nádasdy Általános Iskola Sárvár, 5. SabariaTipo Szombathely, 6. Leibnitz HS. Ausz