Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
A védett dokumentumok csak könyvtárunk épületén belül, az erre kijelölt pontokon tekinthetők meg!
85.14 MB
2021-06-28 13:05:20
 

application/pdf
Védett Védett
0
385
Cím: Nagykanizsa város 1993. évi Sport Évkönyve
Alcím: januártól decemberig
Szerző: Deregi László (1955)
Szerz. közl: Deregi László
Kiadás: Nagykanizsa : Informatika Kiadói Bt., [1994]
Eto: 796(439)Nagykanizsa"1993"(058)
Tárgyszó: Nagykanizsa ; sport ; évkönyv
Szakjel: 796
Cutter: D 51
Nyelv: magyar
Oldal: 327 p.


A következő szöveg a könyvből keletkezett automata szövegfelismertetés segítségével:

Deregi László
Nagykanizsa város 1993. évi
Sport Évkönyve
(januártól decemberig )
INFORMATIKA Kiadói Bt. Nagykanizsa
Kedves Olvasó!
Amikor kezébe veszi ezt a könyvét és fellapozza, kérem gondoljon arra, hogy egy olyan kezdeményezés eredménye került Önhöz, melynek célja, hogy összefogja Nagykanizsa város 1993. évi sport-eredményeit, megörökítse értékeit. Természetesen a könyv terjedelme nem teszi lehetővé, hogy a legapróbb részletekig mindenről számot adjon a város sportéletéről, de úgy érzem, összességében hű képet ad az eseményekről, a sportegyesületek és szakosztályok tevékenységéről. Mindezt riportok és rendezvényekről készül fotófelvételek egészítik ki. Időrendi sorrendben kerültek összeállításra a sportanyagok, arra figyelve, hogy sportáganként is jól követhetőek legyenek az események és az eredmények, a véleményalkotásoktól sem megriadva. Nem csak a minőségi sport, hanem a nagyobb létszámot megmozgató városi tömegsportrendezvények is helyet kaptak a könyvben.
Gondoljon arra is, hogy a város első sportévkönyvét tartja a kezében. Leküzdve a kezdeti nehézséget, az újabb cél is megfogalmazódott már. Szeretném elérni, hogy a kiadvány ezentúl minden évben elkészüljön, feldolgozva az aktualitásokat, felhasználva az előző év tapasztalatait.
Kedves Olvasó! Bízom benne, hogy olyan örömmel és jószándékkal fogadja és veszi többször elő Nagykanizsa város sportévkönyvét, mint ahogy én ajánlom ezt Önnek.
- a szerző-
Nagykanizsa, Kinizsi u. 97. Tel.:(93) 311-300
3
Január
Új év, új elképzelések, az emberek tele vannak reménnyel, bizakodással. Bíznak abban, hogy ez az esztendő jobb, de legalább olyan lesz, mint az előző. Ez voantkozik a sikerekre, eredményekre, de a gazdasági tényezőkre is. Nézzük, mi történt e hónapban Nagykanizsán, a sportéletben!
Körséta a sportpályákon
Harmadikán, szombat délután még igazi szünidei hangulat uralkodott a városban. Érthetően, mivel ez a nap még a téli szünethez kapcsolódott, elég volt egy nappal később előkerülnie az iskolai könyveknek. Kíváncsiak voltunk, milyen sportolási lehetőségek közül választhatnak azok, akik nem a meleg szobában kívánták eltölteni ezt a délutánt, hanem mozogni, sportolni vágytak...
Autóba ültünk, és egy délutáni körsétára indultunk a városban. Első utunkkal a sportpályákat, sportcsarnokokat jártuk körbe. Azonban az Olajbányász és MÁV NTE létesítményei rendezvény hiányában zárva voltak. A Mindenki Sportpályája ezúttal is tárt kapukkal fogadott bennünket, de a katlanban elhelyezett pályák a hideg idő miatt kongtak az ürességtől, a palánkok és a kapuk között süvített a szél. A labdarúgó pálya hatalmas, havas területén cipőkkel kitaposott óriási felirat díszelgett: BÚÉK ''93, jelezve az idő múlását... Tovább indultunk, a város egész évben kiváló szórakozási lehetőséget kínáló pihenőövezete, a Csónakázó tó felé. A kocsisor már jelezte, hogy itt nagyobb mozgásra számíthatunk. Egy anorákba jól beöltözött, futó fiatalembert értünk utol, akit néhány mondat erejéig megállítottunk.
- Kiskó Gábor vagyok, aTRI-CO triatlon klub versenyzője - kaptuk a tájékoztatást -, napi edzésadagomat végzem.
- Mennyi a napi edzésadag? - kíváncsiskodtunk.
- Egy nap kivételével a hét többi napján mindig futok, általában 20 kilométert -mondta kipirultán és indult tovább, nehogy lemerevedjen.
A Csónakázó tónál igazi kavalkád, színpompa fogadott bennünket. Kicsik és n