Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
9.6 MB
2019-07-23 10:02:10
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
743
1782
A nagykanizsai Landler Jenő Gimnázium
Évkönyve
az 1962-63-es iskolai évről
A tantestület tagjainak közreműködésével összeállította Csernay László igazgató "kiváló tanár"


A következő szöveg az évkönyvből keletkezett automata szövegfelismertetés segítségével:


A NAGYKANIZSAI LANDLER JENŐ ÁLTALÁNOS GIMNÁZIUM
ÉVKÖNYVE
AZ 1962/63-AS ISKOLAI ÉVRŐL

A TANTESTÜLET TAGJAINAK KÖZREMŰKÖDÉSÉVEL ÖSSZEÁLLÍTOTTA
CSERNAY LÁSZLŐ
igazgató, „kiváló taiyvr"
A NAGYKANIZSAI LANDLER JENŐ ÁLTALÁNOS GIMNÁZIUM
ÉVKÖNYVE
AZ 1962/63-AS ISKOLAI ÉVRŐL
i" \' lp

TARTALOMJEGYZÉK
1. Az 1962/63-as iskolai év története (Debreczeni Attiláné) ............3
2. A tanári testület névsora és iskolai munkaköre (Horváth Béla) ... 9
3. A tanárok társadalmi munkája (Debreczeni Attiláné)..................15
4. Az iskolai KISZ-szervezet munkája (Debreczeni Attiláné)............16
5. Kulturális élet (Kerecsényi Erzsébet)..........................................18
6. Gyakorlati foglalkozás (Márkus Ferenc) ....................................22
7. Az ifjúság sportélete (Dr. Fekete Ivánné)....................................24
8. Szakkörök (Dr. Szűcs Lászlóné)................................................24
9. A nyilvános tanulók név- és érdem jegy sorozata ........................29
10. Érettségi vizsgák (Csernay László)..........................................69
11. Kitüntetések, jutalmazások (Dr. Szűcs Lászlóné)........................74
12. Statisztika (Horváth Béla) ....................................................76
13. Az iskola benépesülése az államosítás óta (Horváth Béla) ............77
14. Felnőttoktatás (Csernay László)................................................78
15. Tájékoztatás az 1963/64-es iskolai évre (Csernay László)............80
*
Az 1962/63-as iskolai év története
1. A tanítás menete. Alakuló értekezletünket a Rendtartás előírásainak megfelelően augusztus 27-én tartottuk meg. Ezen az igazgató beszámolt a tantestület és a tanulóifjúság nyári munkájáról, bemutatta a tantárgyfelosztást és az iskolai mellékteendők elosztási tervezetét. Miután a tantestület minden tagja ezeket elfogadta, az igazgató ismertette a Művelődésügyi Minisztérium 142/1962. szám alatt kiadott tanévnyitó utasítását.
Augusztus 27-én és 28-án 63 tanuló jelent meg javító vizsgán, közülük 47-en sikeres vizsgát tettek. Augusztus 31-én történt a pótbeiratkozás. Az augusztus 29-én Zalaegerszegen megtartott igazgatói értekezlet anyagát szeptember 1-én az igazgató a tanévnyitó értekezleten ismertette a tantestület tagjaival.
A szeptember 3-án ünnepélyes külsőségek között megnyitott tanév a Rendtartás és a tanévnyitó utasítás előírásainak megfelelően, semmitől sem zavartatva folyt le.
Szeptember 3-tól 5-ig tartottuk meg az írásbeli érettségi vizsgákat, szeptember 15-én pedig a szóbeli érettségi vizsgát Dudás Flóriánnak, a zalaegerszegi Ságvári Endre gimnázium igazgatójának elnökletével.
Szeptember 6-án és 13-án folytak le a szakfelügyelők személyes irányításával a szaktárgyi tanácskozások, amelyeken a szaktanárok minden egyes tárgyra vonatkozóan megállapodtak a legeredményesebbnek látszó egységes eljárásokban.
A rendkívüli hideg téli időjárás miatt a Művelődésügyi Minisztérium január 20-tól február 3-ig szénszünetet rendelt el. Ennek megfelelően az első félév lezárására február 8-án került sor. Mivel a tanévnyitó utasításban előírt minimális óraszámot az eredeti határidőnek megfelelően elértük, a IV. osztályok utolsó tanítási napja május 8-a, az I—III. osztályoké június 8-a volt. A június 20-án megtartott tanévzáró ünnepély után kiosztottuk a bizonyítványokat.
2. Személyi változások. Az 1962/63-as tanév sem múlt el személyi változások nélkül. Saját kérésükre családi okok miatt dr. Buvári Andrásné a pécsi Janus Pannonius, László Józsefné a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor és dr. Kovács Gyula a békéscsabai általános gimnáziumhoz kapott áthelyezést. Az eltávozott kartársak helyett az alábbi kartársak kerültek intézetünkhöz:
A Művelődésügyi Minisztérium Cseke Ferenc történelem-földrajz szakos tanárt 19085—4. sz., augusztus 3-án kelt rendeletével, Gyana Sándor né magyar-orosz szakos és Szomjas Zsófia latin-néprajz szakos tanárokat 19089—4. sz., augusztus 2/án kelt rendeletével egyetemi tanulmányaik befejezése után intézetünkhöz helyezte.
A Megyei Művelődésügyi Osztály Bakonyi Istvánné Pintér Erzsébet kémia-fizika szakos kartársnőt 1962. július 7-én kelt 19209—26/1962. sz., Nagy Emiiné Lakatos Rozália biológia-kémia szakos kartársnőt 19455/17— 2/1962. sz., július 1-én kelt, Nyáry Rudolfné Várközi Ilona történelemföldrajz szakos kartársnőt augusztus 9-én kelt 19209—55/1962. sz., Schlarb Béla földrajz-biológia-kémia szakos kartársat 1962. szeptember 2-án kelt 20063—2/1962. sz., Zsoldos Ferencné Nagy Edit magyar-történelem szakos
3
i
kartársnőt augusztus 3-án kelt 33019/35—2/1962. sz., Harmath Mária agrármérnök kartársnőt július 1-én kelt 19455/17—1/1962. sz. rendeletével és Németh András kartársat műhelyoktatói minőségben 1962. augusztus 2-án kelt 19089—4/1962. sz. rendeletével intézetünkhöz helyezte. Örömmel fogadtuk az idehelyezett kartársakat, akik hamar beilleszkedtek az iskolai közösségbe, és az itt talált régi gárdával együtt lelkesen igyekeztek közreműködni a szocialista oktató-nevelő munkában.
3. Hivatalos látogatások. Legfelsőbb tanügyi hatóságunk, a Művelődésügyi Minisztérium részéről ebben a tanévben is kaptunk közvetlen segítséget. Október 5-én Németh István és Sági Györgyné minisztériumi előadók nézték meg az iskola oktatómunkáját. Az általános iskolai nevelési terv vitáján november 20-án részt vett Pető Imréné minisztériumi főelőadó és Jáki László, az Országos Pedagógiai Intézet adjunktusa. November
■ 23-án a „Társadalmi ismeretek" vitáján jelen volt Vargha Dénesné, az OPI adjunktusa. A gimnáziumi tanterv szaktárgyi vitáján tájékoztatást és segítést adott dr. Körmöczy László, az OPI adjunktusa, dr. Bayer István, az OPI fizikai tanszékének vezetője. December 11-én Juhász Ferenc, az OPI munkatársa nézte meg az intézetben folyó nevelőmunkát. Január 11-én Nyilas Dezső, az MM osztályvezetője fizika órákat látogatott. Batiz Gábor, az MM főelőadója, a szakközépiskolai osztály szervezése tárgyában március 22-én látogatta meg intézetünket.
Megyei ellenőrző hatóságunk részéről Kiss Gyula elvtárs, a Megyei Tanács VB elnökhelyettese, Baranyai Sándor osztályvezető, Kékesy Antal iskolai csoportvezető, Németh József népművelési csoportvezető, Kovács Lajos középiskolai felügyelő, Bogár László, Buzi Gábor, Göndöcs István, dr. Pillér Ernő, Raffai Imre, Sipos Imre, Horváth Dezső és Sümegi Béla szakfelügyelők, Kovács Lajos ideológiai előadó és dr. Czoma Antal felnőttoktatási felügyelő, Trovencsák József személyügyi előadó kartársak számos alkalommal keresték fel intézetünket, felülvizsgál* ták tanmeneteinket, részt vettek a szaktárgyi tantervi vitakon, meglátogatták a tanítási órákat, és tapasztalataikat az érdekelt szaktanárokkal megbeszélve, igyekeztek az intézetben folyó oktató-nevelőmunka minőségét javítani. Látogatást tettek intézetünkben még Csaba Ilona megyei gazdasági felügyelő, Kovács József, a zalaegerszegi Zrínyi Miklós gimnázium igazgatója, Kamuti Gyula, a zalaszentgróti gimnázium igazgatóhelyettese, dr. Czakó Ferenc, a Megyei Statisztikai Hivatal munkatársa, Horváth Zoltán megyei könyvtáros szakfelügyelő. Látogatást tettek az év folyamán még Gál Róbert, a KISZ városi titkára, Gerencsér Margit és Jakabffy Rudolf, Czigány József, a KISZ megyei bizottságának osztályvezetői, Horváth László, az MSZBT városi titkára, dr. Szollár István városi tiszti főorvos, dr. Székács Sándor közegészségügyi felügyelő és dr. Derdák Éva iskolai ellenőrző orvos.
A tanév második felében az érettségi utáni továbbtanulás ügyében a pécsi Tanárképző Főiskola, a nagykanizsai Felsőfokú Mezőgazdasági Technikum, a körmendi Felsőfokú Mezőgazdasági Technikum, a mosonmagyaróvári Mezőgazdasági Akadémia kiküldöttei, valmint a Tiszti Iskolába való toborzás céljából a helybeli és megyei Honvéd Kiegészítő Parancsnokság megbízottai több ízben is felkeresték iskolánkat, és tájékoztató előadásokat tartottak tanulóinknak a helyes pályaválasztás elősegítése érdekében.
4. Ünnepélyek, megemlékezések. A Rendtartásban és a tanévnyitó utasításban előírt ünnepélyeket és megemlékezéseket mind megtartottuk.
4
Szeptember 3-án a Városi Pártbizottság, a Városi Tanács és a Városi KISZ Bizottság képviselői, valamint számos helybeli és vidéki szülő jelenlétében tartottuk meg tanévnyitó ünnepélyünket.
Október másodikán a gyarmati népek felszabadító harcáról megemlé-keztetőt mondott Davidovics Sándor tanár.
Október 6-án a tizenhárom hős vértanú emlékezetéről megemlékezett Cseke Ferenc tanár.
November 6-án, a Nagy Októberi Szocialista Forradalom 45. évfordulója alkalmából megrendeztük iskolai ünnepélyünket a következő műsorral: 1. Magyar és szovjet himnusz (hanglemezről). 2, Majakovszkij: Beszélgetés Lenin elvtárssal c. verset szavalta: Husz Marianna III/E o. tanuló.
3. Ünnepi beszédet mondott: Béli József tanár. 4. Jevtusenko: Akarnak-e az oroszok háborút c. verset szavalták: oroszul Hoppál Katalin IV/F o. tanuló, magyarul Sey Pongrác IV/F o. tanuló. 5. Fasang: Békét a világnak. Előadta az intézet énekkara Russay Olivérné tanár vezetésével. 6. Nyikolaj Gribacsov: Békét a világnak c. versét előadta Balázsovits Lajos II/H o. tanuló. 7. A szavalóverseny díjait kiosztotta Csernay László igazgató. 8. Internacionálé (lemezről).
November 20-án, a KMP megalakulásának 44. évfordulójáról emlékeztünk meg. Műsor: 1. Oláh Gábor: Forradalom c, versét szavalta Vári László I/K o. tanuló. 2. Megemlékezést tartott Varga Géza tanár. 3. Babits Mihály: Éljen a köztársaság. Felolvasta: Hoppál Katalin IV/F o. tanuló. 4. A KISZ Megyei Bizottsága ajándékának átadása.
November 23-án megemlékezést tartottunk az intézet névadójának, Landler Jenő elvtársnak születése 86. évfordulója alkalmából. 1. Balázs Béla: Tábortűz mellett, vörös őrségen. Előadta: Lukács József III/B. o. tanuló. 2. Megemlékezést tartott: dr. Iváncsits Jánosné tanár. 3. Kövesi Endre Ha élne!. . Szavalta: Berkes Sarolta III/ C o. tanuló.
Február 23-án tartottuk a IV.-esek szokásos szalagavató ünnepélyét. A szalagvató beszédet az igazgató tartotta.
Február 25-én Landler Jenő elvtárs halálának 35. évfordulója alkalmából megemlékezést tartott: Németh János tanár.
Március 14-én megemlékezést tartottunk az 1848-as forradalom emlékére. Műsor: 1. Himnusz. 2. Petőfi: Nemzeti dal. Szavalta: Balázsovits Lajos II/H o. tanuló. 3. Ünnepi beszédet mondott: Szalay István tanár. 4. Petőfi: Föltámadott a tenger c. versét szavalta: Polgár József III/A o. tanuló. 5. Az intézet énekkara 48-as dalokat énekelt Russay Olivérné tanár vezetésével. ,
Március 21-én a dicsőséges Magyar Tanácsköztársaság kikiáltásának 44. évfordulója alkalmából tartott megemlékezés műsora a következő: 1. Himnusz. 2. Fodor József: Villanj meg, emlék. Szavalta: Lukács József III/B o. tanuló. 3. Megemlékezést mondott Sági László tanár. 4. Garai Gábor: Látomás a forradalomról. Szavalta: Vári László I/K o. tanuló. 5. Internacionálé.
Április 3-án tartottuk meg hazánk felszabadulásának 18. évfordulója alkalmából rendezett ünnepélyünket az alábbi műsorral: 1. Magyar és szovjet himnusz. 2. Ismeretlen költő: Vörös nap c. versét előadta: Hoppál Katalin IV/F o. tanuló. 3. Ünnepi beszédet mondott Morvay Gyula tanár.
4. Händel: Szvit. Előadta az intézet zenekara Szalay Sándor zeneiskolai tanár vezényletével. 5. Peterdi Andor: A győzőkhöz. Szavalta: Lukács József
5
III/B o. tanuló. 6. Fasang: Békét a világnak. Előadta az iskola énekkara Russay Olivérné tanár vezényletével. 7. Internacionálé.
Április 22-én megemlékeztünk Lenin elvtárs születésének 93. évfordulójáról. Műsor: 1. Majakovszkij: Beszélgetés Lenin elvtárssal. Szavalta: Polgár József III/B o. tanuló. 2. Megemlékezést tartott Biskopics Márton tanár. 3. Pásztor Árpád: Lenin. Szavalta: Vári László I/K o. tanuló.,
4. Internacionálé.
Április 30-án tartottuk a munka ünnepének tiszteletére rendezett iskolai ünnepélyünket az alábbi műsorral: 1. Himnusz. 2. Kiszanov: A mi ünnepünk. Szavalta: Éberling Dezső III/G o. tanuló. 3. Ünnepi beszédet mondott: Márkus Ferenc tanár. 4. Fasang: Békét a világnak, Itt van május elseje.Énekli az iskola énekkara Russay Olivérné karnagy vezetésével.
5. Várnai Zseni: Május elsejei felvonulás. Szavalja: Takács Magdolna III/C o. tanuló. 6. Internacionálé.
Május 1-én intézetünk tanulóifjúsága és tantestülete részt vett a hagyományos, színpompás május 1-i felvonuláson és példamutatóan fegyelmezett magatartásával kiérdemelte a Városi Pártbizottság és a Városi Tanács részéről a középiskolák részére kitűzött szép serleget.
Május 4-én megemlékezést tartott Anyák napja alkalmából Szalay Ist-vánné tanár.
Május 10-én zajlott le a gimnázium ez évi IV. osztályainak ünnepélyes búcsúzása számos szülő és többezer főnyi érdeklődő jelenlétében. A hozzátartozók elkísérték ballagó negyedikeseinket a Szabadság térre, ahol a szovjet hősi emlékmű talapzatára tették le tanulóink kegyeletük jeléül virágaikat. A ballagás megkezdése előtt a ballagó IV.-esek képviselői elmentek a Városi Pártbizottságra megköszönni a párt segítségét és támogatását, amelyet oly sokszor éreztek tanulmányaik közben, és megkoszorúzták a Petőfi szobrot is. A ballagási ünnepségen az igazgató búcsúztatása után az itt maradó tanulók nevében Polgár József III/A o. tanuló búcsúzott az IV-esektől, Kovács Antal IV/ B osztályos tanuló pedig a 192 ballagó nevében búcsúzott az iskolától.
Június 20-án volt az 1962/63. tanév ünnepélyes bezárása. Csernay László igazgató záróbeszédében kiértékelte a tanévben végzett munkát, átnyújtotta a „Kitűnő tanuló" okleveleket és érdemérmet a minisztérium által kitüntetett tanulóknak, továbbá pénz- és könyvjutalmakat osztott ki a tantestület által arra érdemesnek minősített tanulóknak. A jutalmazások részletezése Évkönyvünk más helyén olvasható. Az évzáró ünnepély után történt meg a tanulmányi értesítők kiosztása és a felsőbb osztályba lépő tanulók osztályfőnöki beírása.
5. Kitüntetések, jutalmak.
a) November 7-én pénzjutalomban részesültek: Bálint Ferenc, dr. Bit-tera Zoltánné, Dávidovics Sándor, Mészáros Kálmánné, Németh János, dr. Szűcs Lászlóné tanárok és Török Ferencné gondok.
b) 1963. január 1-én rendkívüli feljebbsorolásban részesültek: Debre-czeni Attiláné igazgatóhelyettes, Biskopics Márton, dr. Fekete Ivánné, Ke-recsényi Erzsébet, Sorosi Miklós, Szalay István, dr. Szűcs Lászlóné tanárok és Török Ferencné gondnok.
c) Május hónapban németországi egyhetes tanulmányútra ment Mészáros Kálmánné.
6
á) A Pedagógus Nap alkalmából pénzjutalomban részesültek: Csernay László igazgató, Horváth Béla igazgatóhelyettes, dr. Ördög Ferenc, Bakonyi Istvánné, Nyáry Rudolfné, dr. Iváncsics Jánosné, Márkus Ferenc,. Schlarb Béla, Szalay Istvánné, Makai András tanárok, Németh András műhelyoktató, Pichler Erzsébet adminisztrátor és Horváth Jánosné hivatalsegéd.
e) Külföldi jutalomüdülésben részesült a Pedagógus Nap alkalmából Harkány László és Navracsics Ilona tanár.
6. Kirándulások.
Sok tapasztalattal gazdagodtak tanulóink a történelmi jellegű és az üzemlátogatásokkal összekapcsolt kirándulások alatt. Sok élvezetes látnivalóban volt részük a város közvetlen környezetében kirándulóknak is. A városfejlesztéssel kapcsolatos egynapos túrán is bőséges volt az élmény.
Kisebb „sétának" tűnő kirándulásokon kívül az alábbi jelentősebb területeket járták be az osztályok.
a) A IV/A osztály Dávidovics Sándor osztályfőnök vezetésével október 12-én egynapos túra keretében megnézte Keszthely, Hévíz, Csillagvár és Sávoly nevezetességeit.
b) A IV/D osztály 28 tanulója Debreczeni Attiláné osztályfőnök vezetésével és dr. Szűcs Lászlóné tanár kíséretével 1962. október 4-től október 6-ig megtekintette Visegrád, Esztergom, Leányfalu nevezetességeit.
c) A IV/E osztály 1962 október 11-től 14-ig a Nagykanizsa—Pécs.—Siklós—Pécs—Nagykanizsa útvonal természeti szépségeit és a történelmi múlj jelentősebb emlékeit tanulmányozta Navracsics Ilona, Nyári Rudolfné és dr. Bittera Zoltánné kíséretével.
d) A TV/F osztály 43 tanulója Szeged és környékét látogatta meg. Majd Budapesten — a kirándulás irodalmi jellegének megfelelően — színházlátogatást is eszközölt. A kirándulást Harkány László osztályfőnök vezette Mészáros Kálmánné és Márkus Ferenc tanárok kíséretével.
e) 1962. október 3-án a harmadik osztályok, számszerint 137 tanuló, Németh János és számos kémia tanár, valamint az osztályfőnökök közreműködésével autóbuszkirándulást tettek Bázakerettyére, az olaj vidék megtekintésére.
f) A III/C osztály dr. Iváncsits Jánosné vezetésével és Nagy Emiiné kíséretével a Nagykanizsa—Pécs—Szeged—Budapest—Nagykanizsa útvonalon haladt. Különösen Szeged és Pécs nevezetességeit tanulmányozták alaposabban. A kirándulás 1962. október 12—14-ig tartott.
g) A III/D osztály 30 tanulója 1963. május 11—14-ig Navracsics Ilona osztályfőnök vezetésével-és Németh Jánosné tanárnő kíséretével Budapest és Visegrád nevezetességeivel ismerkedett meg.
h) A II/A osztály 1962. október 23., 24., 25-ik napjain Sopronba tett kirándulást Szalay István osztályfőnök és Dávidovics Sándor tanár vezetésével.
i) A II/D osztály Mészáros Kálmánné vezetésével 1963. április 3—6-ig Nagykanizsa—Pécs—Mecsek hegység—Siklós—Harkány—Pécs—Nagykanizsa útvonalon haladt.
A II/F osztály 1963. május 13—16-ig autóbusz kirándulást tett Nagykanizsa — Kőszeg — Sopron — Nagycenk — Fertőd — Veszprém — Nagyvázsony — Balatonfüred — Tihany — Tapolca — Keszthely — Nagykanizsa útvonalon, Kerecsényi Erzsébet, Russay Olivérné és Szomjas Zsófia tanárnők vezetésével.
k) A II/E osztály 1963. május 5-én Keszthely és Hévíz nevezetességeit nézte meg. A 20 leánytanuló Szomjas Zsófia tanárnővel és egy szülő kíséretével tette meg az utat.
A kirándulások általában komplex jellegűek voltak. Az iskolai tananyagon túl a hazai táj, a történelmi múlt és szocialista alkotásaink megismerése volt a cél, de tizeken kívül a tanulók fizikai mozgatása, a közösségi szellem helyes irányú élénkítése is központi feladat volt.
7. Az iskola és a kollégium kapcsolata. A nagyszámú vidéki tanulóifjúság egy részének befogadásával és szocialista szellemű nevelésével nagy szolgálatot tesz hatalmas intézetünknek a város két középiskolai kollégiuma. A fiúkollégiumban 64 gimnazista fiú, a leánykollégiumban pedig 101 leány lakik nagyszámú technikumi tanulóval együtt. Az iskola és a két kollégium közötti kapcsolat kifogástalan, a testvérintézmények igyekeznek egymás munkáját a lehető legtökéletesebben kiegészíteni. A kölcsönös jó kapcsolatra a kollégiumok tanulmányi eredményeiből is lehet következtetni. A fiúkollégium tanulmányi átlaga a tanév végén 3,7, a leánykollégiumé pedig 3,6 volt, magasabb jelentékenyen az iskolai átlagnál. A leánykollégiurfi igazgatója és két főhivatású nevelője tanít a gimnáziumban, a fiúkollégium két főhivatású nevelője is óraadó intézetünkben, a gimnázium tanárai közül négyen a fiúkollégium mellékhivatású nevelői.
8. MSZMP gimnáziumi alapszervezet, Pedagógus Szakszervezet iskolai bizottsága. 1961. novemberétől intézetünknek önálló pártalapszervezete van. Az alapszervezet tagsága egészséges emelkedést mutat. Az alapszervezetnek 14 tagja és 1 tagjelöltje van. A pár talapszervezet munkáját a Szervezeti Szabályzatnak megfelelően, az MSZMP Városi Bizottsága útmutatásai alapján végzi.
Az intézetnek 5 vezetőségi tagból és 49 tagból álló iskolai szakszervezeti bizottsága van. A bizottság munkáját a fennálló rendeleteknek és szabályzatoknak megfelelően végzi.
9. Szülői munkaközösség. A tanév elején megalakult az intézet Szülői Munkaközössége. A munkaközösséget 4 tagú vezetőség irányítja, munkáját a Városi Nőtanács utasításai és az iskola évi munkatervének alapján, munkaterv szerint végzi. A vezetőség tagjai: Elnök: Varga Józsefné. alelnökök: Harcz Lajos és Tóth Andrásné, gazdasági felelős: Kovács Józsefné. A választmány 64 tagból áll.
8
A tanári testület névsora és iskolai munkaköre
Szolgaian £v:k szama Mely tantárgyakat, mely osztályokban tanított? a tc
Sorszán A tanár neve, alkalmazásának minősége, szaktárgyai a u V N N « a — <« •a—i 0° a-S CB U H e N o Egyéb iskolai elfoglaltsága
1. CSERNAY LASZLÖ igazgató „Kiváló tanár" matematika, fizika 42 15 matematika: 4f 4 - A levelező tagozat vezetője
2. DEBRECZENI ATTILANÉ GÁBOR MARTA ig.. helyettes történelem, földrajz 13 5 történelem: 4d 9 4d Az osztályfőnöki munkaközösség vezetője KISZ KB szervező Sz. M. összekötő
3. HORVÁTH BÉLA ig. helyettes biológia, kémia 37 14 kémia: 2a, 2b 7 — A kémiai szertár őre. A kémiai munkaközösség és kémiai szakkör vezetője
4. AliEXANDER JÓZSEF tanár orosz 12 3 orosz: lb, lc, ld, lg, lh, 3b, 3f, 3g gyakorlati foglalkozás felügyelet: 3b, 2c * 26 — KISZ tanácsadó. Az orosz nyelvi munkaközösség vezetője
5. BAKONYI ISTVANNÉ PINTÉR ERZSÉBET tanár kémia, fizika 6 1 fizika: 2b, 2g, 2h kémia: la, lb, lc, le \' 20 lb
6. BÁLINT FERENC tanár matematika, fizika 10 3 matematika: lb, 3b, 3c ábr. geometria: 3a, 3b, 3c, 3d, 4c, 4d 29 3b KISZ tanácsadó
7. BÁLINT FERENCNÉ PUPEK ZSUZSANNA tanár matematika, fizika 8 3 matematika: lf, lg, lh, 2d, 2e, 2g, fizika: 2d 27 lf
B. BÉLI JÓZSEF tanár „Az oktatásügy kiváló dolgozója" történelem 8 8 történelem: la, 3a, 4c, 4e műv. tört.: 4e, 4f gyakorlati foglalkozás felügyelet: la, 4a 24 la A\' történelmi és műv. tört. szertár őre
0, BISKOPICS MARTON tanár orosz 11 11 orosz: li, lk, 11, 2a, 2b, 2h, 3a, 4a, 4d 26 3a
10 Dr. BITTERA ZOLTANNÉ CSIK STEFÁNIA tanár / orosz, német, francia 14 9 orosz: le, lf német: 2a, 2b francia: lc, lg, 2g, 3a, 3c, 4c 29 Jg A német nyelvi munkaközösség vezetője. Segélykönyvtár őre
9
Sorszám A tanár neve, alkalmazásának minősége, szaktárgyai Szolgálati c<ek száma Mely tantárgyakat, mely osztályokban tanított? 5 xs (4 M c
a v c n <n c ennél az iíkolánál m h, •o v X o n Ő Egyéb iskolai elfoglaltsága
11. BUZAS ISTVÁN tanár matematika, fizika 4 4 matematika: ld, 2a, 2c, 3a, 4e, fizika: 4c 28 - Statisztikus
12. CSEKE FERENC tanár történelem, földrajz 1 1 történelem: ld, li, lk földrajz: la. lb, lc, ld, le, lf, lk 24 ld
13. DAVIDOVICS SÁNDOR tanár történelem, földrajz, geológia 8 4 A történelem: 2c, 4a, 4b földrajz: 2a, 2g gyakorlati foglalkozás felügyelet: 4a 25 4a A természetjáró szakkör vezetője. A bejáró tanulók ellenőre
14. DOBOS ISTVÁN tanár filozófia 8 2 orosz: la, ld, lf, lg lélektan-logika: 4a, 4b, 4c, 4d, 4e, 4f 29 - 1963. ápr. 1-vel áthelyezve a letenyei MSZMP Bizottsághoz
15. Dr. FEKETE IVANNÉ RADÖ EDIT tanár testnevelés 21 9 testnevelés: lf, lg, 11, 2c, 2d, 2e, 2g, 2h, 3e, 3f, 3g, 4b, 4d, 4f 30 - A leány sportkör vezetője
16. GRÉDICS GYULA tanár testnevelés 5 2 testnevelés: lb, lc, ld, le, lh, lí. lk, 2b, 2f, 3c, 3d, 4e, 4e 28 - Tankönyvfelelős Sportkör vezető
17. GULYÁS MIHÁLY tanár fizika, matematika 7 7 matematika: 4c, 4d fizika: 3b, 3c, 3d matematika: 4c, 4d A rádió szakkör vezetője. Órarend készítő
18. GYANA SANDORNÉ PERGEL MARIA tanár magyar, orosz 1 1 1963. jan. 8-tól május 28-ig szülési szabadságon Május 28-tól jún. 30-ig irodai beosztás
19. harkány lászló tanár magyar 9 6 magyar: le, 11, 3b, 4a, 41 25 4f Kultúrfelelős
20. harmath MARIA agrármérnök-tanár mezőgazdaságtan 8 1 biológia: ld. le mezőgazdasági gyakorlat: lb, le, lf, lg, 11, 4c 42 le
2\'. Dr. ivancsits janosné pillér irén tanár magyar 14 3 magyar: 3c, 3g gyakorlati foglalkozás felügyelet: 2g 19 3c Kultúrfelelős
22. KERECSÉNYI ERZSÉBET tanár magyar, történelem 18 2 magyar: li, 2c, 2g, 3e gyakorlati foglalkozás felügyelet: 11 27 li Az önképzőkör vezetője Kultúrfelelős
23. KOCSI TIBORNÉ JANCSÓ ETELKA tanár földrajz, geológia 8 5 földrajz: 11, 2b, 2c, 2f, 2h gyakorlati foglalkozás felügyelet: se 25 3e A földrajzi szertár őre
24. KÖKÉNYES ZOLTANNÉ BERKÓ MARIA tanár magyar, orosz 7 2 orosz: lc, le, lg, li, 11, Ili, 3g 32, — Az orosz szakkör vezetője
10
Szolgálati evet száma Mely tantárgyakat, mely osztályokban tanított? a N M 10 a
Sorszárr A tanár neve, alkalmazásának minősége, szaktárgyai , összesen ennél az iskolánól <0 h •© V X >o TS Ő Egyéb iskolai elfoglaltsága
25. MAKAI ANDRÁS agrármérnök-tanár mezőgazdaságtan 11 2 mezőgazdasági gyakorlat: lh, 2c, 2d, 2e, 2f, 3f 44 -
26. MÁRKUS FERENC tanár magyar 8 8 magyar: lk latin: 3e, 3f, 3g, 4e, 4f 21 lk Énekkari felügyelet
27. MÉSZÁROS KALMANNÉ JEROME HILDA tanár orosz, német, francia 15 15 oiosz: 2d, 3c, 3e, 4f német: la, 4b Irancia: 2d, 4a 26 2d A filológiai szertár őre
28. MORVAY GYULA tanár orosz 34 6 orosz: la, lb, lk, 2g, 4b, 4e gyakorlati fogl. felfelügyelet: 3a 23 — Dekoráció felelős
29. NAGY EMILNÉ LAKATOS ROZÁLIA tanár biológia, kémia 2 1 biológia: 11, 2e, 3f, kémia: 11, 2c, 2e, 2f, 2h 26 11 A biológiai szakkör vezetője
30. NAVRACSICS ILONA tanár matematika, fizika 7 7 matematika: la\', 3d, 3e, 4d fizika: 4e 28 3d A fizikai szertár őre. A fizikai szakkör vezetője. Baleset biztosítási felelős
31. NÉMETH JÁNOS tanár % biológia, kémia 7 7 biológia: 2a, 2b, 3a, 3c kémia: 2d, 3a, 3d, 3g gyakorlati fogl. felügyelet: lk, 4b 28 4b A biológiai szertár őre. KISZ tanácsadó tanár. Oktatófilm felelős
32. NÉMETH JANOSNÉ VERES ETELKA tanár biológia, kémia 6 6 biológia: 2c, 2d, 2g, 3b, 3c, 3d, 3g kémia: lf, 2g . 25 2g Folyóirat felelős
33. NYARY RUDOLFNÉ VARKÖZI ILONA tanár földrajz, történelem 22 1 magyar: lc, ld történelem: le, 2a, 2b, 2d 20 lc Az iskola könyvtárainak őre Mozi felelős
34. Dr. ÖRDÖG\' FERENC tanár magyar 7 6 magyar: 2b, 2h, 3a, 4d 16 2h Faliújság felelős
35. Dr. ÖRDÖG EERENCNÉ DÓMJÁN JÜLIA tanár magyar 7 4 magyar: la, 2e, 3d, 4c 20 4c
36. RUSSAY OLIVÉRNÉ WAGENHOFFER GABRIELLA tanár magyar, ének \' 4 2 magyar: 2d, 2f ének: la, lb, lc, ld, lf, lg, lh, li, lk, 11 gyakorlati foglalk. felügyelet: li, lh 25 2f, Értekezleti jegyző A iskolai énekkar vezetője. A znne-szertár őre
11
Sorszám A tanár neve, alkalmazásának minősége, szaktárgyai Szolgálati ivek száma Mely tantárgyakat, mely osztályokban tanított? Heti óraszám | 10 a c *M > M ó Egyéb iskolai elfoglaltsága
a 6 Hl S C ennél az iskoláoíll
37. SÁGI LÁSZLÖ tanár történelem 3 3 történelem: 2e, 2f, 2h, 3b, 3e, 3f, 4f 24 - A bejáró tanulók ellenőre
38. SCHLARB BÉLA tanár biológia, kémia, földrajz 20 1 biológia: la, lb, lc, lh, li, lk kémia: ld, lg, lh, li, lk 22 -
39. SCHLARB BÉLÁNÉ BALLA MÁRIA tanár matematika, fizika 6 6 matematika: 3f, 4b fizika: 2a, 3e, 3f, 4a, 4f 29 3f A matematikai szertár őre
40. SOROSI MIKLÖS tanár matematika, fizika 6 6 matematika: 2b, 3g, 4a fizika: 3a, 3g, 4b 27 2b A matematikai szakkör vezetője. Az iskolai sakk-csoport vezetője
41. SZALAY ISTVÁN tanár magyar, történelem 6 6 magyar: lf, 2a, 3f, történelem: lf, lg gyakorlati fogl. felügyelet: 2a 26 2a Fűtési és tűzrendészet! felelős A tanulószoba vezetője
42. SZALAY ISTVANNÉ TÁNCSICS ANNA tanár magyar, történelem 6 6 magyar: lb, lg, 4e gyakorlati foglalk. felügyelet: lc 23 4e A tanulószoba vezetője
43. SZÁNTÓ ZOLTÁN tanár testnevelés 9 6 testnevelés: la, lc, ld, le, 2a, 2d, 2g, 2h, 3a, 3b, 4a, 4b, 4£ 30 8 A testnevelési szertár őre. A fiú sportkör vezetője
44. SZOMJAS ZSÓFIA tanár latin 1 1 latin: lf, lk, 11, 2e, 2f, 2h 22 2e Az iskolai Vöröskereszt vezetője
4í. Dr. SZŰCS LÁSZLÓNÉ LÁSZLÓ GABRIELLA tanár magyar, orosz, német 24 15 • orosz: 2c, 2e, 4c német: ld, le, 2c, 3b, 3d, 4d 29 2c Takarékossági felelős
46. VARGA GÉZA tanár történelem, földrajz 7 6 történelem: 2g, 3g földrajz: lg, lh, li, 2d, 2e gyakorlati foglalk. felügyelet: 2b 29 3g KISZ tanácsadó tanár
47. ZSOLDOS FFRENCNÉ NAGY EDIT tanár magyar, történelem 6 1 magyar: lh történelem: lb, lc, lh, 3c, 3d gyakorlati foglalk. felügyelet: ld, 4c 24 lh \\ KISZ tanácsadó tanár. Kultúr-felelős
48. NÉMETH ANDRÁS műhelyoktató technikus 5 5 gyakorlati foglalkozás: la, lc, ld, li, lk, 2a 36 -
12
Szolgálati évet száma Mely tantárgyakat, mely osztályokban tanított? I a M IO
Sorszán A tanár neve, alkalmazásának minősége, szaktárgyai 0 u V N ■o ennél az ¡akolinál a h « o a •o t-. N s Egyéb iskolai elfoglaltsága
49 ALPAR GYÖRGY óraadó - 1 ipari rajz: lf, lg, lh 6 -
50. BOROS ANTAL óraadó tanár földrajz, rajz - 2 ipari rajz: la, lc, ld, li, lk, 11 12 -
51. HORVÁTH ZOLTÁN óraadó tanár matematika, fizika - 1 matematika: lc fizika: 2e, 2f 9 -
52. KETTING FERENC óraadó tanár rajz \' - 9 ioari rajz: lb, le ábr. geometria: 4a, 4b műszaki rajz: 1—4 12 -
53. MÉSZÁROS FERENC óraadó tanár magyar - 4 magyar: 4b 5 - A fotó szakkör vezetője
54. NAGY EMIL óraadó tanár matematika, kémia - 3 matematika: li, 11 kémia: 3c li -
55. NÉMETH ZSUZSANNA óraadó tanár biológia, kémia - 9 kémia: 3b, 3e, 3f 6 -
56. NYOLCAS TF.RÉZ óraadó tanár történelem, olasz - 1 olasz: lb, lh, li\' 9 -
57. PINTÉR ELEONÓRA óraadó tanár matematika, fizika - 1 matematika: le 5 -
58. POMPER ZSUZSANNA óraadó tanár biológia, földrajz - 2 biológia: lf, lg, 2f, 2h 8 -
59. SZENDRÖI GÉZA óraadó nyomdaipar - 2 gyakorlati foglalk. 2g 6 - 1
60. TÓBER ERNŐ óraadó tanár matematika, fizika - 2 matematika: 2f, 2h 6 -
61. VEGELE JUDIT óraadó tanár matematika - 1 matematika: lk 4
62. AUER FERENC óraadó faipar - 1 gyakorlati foglalk. lk 2 -
63. BENKÖ LÁSZLÓ óraadó fémipar - 3 gyakorlati foglalk. 3b 2 -
64. ERMÉNYI LÁSZLÓ óraadó fémipar - 1 gyakorlati foglalk. ld 1 -
65. FELDE JÁNOS óraadó motortekercselés - 3 gyakorlati foglalk. 3a 2 -
66. GAAL JÓZSEF óraadó faipar - 3 gyakorlati foglalk. 4b 4. -
13
Szolgálati\' íve* száma Mely tantárgyakat, mely osztályokban tanított? a N J4 « a
Sorszánr A tanár neve, alkalmazásának minősége, szaktárgyai összesen ennél az iskolánál « M <o « a o N «5 Egyéb iskolai elfoglaltsága
67. GÖNDICS ISTVÁN óraadó szabó - 1 gyakorlati foglalk. lc 2 -
68. HORVÁTH LÁSZLÓ óraadó vegytisztítás - 2 gyaksrlati foglalk. li, 2g 2 -
6\'». KISS BOLDIZSÁR óraadó fémipar - 2 gyakorlati foglalk. 3a 2 -
70. LAKNER ISTVÁN óraadó fémipar - 1 gyakorlati foglalk. 2a 2 -
71. LÁNG FERENC óraadó fémipar - 3 gyakorlati foglalk. Eb, 4a 4 -
72. NÉMETH ZSIGMOND óraadó autószerelő - 1 gyakorlati foglalk. 2 -
73. SÍPOS GYULA óraidó tejipar - 2 gyakorlati foglalk. 2g 2 -
74. SOÓS JÓZSEF óraadó fémipar - 1 gyakorlati foglalk. 4a 2 -
75. SZEGEDI JÓZSEF óraadó mezőg. gépipar - 2 gyakorlati foglalk. 2b 2 -
76. SZŰCS DEZSŐ óraadó vegytisztítás - 2 gyakorlati foglalk. 2 -
77. TIHANYI EMIL óraadó fémipar - 2 gyakorlati foglalk. la 2 -
78. VASS JÁNOS óraadó szabó - 1 gyakorlati foglalk. lc 2 -
PICHLER ERZSÉBET
adminisztrátor
Technikai dolgozók: Kisegítő I.: Horváth János Kisegítő II.: Beke Mária
Horváth Jánosné Róth Mária Szabó Jánosné Adám Mária Szép Józsefné Büki Erzsébet Tóth Istvánné Kardos Júlia
Irodai alkalmazottak:
TÖRÖK FERENCNÉ MANKOVITS ERZSÉBET
gondnok
14
A tanárok társadalmi munkája
Alexander József: Az MSZMP gimnáziumi alapszerv vezetőségi tagja. Az iskolai szakszervezeti bizottság elnöke. A munkásőrség tagja, a Magyar—Szovjet Baráti Társaság városi elnökségének tagja.
Bálint Ferenc: A KISZ Városi Bizottságának tagja, az instruktori hálózat vezetője. A Pedagógus Szakszervezet Eötvös Alapi Bizottság vezetőségi tagja. MSZMP tag.
Bálint Ferencné: MSZMP tag. Pártbizalmi.
Béli József: A TIT előadója.
Biskopics Márton: A Hazafias Népfront aktívája.
Dr. Bittera Zoltánné: A Városi Nőtanács idegen nyelvi fordítója, a TIT előadója.
Cseke Ferenc: A KISZ agit-prop. alosztályának tagja. Csernay László: MSZMP tag. A Megyei Pályaválasztási Tanács tagja. Davidovics Sándor: A Hazafias Népfront aktívája. A Városi Tanács VB társadalmi munkát szervező csúcsbizottság tagja.
Debreczeni Attiláné: Az MSZMP gimnáziumi alapszervezet titkára. A KISZ Városi VB tagja, a KISZ Megyei Bizottságának tagja. A Városi Nő-tanács aktívája.
Dr. Fekete Ivánné: A Kilián testnevelési mozgalom vezetője. Grédics Gyula: A Nagykanizsai Bányász labdarúgó csapatának tagja. Gulyás Mihály: A TIT városi szervezetének tagja. Népi ellenőr. Harkány László: A TIT előadója. A Hazafias Népfront aktívája. Harpiath Mária: MSZMP tag. A Városi Nőtanács aktívája. Dr. Iváncsits Jánosné: A TIT előadója. Kökényes Zoltánné: MSZMP tag. Makai András: MSZMP tag. Pártbizottsági instruktor. Morvay Gyula: MSZMP tag. A KISZ agit-prop. alosztályának munkatársa. A KPVDSZ-ben propagandista. Üzemi nyelvtanfolyam vezető. Nagy Emiiné: A KISZ agit-prop. osztályának munkatársa. Navracsics Ilona: A TIT előadója. Az iskolai szakszervezeti bizottság vezetőségi tagja.
Németh András: A Hazafias Népfront aktívája. MSZMP tag. Németh János: MSZMP tag, pártbizalmi. A TIT előadója. Az iskolai szakszervezeti bizottság vezetőségének tagja.
Németh Jánosné: A városi kultúrbizottság aktívája. Nyári Rudolf né: A Városi Kultúrbizottság aktívája. Dr. ördög Ferenc: A Hazafias Népfront aktívája. A TIT előadója. A Városi Nőtanács aktívája.
Russay Olivérné: A városi kultúrbizottság tagja. Sági László: A Városi Pártbizottság propagandistája. MSZMP tag. Sorosi Miklós: A városi sakkszövetségben ifjúsági felelős. Szántó Zoltán: Az MTST tagja. A Megyei Kosárlabda Szövetség elnöke.
Szomjas Zsófia: A pedagógus KISZ-szervezet gazdasági felelőse. Varga Géza: A Városi Kultúrbizottság aktívája. Népi ellenőr. MSZMP
tag.
Az iskolai KISZ szervezet munkája
Az 1962/63. tanévben az intézet tanulóinak létszáma 1140 fő volt, ebből KISZ-tag 947 fő volt. A tanulók 32 alapszervezetben dolgoztak, amelyet 9 tagú vezetőség irányított. A csúcsvezetőség tagjai voltak: Kovács Antal, a csúcsszervezet titkára, Szabó Erzsébet szervező titkár, Hoppál Katalin ISZM felelős, Vitális Beáta kultúrfelelős, Nagy Sándor fizikai munka felelős, Szabó Teréz oktatási felelős és Béres Sándor sportfelelős. Ez a vezetőség 1963. áprilisáig képezte a csúcsbizottságot, s mivel sokan IV. osztályosok voltak, újjá kellett választani a vezetőséget. A jelenlegi csúcsszervezet az alábbi tagokból áll: Titkár Kosaras Csaba, szervező Magura Gizella, fizikai munka felelős Nagy Sándor, ISZM felelős Hajas Teréz, kultúrfelelős Kovács Ferenc, Gáspár Zoltán gazdasági felelős, és Solty Klára sportfelelős.
A KISZ szervezetnek az év folyamán két fő feladata volt.
a) Az ifjúság a szocializmusért mozgalom teljesítése.
b) Az intézet oktató-nevelőmunkájának segítése a helyes mozgalmi élet kialakításával.
Mind a csúcsvezetőség, mind az alapszervezetek munkájukat munkaterv alapján végezték, amelynek elkészítéséhez a megyei és városi KISZ Bizottság, a nyári vezetőképző táborok határozatai és az intézet munkaterve adtak segítséget.
Október elsején az intézet igazgatósága és az intézet KISZ szervezete közös felhívást adott ki az alapszervezetek felé a „Szocialista Osztály" cím elnyerésére. A versenybe minden osztály bekapcsolódott. Teljesíteni magatartási, tanulmányi, takarékossági stb. feladatokat kellett. Elbírálásra félévkor és az év végén került sor. Eredmény: „Szocialista Osztály" lett félévkor a IV/B és az I/L osztály, év végén az I\'L és III/E osztály.
A tanulmányi munka segítése érdekében a tanév elején minden alapszervezetben megszervezték a korrepetálásokat. A korrepetálás párokban, vagy csoportosan történt szaktanári, vagy tanulói irányítással.
Az alapszervezetek szoros kapcsolatot tartottak fenn a városi és környező községi úttörő szervezetekkel. 78 úttörő vezetőt adtunk az általános iskoláknak.
A tanév folyamán a takarékosság terén igen jó eredményt értek el tanulóink. 86 950 forintot takarékoskodtak.
A KISZ-munka a tanév folyamán sem szakadt meg. Az elmúlt nyáron a Hanságban és Somogyban dolgoztak építőtáborban fiú- és leánytanulóink, ezen a nyáron 120 fiú megy a Hanságba, 150 leány pedig a zalaszentgróti állami gazdaságba.
Az intézet KISZ szervezete szoros kapcsolatot tartott fenn a város többi középiskoláinak KISZ szervezeteivel. Ugyancsak szoros kapcsolat épült ki két üzemi és egy honvédségi alakulat KISZ szervezetével is.
Az Ifjúság a szocializmusért mozgalom négy követelményét a következő módon teljesítették a KISZ-tagok:
a) a tanulás fokozatát úgy, hogy a korrepetáláson kívül a politikai oktatásba minden tanuló, tagságra való tekintet nélkül, bekapcsolódott.
16
A KISZ Akadémia előadásain főleg az MSZMP VIII. kongresszusának anyagát beszélték meg. A József Attila olvasómozgalomba minden I. osztályos tanuló, a II., III. és IV. osztályokban a tanulók 70 százaléka bekapcsolódott.
b) A 20 órás fizikai munka mozgalmat a tanulók túlteljesítették. A fejenkénti átlag: 49 óra volt. A társadalmi munkát az állami gazdaságokban, a liget rendezésekor teljesítették, és részt vettek a télen a város hóeltaka-rításában. A tanév második felében az intézetben társadalmi munka keretében iskolai műhely építése kezdődött meg, ehhez a tanulók sok munkaórával járultak hozzá.
c) A kultúrmunkába csaknem minden tanuló az intézetben kapcsolódott bele. Az iskolai ünnepélyek, a városi ünnepélyek, a Ságvári kulturális seregszemle, a keszthelyi Helikon ünnepélyek, a Ki mit tud? műsorok ehhez nagy lehetőséget adtak. A megyei Ki miben tudós? szellemi vetélkedőben földrajzból, fizikából és történelemből tanulóink első helyezést értek el. (Hegedűs Csaba III/G o. tanuló fizikából, Vitális Beáta IV//F o. tanuló történelemből és Vágó Gyula II/\'H o. tanuló földrajzból.) A Ki mit tud? megyei selejtező eredményeként Husz Marianna III/E o. tanuló a televízióban szerepelt.
d) A Kilián sportmozgalomban a leánytanulók első helyen végeztek, a fiúk főleg barátságos mérkőzéseket bonyolítottak le. Jól működött a turisztikai szakosztály, melynek tagjai az elmúlt év nyarán Csehszlovákiában túráztak, ez év nyarán pedig a Balaton mellett táboroznak.
Az intézet KISZ szervezete minden évben ünnepélyes körülmények között vette fel a Rozgonyi utcai iskola VIII. osztályos tanulóit a KISZ szervezetbe. Május hónapban 78 úttörő került felvételre.
A pedagógus pályára készülő fiatalokkal az év folyamán a KISZ vezetőség több alkalommal klubdélután keretében elbeszélgetett, s javaslatára a most éretségizett tanulók közül 21-et KISZ megbízólevélre javasolt. A megbízóleveleket Gál Róbert elvtárs, a KISZ városi bizottságának titkára adta át.
Az intézet KISZ szervezetének jó volt a kapcsolata az intézet pártszervezetével, valamint a városi és megyei KISZ bizottságokkal. Félévenként a párt taggyűlésein számot kell adni a KISZ-munkáról. Négy párttag tanár patronálja a KISZ szervezetet. A KISZ tanácsadó tanárok közül egy a KISZ városi VB-nek és a KISZ megyei bizottságnak, egy pedig a városi KISZ bizottságnak tagja. A városi ifjúságvédelmi bizottság felhívására megalakult a városi KISZ bizottság keretén belül működő Ifjú Gárda. Tíz fő ennek keretében részt vett az ifjúság-védelmi munkában.
Minden tanév végén tanulóink bemutatják kiállítás keretében a politechnikai oktatás keretében készült munkáikat. Ebben a tanévben akkor tették, mikor a politechnikai tanács megbeszélése tartott. A június 9-i városi ifjúsági nap keretében tartotta meg a KISZ szervezet az iskolanapot, amikor a felvonulás és nagygyűlés után kultúr- és sportcsapataink mutatták be műsoraikat.
17
Kulturális élet
Mint minden esztendőben, iskolánk nevelőtestülete a jelen tanévben iö fontos és szép feladatának tartotta a gondjaira bízott ifjúság általános műveltségének minél szélesebbkörű fejlesztését. Evégből az intézet nevelőiből már az év eleji alakuló értekezleten egy kultúrbrigád létesült, melynek tagjai Harkány László, dr. Iváncsits Jánosné, Kerecsényi Erzsébet, Nyáry Rudolf né és Russay Olivérné tanárok lettek. Feladatuk az oktatónevelő munkán kívül elsősorban az volt, hogy az iskola-önként jelentkező s az előadóművészetek és a művészi szép iránt különösképpen érdeklődő és fogékony tanulóiból különféle kultúrcsoportokat szervezzenek, a különböző ünnepségek és rendezvények alkalmával megfelelő műsorszámokkal lássák el a város hozzánk forduló társadalmi szerveit, és méltóképpen képviseljék intézetünket a dunántúli ifjúság kulturális szemléjén, a keszthelyi Helikoni Ünnepségeken.
A tanulóifjúság zenei műveltségének fejlesztése érdekében mindjárt a tanév elején megkezdte munkáját iskolánk 80 tagú ének-, valamint 18 tagú zenekara, amelyek már az előző években szép sikereket arattak Rús-say Olivérné, ill. Szalay Sándor zeneiskolai tanár vezetésével. Harkány László és Nyáry Rudolfné ugyanekkor újjászervezték az iskola nemes hagyományokkal rendelkező színjátszó csoportját, majd a távozó IV. osztályosok helyett az előadói szakkör tagjaiból új tehetségekkel egészült ki a 20 főnyi irodalmi színpad is.
A jó szavalók kiválogatására mindjárt a tanév elején két szavalóversenyt rendeztünk, melyeknek első helyezettjeit könyvjutalomban részesítettük. A III—IV. évesek versenyének Hoppál Katalin IV/F, Husz Ma-ria\'nna III/E és Sey Pongrác IV/F oszt. tanulók, az I. és II. évesek vetélkedésének pedig Balázsovits Lajos II/H, Bakonyi Ilona II/D és Kenesei Mária I\'L oszt. tanulók lettek a győztesei.
A felsorolt kultúrcsoportok tagjai rendszeres hetenkénti összejöveteleken készültek szerepléseikre, s a következő iskolán kívüli rendezvényeken és kulturális megmozdulásokon vettek részt:
Szeptember 29-én a Fegyveres Erők Napja alkalmából a Városi Művelődési Házban rendezett nagygyűlésen iskolánkból az ének- és zenekar szerepelt. Az énekkar Borgulya: Békét a világnak és Juhász Frigyes: Hansági dal c. művét adta elő az iskola zenekarának kíséretével.
November 1-én az MSZBT vezetésével rendezett „Magyar—szovjet kulturális napok" megnyitó ünnepélyén tanulóink a következő ének- és zenekari művek bemutatásával szerepeltek: Az énekkar Juhász Hansági dal, Zsukovszkij Azért is néztem, valamint Fasang Árpád Békét a világnak c. műveit adta elő, a zenekar pedig Gracsev Barátságunk megbonthatatlan, Ránki Dal a népek egyetértéséről és Csajkovszkij Chanson triste c. műveit játszotta.
November 3-án ugyancsak a „Magyar—szovjet kulturális napok" keretében iskolánk több tanulója részt vett az MSZBT városi elnöksége által a Művelődési Házban rendezett „Ki mit tud a Szovjetunióról?" c. „Kérdezz! — felelek" szellemi vetélkedőn. A versenyt — amelyen a Szovjetunió történelme, földrajza, irodalma, művészete, tudományos élete és technikája
18
köréből kaptak érdekes és meglehetősen nehéz kérdéseket a tanulók, s amelyen különféle ügyességi feladatokat kellett megoldaniuk — iskolánk egyik IV. évese, Kovács Tamás nyerte meg, aki jutalmul három orosz operalemezt kapott, valamint Petőfi összes költeményeinek orosz nyelvű kiadását.
November 6-án este a Nagy Októberi Szocialista Forradalom 45-ik évfordulója alkalmából rendezett nagygyűlés ünnepi műsorán tanulóink közül a következők működtek közre: Berkes Sarolta III/C Kónya Lajos Dicsőség neked forradalom; Husz Marianna III/E Majakovszkij Beszélgetés Lenin elvtárssal; Balázsovits Lajos II/H pedig Nyikolaj Gribacsov Békét a világnak c. versét szavalta.
Március 7-én rendezték Zalaegerszegen a Szakszervezetek Munkásotthonának Klubjában az országos középiskolai orosz nyelvű társalgási és szép kiejtési verseny megyei döntőjét a III. és IV. osztályosok számára, melyen iskolánkból Vitális Beáta, Rajnics János és Grabant Mária tanulók vettek részt. A versenyen — amelyen a könyv nélkül megtanult verseken és szövegeken kívül a Képes Nyelvmester c. diáklap egyik akkor olvasott cikkét, egy magnetofonon lejátszott történetet és néhány szemléltető képet kellett a résztvevőknek szabadelőadásban, helyes kiejtéssel, árnyalt, változatos szókinccsel, nyelvtanilag is helyes mondatokban ismertetniük — Vitális Beáta IV/F ötödik helyezést és díszoklevelet, Grabant Mária III/C oszt tan. pedig dicséretet kapott.
A fent említett verseny II. és I. osztályosok számára március 28-án Nagykanizsán rendezett második fordulójára iskolánkból 9 tanuló jelentkezett, s Bárándy Zsuzsa II/G és Plánder Júlia I/G oszt. tanuló dicséretben részesült.
Március 7-én tartotta iskolánk színjátszó csoportja Paul Armont— Paul Vanderberghe Fiúk, lányok, kutyák c. kedves, mai tárgyú vígjátékának bemutató előadását a Városi Művelődési Ház nagytermében. A nagyszerű alapötletre épült darabot — nyári vakáció idején a Morrisot úr intézetében javító vizsgára készülő vagy könnyelmű szüleik által magukra hagyott diákok unalmukban pénzszerzés, jótékonykodás, sőt társadalmi igazságszolgáltatás céljából összefogdossák a város gazdag polgárainak és vénkisasszonyainak kutyáit, melyeket csak meglehetősen borsos váltságdíj ellenében szolgáltatnak vissza tulajdonosaiknak — Harkány László és Nyáry Rudolfné tanárok rendezték sok odaadással és hozzáértéssel, s célja a keszthelyi Helikoni Ünnepségekre induló kultúrcsoportok kiadásainak előteremtése volt.
A jól sikerült előadást — melynek tiszta jövedelme 8000 forint volt — lelkes, fáradhatatlan színjátszóink hatszor ismételték meg. Március 9-én este a szülőknek és a város közönségének, 11-én a városi művészklub számára vitával egybekötve, 12-én ismét a középiskolás fiatalságnak, majd április 19-én az Erkel Kultúrotthonban az általános iskolák számára, s végül 20-án Zalaegerszegen, az ottani középiskolásoknak.
A darab szereposztása a következő volt:
Gilbert André Fabien Ernest
Szabó Ferenc IV/A Eberling Dezső III/G Vári László I/K Szladics Simon I/I
Marcellin Odette ...
Focó Gábor I/K Kiss Mária II/F
19
Estelle Rosine
Berkes Sarolta III/C Nagy Gabriella III/D Husz Marianna III/E
Claudine
Octave . Igazgató
Balázsovits Lajos II/H
Polgár József III/A Molnár László III/A
Rendőrbiztos
A súgó Ország Julianna III/E oszt. tan. volt. A díszleteket Túri László és Vass Gyula, a Szülői Munkaközösség tagjai készítették, Szemenyey Ferenc festőművész festette.
Március 23-án a Zrínyi Miklós Középiskolás Fiúkollégium növendékei bemutatták Molnár Ferenc immár klasszikussá vált színművét, a Pál utcai fiúkat. A szereplők kétharmad-részben iskolánk tanulói voltak. (Zámbó Árpád IV/A, Lukács Tibor IV/F, Gerencsér Attila III/A, Molnár László III/A, Kosaras Csaba III/B, Makai Károly III/,B, Rendes Sándor III/G, Tóth József III/G, Tóth István 11/A, Borbás Ferenc U/S, Takács Lajos I/A, Tóth Miklós I/A, Hóbor Gyula I/D, Reiner Ágoston I/D, Rinfel János és Szakács Károly I/K.). A több kiváló alakítást nyújtó darab megérdemelt sikert aratott, s a lelkes kollégisták Nagykanizsán kívül Beleznán és Miháldon is előadták.
Április 17-én tartották szép számú közönség előtt városunk középiskolái a Helikoni Ünnepségre jelentkezők elődöntőjét a Művelődési Ház nagytermében. Valamennyi versenyzőnk — irodalmi színpad, ének- és zenekar, Husz Marianna és Balázsovits Lajos szavalók, Kishalmi Márta és Balogh Adél szólóénekesek, Hegedűs Csaba és Tardos Zoltán szólóhangszeresek — aranyfokozattal jutottak tovább. Április 27-én a Vegyipari Technikum résztvevőivel együttműködve, ismét bemutattuk a Tiszti Klubban műsorunkat a középiskolák ifjúsága számára.
Május 23., 24., 25., 26-án intézetünk több mint 100 diákja vett részt az immár hatodik ízben megrendezett, másfél százados hagyományt ápoló keszthelyi Helikoni Ünnepségeken. Színvonalas, szép szereplésükkel 9 megye 70 gimnáziumának nemes versenyében, igen erős mezőnyben sikerült a már tavaly megszerzett hetedik helyet biztosítaniuk iskolánk számára, és legjobbjaik a következő eredményeket érték el:
Aranyérmet kaptak: 1. Kishalmi Márta III/E szóló énekszámáért (Alabier: A csalogány, Farkas F.: Tavaszi tánc.) 2. Tardos Zoltán IV/F zongorajátékáért (Debussy: Tánc, Bartók: Rondo). 3. Hegedűs Csaba III/G hegedűszólójáért (Mozart: D-dur Conzert, Bartók: Szonatina). Intézetünk kamaregyüttese (Garzol Jenő III/A, Hegedűs Csaba III/G, Ivánkovits Ferenc IV/A és Tardos Zoltán IV/F o. t.) Beethoven: Esz-dur zongorakvartettjének előadásáért. 5. Iskolánk vonószenekara Händel Kis szvit c. mű-Vének bemutatásáért. 6. Juhász Gábor III/G A kötélgyártás c. néprajzi tanulmányáért. 7. Sörlei Zsuzsanna III/G A mézeskalácsos c. néprajzi tanulmányáért.
Ezüstérmet hoztak: 1. Balogh Adél III/G szóló énekszámáért (Schubert: Hársfa, Édesanyám, nem tudok elaludni). 2. Balázsovits Lajos II/H szavalatáért (Weöres Sándor: Anyámnak). 3. Gimnáziumunk énekkara Kodály: Villő, Süket sógor, valamint Fasang: Békét a világnak c. műveinek előadásáért. 4. Gudlin Ágnes IV/F Liszó gazdasági és politikai fejlődése a felszabadulás után c. helytörténeti tanulmányáért.
Bronzérmet kaptak: Husz Marianna III/E szavalatáért (Garai Gábor: IX. Szomfónia.) 2. Iskolánk irodalmi színpada „Magyar táj, magyar ecset-
20
tel" c. műsoráért. A magyar líra legszebb, a hazai táj szépéségét és hangulatát kifejező költeményeiből, néhány művészi prózarészletből, klasz-szikus ének- és zeneszámból valamint népdalból összeállított gazdag, szép műsor teljes egymásutánja a következő volt:
I. Rész
1. Bevezető. (Irta: Somlai Konrád TV/F. Elmondta: Husz Marianna III. o. t.)
2. Kodály: Rubato, I. rész, (Mátéffy Klára I. o. t.).
3. Babits Mihály: Itália (Lukács József III. o. t.).
4. Illyés Gyula: Vitorlások (Berkes Sarolta III. o. t.).
5. Szabó Lőrinc: A földvári mólón (Meződi Kinga III. o. t.).
6. Népdalok: Széles a Balaton vize ... (Balogh Adél III. o. t.).
7. Juhász Ferenc: Őszi táj traktorokkal (Vári László I. o. t.).
8. Garai Gábor: Inota (Nyáry Éva IV. o. t.).
9. Illyés Gyula: Szekszárd felé . .. (Balázsovits Lajos II. o. t.)
II. Rész.
10. Kodály: Rubato, II. rész (Mátéffy Klára I. o. t.).
11. Juhász Gyula: Magyar táj, magyar ecsettel (Nyáry Éva IV. o. t.).
12. Petőfi Sándor: Az Alföld (Polgár József III. o. t.).
13. Részletek Petőfi Sándor leveleiből (Meződi Kinga III. o. t.).
14. Népdalok: Tiszán innen, Dunán túl, Csillagok, csillagok... (Balogh
Adél és Kishalmi Márta III. o. t.).
15. Weöres Sándor: Estharang (Husz Marianna III. o. t.).
16. Szabó Lőrinc: Nagy erdő (Vári László I. o. t.).
17. Paál József: Uránváros (Balázsovits Lajos II. o. t.)
18. Simái Mihály: Budapest (Takács Magdolna III. o. t.),
19. Váci Mihály: Mindenütt otthon (Hoppál Katalin IV. o. t.).
20. Kodály: Rubato III. rész. (Mátéffy Klára I. o. t.).
Tanulóink utolsó iskolán kívüli szereplése a jelen tanévben június 1-én a 12-ik pedagógus nap alkalmából a Városi Művelődési Házban rendezett ünnepségen történt, ahol Husz Marianna III/E Oláh Gábor Dolgozatjavítás közben, Balázsovits Lajos II/H pedig Kosztolányi Dezső Tanár az én apám c. költeményét szavalta az összegyűlt nevelők köszöntésére.
Mint a felsorolt szereplések és eredmények mutatják, iskolánk bőséges alkalmat nyújtott a tanulóifjúságnak képességei és művészi hajlamai kibontakoztatására és fejlesztésére, valamint tehetségének és felkészültségének a különféle ünnepségeken és rendezvényeken való-sokoldalú bemutatására. Sikerei őszinte örömmel töltik el mind a tanulókat és hozzátartozóikat, mind az iskola nevelőit és barátait. Arra törekszünk, hogy a jövő tanévben még több tehetséges tanulónk kapcsolódjék be a különböző kul-túrcsoportok szép, sok áldozatot és fegyelmet követelő, de még több örömöt nyújtó munkájába, hogy általa minél többen megismerjék a közös alkotás, közös éneklés, közös muzsikálás örömét, s minél többen a valódi kulturális értékek és az igazi művészet szolgálatára és egyre teljesebb, bensőségesebb átélésére, megértésére és megbecsülésére nevelődjenek.
21
Gyakorlati foglalkozás
Négy évvel ezelőtt, amikor az idén érettségizett negyedikesek még elsősök voltak, kezdett országos méretű megvalósulásának útjára lépni az iskolások termelésben való foglalkoztatása. Tapasztalatök nélkül, szinte az elgondolás újszerűségétől megihletve és majdani kiteljesedésétől átfűtve indította el az ország a műveltségszerzésnek eddig még alig járt útján leányainkat és fiainkat.
Nem minden aggodalom nélkül kísértük figyelemmel ezeknek a gyerekeknek az erőfeszítéseit, amely közvetve-a pedagógus erőpróbája is volt, és azoknak a mesterembereknek a vizsgája is, akik ország-világ színe előtt vállalták, hogy a hét egy-egy napján ők veszik kezükbe gyerekeink életének, tudásának irányítását, megtanítva őket szakmájuk szépségére, sok ügyes fogására, de emberségre és becsületre is. A múló évek során és a szakmai minősítő vizsgán felmutatott eredmények dicsérik a gyerekeket, és dicsérik azokat, akik segítették útjukat és céljaik elérését. Hiszen nem kevés az, amit gyarapodásban, tudásban magukénak mondhatnak.
Ha szocializmust építő társadalmunk szempontjából mérjük őket, megállapíthatjuk, hogy jobban felnőttek és tapasztalatokban gazdagabban jutottak el az érettségi vizsga vállalásáig, illetve követelményeinek teljesítéséig.
Ezt a néhány 5+l-es rendszerben tanuló osztályt évről évre több és több követte, és mind kevesebb lett azoknak az osztályoknak a száma, akik a régi, gyakorlati foglalkozás nélküli rendszerben tanultak. Ma már (az 1962/63-as tanévben) az intézet harminckét osztálya közül huszonhat 5+1-es felépítésű. Ez azt jelenti, hogy az összes első és második osztályunk, valamint négy harmadik és három negyedik osztályunk fordította a hét egy-egy napját gyakorlati, szakmai ismereteinek megszerzésére.
A huszonhat osztály a következő szakmai csoportosításban végezte munkáját.
1. A mezőgazdaság különböző területén tevékenykedtek a következő osztályok:
I/B, I/E,I/F, I/GI/H .
II/C, II/D, II/E, II/F
III/E, III/F
IV/C
Hétfőtől szombatig minden nap zengett a határ a gyerekek zsivajától. Munkahelyük a nagykanizsai Sáska Petőfi Termelőszövetkezet és a nagykanizsai Vörös Csillag Termelőszövetkezet egy-egy mezőgazdasági üzemegysége volt.
Az osztályok egy része zöldségtermesztési, más része gyümölcstermesztési gyakorlatokat végzett. Évi feladatuk az általános kertészeti, zöldség- és gyümölcstermesztési munkák megismerése és gyakorlati alkalmazása volt.
Elméleti és gyakolrati munkájuk tervezői, irányítói, lebonyolítói Har-math Mária és Makai András tanárok voltak.
22
Két osztályunkat, mégpedig az I/L és II/H osztályt a nagykanizsai Városgazdálkodási Vállalat foglalkoztatta. A dísznövény és virágkultúra megismerése, valamint a városi parkok, a magyar és szovjet hősi temető csinosítása, gondozása volt tanulmányaik és gyakorlataik tárgya.
2. A mezőgazdasággal vagy az iparral jegyben járó osztályok között a II/B osztály egésze és a II/G osztály egy része képezi az átmenetet.
A II/B osztályt a palini Állami Mezőgazdasági Gépállomás fogadta. Szakszerű irányítás mellett megismerkedtek a különféle mezőgazdasági erő- és munkagépekkel, ezek javítási és szerelési munkálataival.
A II/G osztály tíz tanulója a nagykanizsai Tejipari Vállalat üzemét látogatta. A tanév során a sajtkezeléssel, vaj csomagolással, tejföladagolással, tejátvétellel és egyéb laboratóriumi munkákkal ismerkedtek meg.
3. Az ipar különböző területén tevékenykedtek a következő osztályok:
I/A. I/C, I/D, I/I, l/K
II/A
III/A, III/B
IV/A, IV/B
Hétfőtől szombatig a munka lázas igyekezetet jelentő lármája töltötte be a műhelyeket, a szerelőcsarnokokat gyerekeink serény tevékenysége nyomán.
Munkahelyeik az intézet tanműhelye, a nagykanizsai MÁV Fűtőház, a Dunántúli Kőolajipari Gépgyár, a nagykanizsai Téglagyár, a Finommechanikai Vállalat, a 22-es Áutóközlekedési Vállalat, az Autószerviz, a Vasipari Vállalat, valamint a Zala megyei Bútor- és Faipari Vállalat üzemegységei voltak.
Tanulmányaik a vasas, az asztalos és kárpitos szakma különféle ismereteinek megszerzésére, elmélyítésére irányultak. Az jegyszerű szerszámokkal való megismerkedéstől, használatuktól a bonyolult gépek kezeléséig terjedtek ismereteik.
Elméleti és gyakorlati foglalkozásukat az üzem. a műhely egy-egy kiváló szakembere tervezte és vezette. Az iskola a gyakorlati foglalkozások felügyeletét a kísérő tanárok hálózatának megszervezésével foganatosította.
4. A negyedik csoportban említett szakmák a gazdasági élet vérkeringésének két érdekességével ismertették meg a tanulókat.
A II/G és az I/I osztály egy része a nagykanizsai Szolgáltató Vállalat üzemébe járt, ahol a mosás, szárítás, festés, vegytisztítás, vasalás munkafolyamatait tanulták meg.
kor ló nyomdában a betű- és szövegszedés szép mesterségét ismerte meg.
A II/G osztály néhány tanulója pedig az intézetünkben felállított gya-
Végezetül még egy számadatot említhetünk meg, utalással a bevezetőben mondottakra. A IV/A-ból 25, a IV/B-ből 6, a IV/C-ből 10 tanuló tett szakmai minősítő vizsgát, mellyel az egész társadalom elismerését méltán megérdemelték.
23
Az ifjúság sportélete
Az egészség az eredményes munka alapfeltétele. Beteg, vagy csökkent egészségű ember nem képes teljes értékű munkára. A szülők is örülnek a szépen fejlett, egészséges, szellemileg is érettebb gyermekeiknek. Ez természetes is, mert a szülők gyermekeik szeretetében mindent az ő érdekük, jövőjük szemszögéből néznek. így látják és értékelik a testnevelés és a sport áldásos hatását is. így alakul ki a szülők, a tanulók és a nevelők helyes szemlélete a sporttal és a testneveléssel kapcsolatosan.
A mozgás ebben a korban életszükséglet. Mikor, hol mozogjon? A testnevelési órákon, a sportköri foglalkozáson, mert itt tervszerű, a fejlődést szolgáló mozgást végez. A délelőtti szellemi munka után pihenésre, kikapcsolódásra van szüksége, hogy a délutáni szellemi munkát eredményesebben végezhesse el. A testnevelés és a sport a megterhelés káros hatását csökkenti, új életerőt, lendületet ad a szellemi munka elvégzéséhez. Ezt hivatott elérni a délutáni sportköri foglalkozás.
A sportkör vezetősége a következőkből állott;
Tanárelnökök: dr. Fekete Ivánné, Szántó Zoltán és Grédics Gyula. Ifjúsági elnök: Béres Sándor IV/F. Ifjúsági helyettes elnök: Kovács Ferenc III/G. Szervező titkár: Balogh Zsuzsanna III/C. Szertáros: Krug Zsuzsanna II/E. Gazdasági felelős: Solty Klára III/C.
Kosárlabdásaink végigjátszották az őszi, téli és tavaszi idényt. A városi bajnokságban három csapattal szerepeltünk. A megyei szövetség által kiírt női és férfi bajnokságban is részt vettünk. A bajnokság ősszel zárul le. A Középiskolai Kupában mindkét csapatunk részt vett. Házi bajnokságunk nagyszámú résztvevővel indult be, az egyetlen szabadtéri pálya a sok induló csapathoz kevésnek bizonyult. A városi bajnokságban a leányok és a fiúk csapata is győztes lett. Legeredményesebb kosárlabdázóink: Szabó Kornélia IV/D, Szélles Ilona IV/D, Silló Aranka és Balogh Zsuzsanna III/C, Hágner Katalin III/E, Gyergyói Annamária III/F, Bárándi Zsuzsanna II/G, Maruska Erzsébet IV/F és Paizs Gabriella I/L osztályú tanulók. A fiúknál Béres Sándor IV/F, Kassai István IV/F, Szányi Gábor III/D, Kovács Ferenc III/G, Eberling Dezső III/G, Oparnicza Elemér III/G, Radics Béla II/H, Zsigmond Miklós I/K osztályú tanulók.
Asztalitenisz szakosztályunk művelői igen mostoha körülmények közt készültek a versenyekre. Mégis szép számmal indultak a versenyeken. A városi bajnokságot Tóth Izabella III/F o. tanuló nyerte Horváth Rózsa IV/D előtt. A fiúknál Sárdi Botond II/H és Sípos Miklós IV/F volt a sorrend.
A megyei középiskolai bajnokságot Horváth Rózsa nyerte. Második helyezést Tóth Izabella, a fiúk bajnokságát Sárdi Botond. A Miskolcon rendezett országos bajnokságon Horváth Rózsa vett részt szép eredménnyel.
Torna szakosztályunk február végén tartotta meg 22 indulóval házi versenyét. Az ebből kikerült megyei csapat harmadik helyezést ért el. Tagjai: Solty Klára III/C, Lázár Ágnes III/G, Sipos Lujza IV/,C, Lázár Eszter I/L, Ritter Judit III/G és Gráf Márta III/E.
24
Zalaegerszeg és Kaposvár versenyzőivel rendezett barátságos találkozón Solty Klára első helyezést ért el. A Debrecenben rendezett országos tornabajnokságon is jól szerepelt, a megyéből indulók közt a legjobb helyezést érte el.
Labdarúgóink két csapattal szerepeltek a városi bajnokságban, a Középiskolai Kupában a második fordulóig jutottunk el. Legjobb játékosunk Bánáti József IV/A o. tanuló volt.
Kézilabda sportot kedvelőink a járási versenyen küzdőtték ki az első helyezést, fiú csapatunk a Felszabadulási Kupában harmadik lett.
Sakk szakosztályunknak gazdag versenyprogramja volt. A házi bajnokság után a csapat megnyerte a városi, majd a középiskolai megyebajnokságot. Tolna és Fejér megye diákjait is legyőztük. A megyei szövetség által kiírt versenyen is részt vettünk.
Legjobb sakkozóink: Tarnóczki Attila IV!A, Kovács Tamás IV/B, Liess István I/D és Sándor Gábor III/B o. tanulóink.
A Kilián testnevelési mozgalom legjobb szervezője Horváth Mária IjG o. tanuló.
Az iskolánk ,,Jó tanuló és jó sportoló" jutalom serlegét három éven át védve, Béres Sándor IV/F o. tanuló nyerte el.
38 diákunk van más sportkörnél leigazolva. Ezek közt akad atléta, vívó, úszó, kerékpározó, MHS-ben repülő, tornász, kosárlabdás, labdarúgó, tekéző, valamint természetbarát szakosztályban sportoló.
Elért eredményeinket nézve, bánkódásra okunk nincs, ezek felszerelésünkkel, pályalehetőségünkkel arányban állnak.
A küzdelmek során kialakult erkölcsi és akarati tulajdonságok az új
élet emberét szolgálják.
f ~
25
\\
Szakkörök
Intézetünkben ebben a tanévben a Megyei Művelődési Osztály engedélye alapján a sportkörön kívül 10 szakkör, mégpedig magyar irodalmi önképzőkör, történelmi, matematikai, fizikai, biológiai, kémiai, turisztikai, orosz nyelvi, fotó és rádiós szakkör működött. A sportkörben folyó munkát és annak eredményeit évkönyvünk más helyén ismertetjük, a többi szakkörről pedig az alábbiakban számolunk be.
A magyar irodalmi önképzőkör. Az Ady Endre magyar irodalmi önképzőkör október elején kezdte meg működését Kerecsényi Erzsébet tanárelnök vezetésével. A 47 főből álló tagság az alakuló gyűlésen diákelnökké Tardos Zoltán IV/F, titkárrá Dusnoki Ágnes IVjE, jegyzővé pedig Joó Márta III/F osztályú tanulókat választotta meg. Az önképzőkör a jelen tanévben is az általános műveltség növelését, az előadó- és vitakészség fejlesztését, a magyar és világirodalom értékeinek behatóbb megismerését, azok megszerettetését és megbecsülését tekintette fő feladatának, s lehetőséget kívánt nyújtani a tanulók önálló műveinek bemutatására. Üléseit kéthetenként, vasárnap délelőtt 10 órakor tartotta az alapszabályokban meghatározott formák között. Az egyik ülésen jelen volt Csernay László igazgató és dr. Pillér Ernő szakfelügyelő is.
A tanév folyamán az üléseken 15 előadás, 9 szavalat, 3 könyvismertetés és két novella hangzott el. Megvitattak ezenkívül több, a közelmúltban magyarra fordított drámát, rendszersen ismertették a „Kortárs", a „Nagyvilág" című folyóiratok megfelelő havi számát, megemlékeztek az irodalmi évfordulókról és írói jubileumokról, valamint több írónknak és költőnknek
a jelen tanév folyamán bekövetkezett sajnálatos haláláról.
* .
Lelkes, példamutató, mindig színvonalas, alapos felkészültségről és fejlett irodalmi érzékről tanúskodó munkásságukért dicséretet érdemelnek: Tardos Zoltán ifjúsági elnök, Gerencsér Attila 1I/A, Husz Marianna és Péter Katalin III/E osztályú tanulók, Váci Mihályról tartott előadásáért pedig Szabó Erzsébet IV/C osztályos tanuló.
A történelmi szakkör 17 taggal működött Debreczeni Attiláné tanárelnök vezetésével. A szakkör feladata volt a tanulók előkészítése az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyre, valamint a Helikoni ünnepségek pályázati felhívására adott a tanulóknak segítséget.
A szakkör tagjai közül Rejtő Zsuzsanna IV/F és Varga Valéria IV/C osztályos tanuló az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyre írt pályamunkát.
A szakkör másik feladata az volt, hogy segítséget nyújtson a tagoknak az érettségi vizsgára való felkészüléshez.
A szakköri tagok a következő témákról tartottak előadásokat: Az angol polgári forradalom, A francia polgári forradalom, Szabadságmozgalmak a Habsburg elnyomás ellen, A fasizmus Európában és Magyarországon.
A matematikai szakkör ebben a tanévben a hagyományhoz híven, nagyobbrészt a III. és IV. osztályos tanulók részvételével működött, azonkívül Devecz Ferenc II. osztályos tanuló is bele tudott kapcsolódni a szak-
26
kör munkájába. A húsz fővel indult szakkörnek vendégei is voltak, akik egy-egy foglalkozásra kíváncsiak voltak. A szakkör témakörei olyanok voltak, hogy kiegészítették az iskolában tanultakat, de szerepelt olyan anyag is, ami nem középiskolai.
A feladatmegoldó versenyen a legjobb eredményt Sörlei Zsuzsanna III/G osztályos tanuló ért el. A szakkör tanár elnöke: Sorosi Miklós.
A fizikai szakkör Navracsics Ilona tanár vezetésével 15 állandó taggal működött, kéthetenként kétórás összejövetellel. A szakköri összejöveteleken a tagok feladatmegoldásokkal foglalkoztak, előadásokat tartottak és mérőkísérleteket végeztek a folyadékokra és a fénytanra vonatkozóan. Sörlei Zsuzsanna III/G osztályos tanuló a tömeg és a súly kapcsolatáról, Hegedűs Csaba III/G osztályos tanuló az impulzusról és gyakorlati felhasználásáról, Üst Vilmos és Kovács Antal IV/B osztályos tanulók pedig a forgómozgás gyakorlati problémáiról tartottak előadásokat.
A biológiai szakkör vezetője Nagy Emiiné, a szakköri tagok száma: 25
volt.
A munka az év folyamán nagy lelkesedéssel és aktivitással folyt. A munka a különböző anatómiai vizsgálatokkal indult. Legsikerültebb foglalkozás az emlősök szemének boncolása volt. Ezen kívül tartalmas előadások hangzottak el. Baj Ilona, Sárdy Botond II/H, Éberling Dezső III/G osztályos tanulók részéről. A tavaszi időt a szakkör tagjai a környék növény- és rovarvilágának megismerésére fordították.
A kémiai szakkör Horváth Béla igazgatóhelyettes irányításával, 17 szakköri taggal működött. A szakkör évi munkája kezdő és haladó csoportban külön-külön munkaterv alapján folyt. A munkatervek fő célkitűzései a természettudományos szemlélet kialakítása mellett a kísérletező és politechnikai készség fejlesztése volt. Az önálló munkára való nevelés elvét szem előtt tartva, a tanulóknak a rendelkezésre álló szakirodalom felhasználásával, a szabadon választott kísérletek elvégzésére is volt elegendő alkalom.
Fontosabb munkakörök: Kezdő csoportban üvegtechnika, mérő eszközök használata, oldás, kristályosítás, lepárlás, a gázok fizikai és kémiai tulajdonságainak vizsgálata, kémiai affinitás. Haladó csoportban minőségi és mennyiségi analízis, elektrokémiai kísérletek, vezetőképesség vizsgálat, ionvándorlás, fontosabb kémiai reakciók vizsgálata.
A földrajz—turisztikai szakkör a tanév elején 54 taggal indult, a létszám az év végére 60 lett. A szakkör vezető tanára Dávidovics Sándor volt.
Ebben az évben a tagok szervezett természetjáró igazolványt kaptak.
Az ősszel tartott megyei tájékozódási versenyen a szakosztály csapata is indult október 21-én Zalaegerszegen. A szakosztályt képviselő csoport lett az első, melyről oklevelet is kaptak a tanulók. Kisebb túrákat tettek a tanulók, egyet télen is.
Kedvezőtlen időben főleg előadásokat hallgattak a kör tagjai. Az előadásokat egy kivételével — melyet a szakkör vezető tartott — a szakköri tagok tartották. Az előadások anyagát a földrajzi, történelmi, meteorológiai, geológiai tárgykörből vették. Topográfiai ismeretek is szerepeltek a foglalkozásokon a tájoló használatával.
27
Orosz nyelvi szakkör 25 taggal Kökényes Zoltánné vezetésével indult meg a tanév elején. Az év folyamán 14 szakköri foglalkozás volt. A foglalkozások fő célja a nyelv- és beszédkészség fejlesztése volt. A tagok nagy része aktívan vett részt a foglalkozásokon.
Az első félévben a fő feladat az orosz nyelvi társalgási és szép kiejtési versenyre való felkészülés volt. A házi versenyről a legjobban szereplő tanulók indultak a megyei versenyen. A IV. osztályos tanulók közül a versenyen Vitális Beáta IV/F osztályos tanuló dicséretet nyert.
A második félévben főleg a beszédkészség fejlesztésére fektette a szakkör a súlyt. A tagok az adott témákról elég jól beszéltek. Szívesen foglalkoztak a mai költőkkel és a mindennapi életben hasznos kérdésekkel. Az utolsó gyűlések látogatottsága elég gyér volt, mivel a IV. osztályos tanulók már nem jártak.
A szakkör munkája eredményes volt, a tagok sok újat tanultak, hallottak eredeti orosz nyelvű beszédet magnetofonról és ez nagyon hasznos és érdekes volt számukra.
A jövőben kívánatos lenne, ha két szakkör működne, külön az I., II. és külön a III., IV. osztályos tanulók részére, mert olyan nagy a különbség a két csoport között, hogy komoly nehézséget okoz az, hogy az alsó osztályosok tudása kisebb, mint a felsősöké.
A foto-szakkör Mészáros Ferenc tanár irányítása mellett 12 taggal alakult meg. A kezdők a vezető tanár ellenőrzése mellett tanulták meg a fényképezés elemeit, a vegyszerkészítés technikáját. A haladók az iskola életéről készített felvételek kidolgozásával és nagyításával látták el aktuális képanyaggal a fotoszakkör képhíradóját.
A rádió és csillagászati szakkör vezető tanára Gulyás Mihály volt. A rádió szakkörben 10 tanuló tranzisztoros vevőkészüléket épített. Minden résztvevő a tanév során két, illetve három készüléket épített. Nagyobb létszámot az anyagi ellátottság hiánya nem tette lehetővé. A nagy érdeklődést keltett csillagász szakkör ebben az évben indult. Az iskola távcsöve lehetővé tette a nevezetesebb csillagképek felkeresését.
28
A nyilvános tanulók név- és érdem jegysorozata
A magatartásnál: 5 példás, 4 jó, 3 kifogásolható, 2 tűrhető, 1 rossz.
Az egyes tantárgyaknál: 5 jeles, 4 jó, 3 közepes, 2 elégséges, 1 elégtelen.
Az általános tanulmányi eredményt, a tanulmányi átlagot a tantárgyi érdemjegyek egy tizedesnyi pontossággal kiszámított középértékével adjuk meg.
Az 5-ös átlagú tanulók nevét kövér betűkkel nyomtattuk.
Az 1—2 tantárgyból elégtelenre minősített tanulók 2 hónap elteltével javító vizsgát tehetnek, a kettőnél több tantárgyból elégtelen tanulók csak az osztály megismétlésével folytathatják tanulmányaikat.
I/A reál, fiú, 5+1 Osztályfőnök: Béli József
Szakma
A tanuló neve Magatartás Magyar Történelem Orosz Német Matematika Biológia Kémia Földrajz Testnevelés Ének Elmélet Gyakorlat Ipari rajz Tanúim, átlag
Andrasek Károly 4 2 2 2 2 2 2 3 2 5 3 4 2 2,6
Bazsika Dénes 3 2 2 3 1 2 2 4 2 4 _ 5 4 3 1
Bedő Károly 5 3 3 4 3 2 3 3 3 4 _ 3 4 3 3,2
Beke István 4 1 2 1 1 1 2 2 2 3 _ 2 3 2 1
5. Bellér László 4 1 2 2 1 2 2 2 2 3 _ 4 4 3 1
Busa Béla 3 3 3 3 3 3 3 4 3 5 3 5 5 4 3,6
Csepregi Imre 4 2 2 2 2 2 2 3 2 4 — 3 4 2 2,5
Étsy Ferenc 3 2 3 4 3 2 2 2 2 5 — 2 3 2 2,1
Farkas János 4 2 2 2 1 2 2 3 1 2 _ 3 5 2 1
10. Hermanics Miklós 3 1 2 1 1 1 1 2 2 4 _ 2 3 1 1
Hóbor Pál 5 4 4 4 3 2 3 4 3 5 — 4 4 4 3,7
Horváth Károly 4 1 2 2 1 2 2 3 3 5 — 3 3 2 1
Horváth Sándor 5 5 5 5 5 4 5 5 4 4 — 5 5 5 4,8
Kálmán Ferenc 5 3 3 3 3 3 2 4 3 3 _ 4 4 3 3,2
15. Kálóczi Tibor 4 2 4 4 3 2 2 3 3 4 4 4 3 2 3,1
Kocsmáros Vilmos 3 1 2 2 1 1 1 1 2 4 _ 2 4 2 1
Kosztricz Pál 5 3 4 3 2 3 2 5 3 4 — 5 4 3 3,4
Kovács Zoltán 5 4 4 \' 4 3 3 4 5 4 4 — 5 4 5 4,1
Kustor István 4 2 4 2 2 1 3 2 3 4 — 2 3 2 1
20. Mezei József 5 2 3 3 3 2 3 3 3 3 — 4 4 4 3,1
Mihály Sándor 5 2 3 3 2 2 3 3 2 3 5 \'3 3 5 3
Szakma
A tanuló neve W >18 £8 u £8 S 01 Cl Német (8 C8 S .2 \'Sí C8 N ■<? "¡3 > 0) <D _C8 o N 2 Tanúim, átlag
a w C8 s ac C3 S t-:0 H N tfl o O <D -4J C8 § o m H ><D W B 2 fa c ói aj E-i Ének ¡3 § 3 C8 >> 0 03 ft i—i
Molnár Imre 4 3 4 3 3 3 3 5 3 5 5 4 4 3 3,7
Németh Imre 4 4 4 4 2 2 3 4 3 5 5 5 5 4 3,8
Németh István 4 1 1 3 1 1 1 3 2 3 — 3 4 1 1
25. Nóvák Pál 4 2 2 1 1 2 1 2 3 \'3 -— 2 3 3 1
Oletics Imre 5 2 3 3 2 2 3 3 3 4 — 3 3 3 2,9
Pávé József 3 2 2 2 1 1 2 2 2 5 — 3 3 3 1
Persovits Gyula 4 4 4 4 4 4 4 5. 4 5 5 5 5 5 4,4
Petrekovics József 4 2 2 3 2 2 2 3 2 2 4 2 3 3 2,5
30. Rodek Gyula 5 2 3 3 2 2 2 3 3 3 — 4 2 2 2,7
Sági Ottó 3 2 2 1 1 2 1 2 2 5 — 1 2 2 1
Szakonyi István ism. 4 2 2 2 1 1 2 3 3 5 — 2 4 2 1
Szentgyörgyvölgyi Pál 4 1 2 2 1 1 1 2 1 4 — 2 3 2 1
Szummer László ism. 3 1 2 2 2 2 2 4 2 4 — 4 4 3 1
35. Takács Károly 4 2 2 2 2 2 3 2 2 4 — 3 2 2 2,3
Takács Lajos 4 3 2 2 2 2 2 2 2 5 — 4 5 5 3
Takács Zoltán ism. 3 2 3 3 2 1 1 2 2 4 — 2 2 2 1
Tóth Miklós 5 4 4 4 4 3 4 5 3 5 — 4 4 5 4,1
Vörös Ferenc 5 4 5 5 4 4 4 4 3 4 4 4 4 4 4,1
40. Zabb Tibor 4 1 2 2 1 1 1 2 2 5 — 3 2 3 1
Osztályátlag :2,3
Kimaradt: Dalocsa Endre, Darázs János, Flumbort Antal, Hampak László, Kún Attila, Martonfalvi József, Molnár-Gyula, Pókecz István, Szele József, Tánczos József, Török Zoltán, Wuscher Ervin ism. és Ziegler János.
összesen: 53 tanuló
30
I/B reál, leány, 5+1 Osztályfőnök: Bakonyi Istvánné
Szakma
A tanuló neve Magatartás Magyar Történelem Orosz Olasz Matematika Biológia Kémia Földrajz Testnevelés Ének Elmélet Gyakorlat Ipari rajz Tanúim, átlag
Balogh Piroska 5 3 4 4 4 2 3 4 3 4 _ 4 4 4 3,6
Bődör Magdolna 4 1 1 2 2 1 2 2 1 3 2 4 3 1
Cseh Margit 4 1 1 2 2 1 1 2 1 3 — 2 4 3 1
Decs Jolán 5 3 4 3 3 3 3 5 4 3 — 4 5 4 3,7
5. Dukai Mária 4 2 2 3 2 2 2 3 2 3 4 2 5 4 2,8
Durgó Gizella 5 3 3 4 4 3 3 4 3 3 — 4 4 4 3,5
Erdős Katalin 4 1 1 1 1 1 1 2 1 4 — 2 3 3 1
Godina Zsuzsanna 5 3 4 4 3 2 3 5 3 3 4 4 5 4 3,6
Harangozó Laura 5 2 2 2 2 2 2 4 3 fm -— 2 4 4 2,6
10. Jancsi Klára 5 4 5 4 5 3 4 5 4 fm 5 5 4 4 4,3
Józsa Margit 5 2 2 3 4 2 3 3 3 3 — 5 3 4 3,1
Kalamár Rozália 5 3 2 4 4 3 3 5 2 3 4 5 3 3 3,4
Kálmán Zsuzsanna 5 2 2 2 2 2 2 4 2 3 — 2 4 3 2,5
Keszey Ágnes 3 2 2 2 2 1 1 2 2 4 — 2 3 4 1
15. Kuzsner Júlia 5 3 2 5 5 2 3 4 2 •3 5 5 5 4 3,7
Lapat Katalin 5 3 3 4 5 2 3 5 3 5 4 5 4 4 3,8
Neumayer Anna 4 2 2 2 2 2 2 3 1 5 — 2 5 3 1
Sándor Katalin 2 2 2 2 2 2 3 3 5 — 2 4 5 2,8
Sárecz Györgyi 3 1 1 2 3 1 1 2 1 3 — 2 4 2 1
20. Simon Anna 4 2 2 5 2 1 2 3 2 fm — 2 3 2 1
Somogyi Teréz 3 2 2 3 4 2 3 4 2 3 — 3 4 3 2,9
Szmodics Emma 4 1 1 1 2 1 2 2 1 5 — 2 4 4 1
Takács Teréz 5 3 3 3 3 4 2 4 4 3 — 4 5 4 3,5
Ternácz Piroska 5 3 4 4 5 2 4 5 4 4 5 5 5 4 4,1
25. Teperics Katalin 5 2 2 2 3 2 2 5 3 3 — 4 4 3 2,9
Vajdai Zsuzsanna 5 3 4 4 3 2 3 4 2 fm 5 4 3 4 3,4
Varga Erzsébet 5 2 2 2 3 2 2 3 2 3 — 2 4 3 2,5
Vigh Márta 5 2 2 5 3 3 3 4 3 fm — 3 4 5 3,6
Osztályátlag: 2,7
Kimaradt: Czigány Margit, Farkas Rózsa, Kósa Erzsébet, Lakics Márta, Lukácsi Katalin, Nuznek Irén, Varga Mária, Vilcsek Ilona.
összesen: 36 tanuló
31
I/C reál, koedukált, 5+1
Osztályfőnök: Nyári Rudolfné
Szakma
A tanuló neve W •Cd ÍH ffl -4—1 cd BB cd u cd & cd 1 "oi •8 t, :Q N W o u S \'o C 2 « cd 1 5 "cd 2 ti >o "o cs •IH 1 N 2 ■se 1 <D G ■4-J 8 .M -4-3 <u 1 rt o X cd >> \'cd \'u cd 1» II
E-i o fa 3 « £ E-I « fa O a i—i
Bagladi Ildikó 5 4 5 3 3 4 4 5 4 3 5 5 5 4 4,2
Bolla Piroska 5 4 3 4 3 3 4 4 3 2 — 5 5 4 3,7
Balczár Edit 4 3 2 3 3 3 2 3 2 "5 — 5 5 4 3,3
Bácskai Ferenc 4 2 1 2 2 2 2 3 2 4 — 3 3 3 1
5. Cser József 5 2 2 3 2 2 3 3 4 4 — 4 5 5 3,6
Farkas Ibolya 4 1 1 2 1 1 2 2 2 5 — 2 2 2 1
Fodor Csaba 5 5 5 3 5 5 4 5 5 4 4 5 5 5 4,6
Futó Margit ism 5 2 3 3 3 2 4 4 2 3 _ 5 5 3 3,3
Hajdú Erika 4 2 2 2 2 2 2 2 2 2 — 3 4 3 2,3
10. Herczeg László 5 4 5 2 3 3 4 5 4 5 — 4 4 5 4
Hitter György 5 4 2 3 2 2 3 4 3 5 — 4 4 4 3,3
Horváth József 4 3 4 3 3 2 2 4 4 3 3 3 3 4 3,2
Koma László 4 2 3 2 2 3 3 5 3 4 3 4 4 4 3,2
Kondákor Erika 5 4 4 5 4 3 4 4 5 5 5 4 5 5 4,4
15. Kotnyek István 5 4 4 4 5 3 3 4 5 4 4 3 3 5 4
Kovács Gyula 5 2 3 2 2 2 3 4 4 2 — 3 3 3 2,8
Kovács Ilona 5 2 3 3 2 3 3 4 3 4 — 4 4 4 3,2
Lakner Lajos 5 2 3 4 3 4 3 5 3 4 5 5 4 4 3,8
Mikó Lajos 4 2 2 3 2 3 2 3 2 4 — 3 4 3 2,8
20. Molvarecz Ildikó 5 3 4 4 4 4 4 5 5 5 _ 5 5 4 4,2
Németh László 5 3 3 4 3 2 3 4 3 4 _ 3 4 4 3,4
Pata Rozália 4 1 2 2 1 2 1 3 2 2 _ 5 5 3 1
Peti Ilona 5 3 3 4 4 5 3 5 3 3 _ 4 4 5 3,9
Rodek István 5 4 4 5 3 3 3 3 4 3 _ 3 3 3 3,5
25. Sashalmi Mária ism. 5 2 2 3 2 4 3 4 2 4 _ 4 3 4 3,1
Simon Erzsébet 5 4 3 5 4 5 4 5 3 fm 5 5 5 4 4,2
Skoda Erzsébet 4 3 2 2 2 2 2 2 2 fm _ 4 4 3 2,5
Soós Mihály 4 2 3 2 2 2 2 4 4 4 _ 2 4 4 2,9
Szabó Mária 4 2 1 1 1 1 1 3 2 2 _ 4 4 2 1
30. Sznopek Zsuzsanna 5 5 4 5 4 5 4 5 4 3 4 5 5 4 4,4
Tamás Margit 5 3 3 5 3 4 4 4 3 4 — 5 5 5 4
Tokorcsi Mária 4 2 2 3 3 3 2 4 2 4 _ 4 4 3 2,8
Tóth Magdolna 5 5 4 4 3 4 4 5 3 4 — 5 5 4 4,2
Osztály átlag: 3,1
Kimaradt: Cseresznyés Zsuzsanna, György Béla, Gáspár Tamás, Horváth László, Kalina Mária, Vadas Mária, Vugrinecz Jenő.
összesen: 40 tanuló.
32

1/ D reál, koedukált, 5+1 Osztályfőnök: Cseke Ferenc
Szakma
A tanuló neve Magatartás Magyar Történelem Orosz Német Matematika Biológia Kémia Földrajz Testnevelés Ének Elmélet Gyakorlat Ipari rajz Tanúim, átlag
Aranyos Gyula 5 2 4 2 2 2 3 2 3 3 2 4 3 4 2,8
Artner László 5 3 3 4 2\' 2 2 2 3 3 — 4 4 3 2,9
Bajor István 3 3 3 5 2 2 2 3 2 5 — 2 3 3 2,9
Benkő Zsuzsanna 4 3 4 4 4 3 4 4 4 5 5 5 5 4 4,2
5. Czifra József 4 3 4 2 2 2 4 2 4 5 4 3 2 4 3,2
Csász Klára 5 3 4 4 4 2 4 2 4 3 4 3 4 4 3,5
Csizmadia Mária 4 2 2 3 2 2 2 3 3 4 — 3 4 2 2,7
Csöndes Olga 4 5 5 5 5 4 5 5 5 fm 5 5 5 5 4,9
Érdy Judit 4 3 3 4 2 2 4 3 3 fm 5 4 4 3 3,3
10. Felső Antal 5 3 3 5 3 2 4 2 4 4 — 5 5 5 3,8
Földesi Zoltán 4 3 4 4 3 2 3 2 4 3 — 4 4 5 3,4
Füvesi Zsuzsanna 2 3 3 4 4 3 3 4 3 5 5 4 4 4 3,8
Gács László 3 4 2 3 1 1 3 1 2 4 — 3 3 3 1
Gudlin Magdolna 4 3 3 5 3 3 5 2 2 3 4 4 4 4 3,5
15. Gyuricza Mária 4 2 2 4 2 2 2 3 1 4 — 3 4 4 1
Hencz József 4 2 2 1 1 1 2 3 2 4 3 3 3 2 1
Hermán Béla 5 2 3 2 3 2 2 2 3 2 3 3 3 3 2,5
Hermán Rozália 5 4 3 3 3 3 4 3 4 5 4 3 4 4 3,6
Hóbort Gyula 5 4 4 5 4 4 4 4 5 5 — 5 5 4 4,4
20. Horváth Zoltán 5 2 4 4 2 2 3 2 4 3 — 3 3 3 2,9
Kőrös Valéria 2 3 2 2 2 2 2 2 2 fm 5 4 5 3 2,8
Krisztián Attila 4 3 5 2 2 2 3 3 3 5 5 2 3 3 3,2
Krisztián József 4 3 3 3 2 2 3 2 2 4 — 3 2 3 2,7
Kurucz Erzsébet ism. 2 2 2 2 4 2 3 3 3 1 4 3 3 3 1
25. Kuti Gizella 4 3 2 3 2 2 4 3 3 3 — 5 4 4 3,2
Lambert Klára 5 3 3 2 2 2 3 2 3 4 5 4 5 5 3,3
Liess István 4 3 4 4 3 2 3 3 4 fm 4 3 3 3 3,3
Linka Stefánia 4 3 3 4 3 2 3 4 4 3 4 3 4 2 3,2
Lukács Gábor 4 2 2 5 2 2 2 3 2 4 — 3 4 4 2,9
30. Magyar János 5 4 4 3 3 2 3 2 4 4 — 4 3 3 3,3
Nikii Ferenc 5 3 3 3 2 2 2 2 3 2 — 3 4 4 2,8
Péthy Leó ism. 3 2 3 2 2 1 2 2 2 4 2 2 3 2 1
Pölöskey Éva 3 3 4 3 3 3 3 3 4 2 5 3 3 1 1
Rákos Zsuzsanna 4 3 2 3 4 2 2 2 2 5 — 2 3 3 2,8
35. Reiner Ágoston 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 — 5 5. 5 5,0
Sifter Mária 5 4 3 5 3 2 4 2 3 5 — 4 5 4 3,7
Szőllősi Mária 5 3 3 5 3 2 4 2 3 fm — 4 4 3 3,3
Tátrai Judit ism. 5 3 3 4 3 2 4 3 3 fm — 3 5 2 3,2
Telkes Hermina 5 2 2 2 3 2 2 2 2 5 4 4 5 4 3,0
33
Szakma
Osztályátlag: 3,0 Kimaradt: Burcsi József, Devecseri Ferenc, Papócsi György.
összesen: 45 tanuló.
34
> P 2 P \' o- (D < cd Magatartás Magyar Történelem Orosz Német Matematika Biológia \' Kémia Földrajz Testnevelés Ének Elmélet Gyakorlat Ipari rajz Tanúim, átlag
40. Török Margit 53352243 Vajda Mária 44452354 Végvári Márton 43422223 4 4 — 4 5 4 3,6 4 5 5 5 5 4 4,2 3 3 4 4 4 2 2,9
I/E reál, koedukált, 5+1
Osztályfőnök: Harmath Mária
Szakma
A tanuló neve Magatartás Magyar Történelem Orosz Német Matematika Biológia Kémia Földrajz Testnevelés Elmélet Gyakorlat Ipari rajz Tanúim, átlag
Akácz Attila 4 4 5 4 3 3 4 5 4 5 4 5 5 4,3
Aradi Blanka 4 2 1 1 2 2 2 2 2 4 2 4 4 1
Balassa Rozália 4 2 2 2 2 3 3 3 2 2 4 5 4 2,8
Bazsó István 4 2 3 2 2 2 3 3 4 5 3 5 4 3,2
5. Belső Margit ism. 4 2 3 3 3 3 3 3 2 5 4 4 4 3,3
Bencze Magdolna 4 2 2 2 2 2 3 3 2 — 3 5 2 2,5
Bokor Teréz 5 3 3 3 3 2 4 3 3 3 4 5 3 3,3
Borsos Mária 5 5 5 5 5 5 5 5 5 — 5 5 5 5,0
Cselenkó Ilona 4 3 3 3 2 3 3 4 3 3 4 5 4 3,3
10. Dénes Miklós 4 2 3 2 2 2 3 2 2 4 3 4 4 2,8
Fatér Gizella ism. 4 2 2 2 2" 2 3 3 2 5 3 4 2 2,7
Felső Erzsébet 4 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 5 3 2,3
Fuisz Mária 4 3 3 2 3 3 3 4 3 3 3 5 3 3,2
Gérnyi Mária 4 4 3 3 3 3 4 4 3 2 4 5 4 3,5
15. Gyurkó Mária 4 3 2 2 2 3 3 2 2 4 2 5 3 2,8
Hegedűs Julianna 5 4 2 3 2 3 4 3 4 4 5 5 4 3,6
Horváth Erzsébet I. 4 4 2 3 5 3 4 4 2 — 4 5 5 3,7
Horváth Gizella 4 4 4 3 3 4 4 4 3 4 4 4 5 3,8
Huszti Katalin 5 4 4 4 4 4 5 4 3 3 5 5 5 4,2
20. Imre Erzsébet 4 2 2 2 2 4 3 5 2 3 4 5 4 3,3
Imre Mária 5 3 2 2 3 3 5 4 3 4 4 5 3 3,4
Jakabfi Ilona 5 4 2 3 3 3 4 3 3 3 4 5 4 3,4
Keszthelyi Irén 5 3 2 2 2 3 3 3 3 2 4 4 3 2,8
Kiss István 4 2 2 3 2 2 3 2 2 4 3 5 3 2,8
25. Knausz Mária 4 5 4 4 4 4 5 5 3 3 4 5 5 4,3
Kozári Zsuzsanna 5 4 3 4 4 4 4 5 3 3 5 5 4 4,0
Krasznai Veronika 4 2 3 2 2 2 3 3 2 2 3 4 3 2,6
Maurer Anna 4 3 2 3 3 4 3 4 2 — 3 5 3 3,2
Nagy Rózsa 5 4 4 4 3 4 4 5 4 3 5 5 4 4,1
30. Németh Mária 5 5 5 5 5 5 5 5 5 4 5 5 5 4,9
Németh Rozália 5 3 3 2 2 3 4 4 3 3 4 5 3 3,3
Papp Mária 5 3 2 2 3 3 5 4 4 3 5 5 4 3,6
Pozsgai Gabriella 5 4 3 4 3 4 4 4 3 — 4 5 4 3,8
Strazsek Botond 3 2 2 2 2 2 2 2 2 5 2 4 2 2,4
35. Schreiner Ilona 5 5 4 4 4 4 4 5 3 2 5 5 5 4,2
Szrsa Anna 4 4 2 3 2 2 3 3 3 — 3 5 3 3,0
Tóth Eszter 4 2 2 2 2 2 3 3 2 2 3 5 3 2,6
Varga József 5 5 5 5 5 5 5 5 5 — 5 5 5 5,0
Váradi Márta 5 4 5 4 4 4 5 5 5 5 5 5 4 4,6
40. Vass Márta 5 4 2 5 3 4 5 5 3 2 5 5 4 3,9
Osztályátlag: 3,4
Kimaradt: Büki Gizella, Horváth Erzsébet II., Lukács György, Perger Zsuzsanna, Senkó Magdolna. összesen: 45 tanuló
35
I/F humán, leány, 5+1
Osztályfőnök: Bálint Ferencné
Szakma
A tanuló neve «3 •cd -tJ w a -4-J ns M CB § Cd §3 cd § 1 r—< 1 ■E :0 E-i N w O O .S 1 "3 I CÖ s Biológia <9 1 w N ■n cd c 73 g 1 41 c «! 0) E-i ■s c 3 | s cd ■fi o cd >> O N ■i—i cd b "fi cd Q, t—i I. P « -cd E-i
Altai Ilona 5 4 5 4 3 3 5 5 4 5 5 5 5 5 "V 4,5
Arany Mária 5 3 3 3 2 2 3 4 3 fm 4 5 5 3 3,3
Bálint Ilona 5 4 4 5 5 4 5 4 4 4 5 5 5 4 4,5
Bizony Júlia 4 2 2 4 3 2 2 2 2 3 5 2 5 4 2,9
5. Csicskár Julianna 4 3 4 4 3 2 3 4 2 4 5 3 5 4 3,5
Gaál Cecilia 4 2 2 3 2 2 2 3 2 4 5 3 3 3 2,8
Gerencsér Valéria 4 2 3 2 2 2 3 3 2 2 3 3 4 2 2,5
Horváth Ilona 4 1 1 3 2 2 2 2 2 5 4 2 5 3 1
Horváth Jolán 5 2 3 3 3 3 5 3 4 4 4 4 5 4 3,6
10. Horváth Magdolna 5 4 4 4 3 4 5 4 3 3 4 4 5 4 3,9
Hoffmann Mária 5 3 4 4 3 3 4 5 3 4 4 4 5 4 3,8
Koczfán Anna 4 2 1 2 3 2 3 2 2 3 5 3 5 2 1
Kovács Angyal 5 3 3 2 3 3 3 3 4 4 4 5 5 3 3,5
Kovács Margit 4 2 2 2 2 2 3 2 3 3 4 3 5 3 2,8
15. Kozma Mária 4 1 1 2 1 1 3 2 2 fm 5 3 5 3 1
Lakatos Anna 5 2 2 3 3 3 4 3 4 4 5 4 4 4 3,5
Lázár Ilona 4 2 2 3 2 1 3 2 3 3 4 4 2 1 1
Lovrencsics Erzsébet 5 4 3 5 3 3 4 4 3 2 5 4 5 4 3,8
Major Mária 5 4 4 2 3 2 4 2 3 2 5 4 5 3 3,4
20. Milovics Éva 4 4 5 4 3 3 5 5 4 4 5 5 5 3 4,3
Molnár Klára 4 2 3 4 3 3 3 3 2 4 5 4 4 4 3,4
Molnár Margit 4 4 3 2 3 2 4 3 2 4 3 4 5 3 3,2
Nagy Magdolna 4 4 4 4 4 3 4 5 3 5 5 4 4 4 4,1
Németh Aranka 5 5 5 4 4 4 5 5 5 5 5 5 5 4 4,7
25. Németh Ilonka 5 5 5 4 5 4 5 5 4 4 5 5 5 5 4,7
Németh Margit 5 4 5 3 3 4 5 4 4 5 5 4 5 4 4,2
Ózdi Mária 5 4 3 3 3 3 3 4 4 5 5 5 4 4 3,8
Pintér Ágota 5 4 4 4 4 4 5 4 4 4 5 4 5 5 4,3
Röszler Katalin 5 4 4 3 4 3 5 4 3 5 5 4 5 4 4,1
30. Simon Mária 5 4 4 3 3 3 4 3 4 4 5 3 4 5 3,8
Sió Klára 5 5 5 4 5 4 5 4 4 4 5 5 5 4 4,5
Soós Katalin 4 2 2 3 2 2 3 3 3 4 5 3 5 4 3,2
Soós Valéria 4 2 3 3 2 2 5 4 3 5 4 4 5 2 3,4
Szekszárdi Gizella 4 3 3 4 4 3 4 4 3 5 5 5 5 4 4 .
35. Szentes Veronika 4 2 3 3 2 2. 4 4 2 3 3 4 5 3 2,8
Tóth-Süle Erzsébet 5 5 5 5 3 3 4 4 5 3 5 4 5 4 4,2
Török Ildikó 4 2 3 4 3 2 4 2 2 5 5 3 5 4 3,4
Varga Emma 5 5 5 4 4 4 5 5 4 5 5 5 5 4 4,6
Vígh Éva 5 5 5 4 5 4 5 5 5 5 5 5 5 4 4,8
36
0
Szakma
Osztály átlag: 3,4
Kimaradt: Gelencsér Mária, Hajmási Magdolna, Horváth Erzsébet, Mátrai Mária, Talabér Teréz, Tóth Mária.
összesen: 47 tanuló.
«
37
> c-f- V 3 C M O- 3 (D <S ft Magatartás Magyar Történelem Orosz Latin Matematika Biológia Kémia Földrajz Testnevelés £nek Gyakorlat Elmélet Ipari rajz Tanúim, átlag
40. Vincze Erzsébet 42322232 Zömbik Teréz 42242233 2 2 3 5 3 3 2,6 2 4 3 2 5 4 2,9
I/G humán, 5+1
Osztályfőnök: dr. Bittera Zoltánné
Szakma
A tanuló neve w *CS g r—< CtJ Biológia \'S S N *
ta co w CB g Magyar cu -g -ÍJ ■■o H Orosz Francia cű s CO g Kémia Földraj! > O) G Etl u i-> Ének Elmélet h o X CO >. Ü S CÖ a H-í Tanúim átlag
Ács Julianna 4 2 3 2 2 3 2 2 2 4 4 3 4 5 2,9
Balassa Ilona 5 3 4 3 3 2 5 2 3 2" 4 3 4 3 3,2
Bogdán Emőke 5 4 5 4 4 3 4 3 3 fm 5 5 fm 4 4,0
Bogdándy Éva 4 3 4 2 2 2 3 1 2 2 4 2 4 2 1,0
5. Borbás Magdolna 5 2 3 3 3 3 4 2 3 2 2 4 5 4 3,1
Bucsai Margit 3 3 3 2 3 3 4 3 3 5 4 4 5 4 3,5
Dávidovits Zsuzsanna 4 2 2 3 2 2 3 2 2 3 5 4 5 3 29,
Fodor Erzsébet 4 2 2 2 2 2 2 2 2 3 5 3 4 2 2,5
Gerencsér Erzsébet 4 2 2 2 2 1 2 2 2 4 3 2 4 2 1,0
10. Gyergyák Ilona 4 1 2 2 2 1 2 2 2 5 5 2 4 3 1,0
i, Harmath Rozália 4 2 3 3 2 2 3 2 4 3 3 5 3 1,0
Hegedűs Magdolna 5 3 5 4 3 3 5 3 4 3 4 5 5 4 3,9
Horváth Mária 5 3 2 4 4 3 2 2 2 5 4 3 5 4 3,3
Horváth Terézia 5 4 4 4 4 4 5 4 3 4 5 5 5 5 4,3
15. Józsa Éva Erzsébet 4 2 3 3 2 2 3 2 3 3 2 2 5 2 2,6
Kohn Veronika 2 2 2 2 2 2 3 2 2 5 5 2 3 3 2,7
Márkus Erzsébet 4 2 3 2 2 2 2 2 2 3 4 3 5 3 2,7
Mondok Mária 5 5 5 5 5 5 5 5 4 4 4 5 5 5 4,<3
Nagy Ilona Ibolya 3 2 2 2 2 1 2 1 1 3 2 2 3 2 1,0
20. Nagy Teréz 5 3 5 4 .4 3 5 3 4 3 4 5 5 3 3,9
Németh Erzsébet 4 5 5 3 3 3 3 3 2 2 5 3 5 3 3,5
Pem Rózsa 4 3 3 3 3 3 4 3 3 4 4 4 5 4 3,5
Plánder Julianna 5 5 5 5 5 4 5 3 3 4 5 5 5 5 4,5
Pócza Szilvia 2 1 2 2 2 2 2 2 2 4 4 3 4 2 1,0
25. Pordán Mária 4 3 5 4 3 2 3 3 3 5 3 ^ 5 3 3,5
Rácz Ibolya 4 2 2 2 3 1 2 1 3 3 2 3 4 3 1
Rácz Rózsa 5 3 5 3 3 4 5 3 4 3 5 4 5 3 3,8
Róka Margit 5 3 5 3 3 3 5 3 3 3 4 5 5 3 3,7
Sindelberger Mária 4 2 3 2 3 2 3 2 3 5 5 3 4 3 3,1
30. Spitzer Veronika 3 2 2 2 2 2 2 1 2 3 5 2 2 1 1,0
Szabó Gizella Éva 5 4 4 4 5 4 • 4 4 4 5 5 5 5 5 4,5
Szente Mária Izabella 4 2 2 3 3 2 3 2 3 2 2 3 5 4 2,8
Szoliva Zsuzsanna 5 3 5 4 4 3 5 4 3 4 5 5 5 4 4,2
Tálos Ibolya 5 4 4 5 3 3 4 3 3 fm 4 5 5 4 3,9
35. Tomori Erzsébet 5 3 5 5 5 3 5 4 3 5 5 5 5 3 4,3
Vajda Magdolna 5 3 5 3 5 3 /4 3 4 2 3 4 5 3 3,6
Varga Edit 5 2 2 2 2 2 2 2 2 5 4 3 5 4 2,8
Visnics Katalin 5 4 5 5 5 4 5 4 4 4 5 5 5 4 4,5
Zalán Ilona Gyöngyi 4 3 3 3 4 3 2 2 2 5 5 2 4 4 3,2
Osztály átlag: 3,1
Kimaradt: Nagy Mária, Tóth Márta.
összesen: 43 tanuló.
38
I/H humán, leány, 5+1
Osztályfőnök: Zsoldos Ferencné
Szakma
A tanuló neve <o -co t B CO .M Biológia •S cO •r—5
• cű « bO co S Magyar 0> :0 H Orosz Olasz CO s à) to § Kémia Földraj2 > 0) G ö5 V H Ének Elmélet o X CO >> ü cfl h CO a w Tanúim átlag
Bányai Teréz 5 3 4 3 3 2 3 2 2 3 4 3 5 2 3,0
Bellér Margit 4 3 3 3 3 2 3 2 3 4 5 5 5 3 3,4
Bébecz Mária 4 3 2 4 2 2 3 2 3 4 4 3 5 4 3,1
Borszéki Ilona 5 5 5 4 4 4 4 3 3 4 5 4- 5 5 4,2
5. Csaba Katalin 5 4 4 3 4 4 3 3 3 5 5 4 4 3 3,8
Csordás Mária 4 3 2 1 2 1 2 1 1 3 2 3 4 3 1,0
Dómján Mária 5 3 3 3 3 2 4 2 3 4 3 5 5 3 3,3
Donován Katalin 5 5 4 4 3 3 3 2 3 3 5 5 5 4 3,8
Fincza Ibolya 4 3 3 3 4 2 3 3 3 3 5 4 5 4 3,5
10. Galambos Ildikó 5 4 5 3 4 2 4 3 5 4 5 5 5 3 4,0
Gelencsér Katalin 4 2 2 1 2 2 2 1 2 ím 2 4 5 3 1,0
Gorsics Mária 4 3 3 4 3 3 2 3 2 4 5 4 5 3 3,4
Hágner Mária 4 2 2 2 2 2 1 2 1 fm 4 2 4 3 1,0
Horváth Anna 3 2 2 1 2 2 2 1 2 2 5 3 5 2 1,0
15. Horváth Erzsébet 5 4 4 5 5 4. 5 4 4 fm 5 4 5 3 43,
Horváth Mária 5 5 5 5 5 5 5 4 4 5 5 5 5 4 4,8
Kárpáti Mária 5 3 4 4 3 2 3 2 2 3 4 4 5 2 3,2
Keglovics Valéria 4 4 3 3 5 2 2 3 4 4 5 4 5 4 3,7
Kertész Anna 4 2 2 4 2 2 2 2 2 4 4 3 5 3 2,8
20. Kisfaludy Ágota 5 4 5 4 5 3 4 4 4 4 5 5 4 3 4,2
Kolotigya Ilona 4 4 3 3 4 3 2 2 2 3 5 4 5 2 3,2
Kortnyek Erzsébet 4 2 2 4 2 2 2 3 2 3 3 2 5 2 2,6
Kovács Éva 4 3 2 3 3 1 2 1 2 fm 5 3 4 3 1,0
Kovács Lenke 4 2 2 3 3 2 2 2 2 3 5 2 4 3 2,7
25. Kudecz Erzsébet 4 2 2 2 4 1 2 1 2 4 5 3 4 3 1,0
Ladola Anna 4 2 3 2 3 2 3 2 2 4 5 3 5 3 3,0
Magyar Mária 4 2 2 2 2 1 2 2 1 4 3 3 4 2 1,0
Mátyás Mária 5 3 2 2 3 2 3 2 2 4 4 2 4 3 2,8
Miháczi Mária 4 2 2 2 3 2 2 2 2 3 3 3 5 3 2,6
30. Milánkovics Zsuzsa 4 2 1 2 1 1 1 1 1 3 2 2 4 3 1,0
Molnár Erzsébet 4 2 2 4 2 2 2 1 2 4 3 2 5 2 1,0
Neményi Katalin 4 2 2 2 3 1 2 1 2 3 4 2 4 4 1,0
Óvári Valéria " 5 2 3 4 3 2 2 2 3 4 5 4 5 3 3,2
Perkó Mária 4 2 2 2 2 2 3 2 3 3 3 3 5 2 2,6
35. Szökrény Erzsébet 5 3 3 3 4 2 3 2 2 3 4 3 5 4 3,2
Thálecz Julianna 4 2 3 4 3 1 2 1 2 3 3 3 5 2 1,0
Tóth Erzsébet 4 3 3 4 4 3 4 4 3 5 5 4 5 4 3,9
Varró Ágnes 4 3 3 3 3 2 2 2 2 5 5 3 5 4 3,2
Osztályátlag: 2,7
Kimaradt: Ágoston Mária, Bartol Ibolya ism., Jakab Anna, Persovits Éva -és Végvári Veronika.
összesen: 43 tanuló.
39
1/1 humán, koedukált, 5+1
Osztályfőnök: Kerecsényi Erzsébet
Szakma
Kimaradt: Bányai István, Kovács Szidónia, Martinecz László, Rajnai Györgyi, Rákhely Mária, Szökrény Vince, Vécsey Lajos, Zadravecz István.
A tanuló neve Magatartás Magyar Történelem Orosz Olasz Matematika Biológia Kémia Földrajz Testnevelés Ének Elmélet Gyakorlat Ipari rajz Tanúim, átlag
Baj Gizella 5 * 2 2 3 4 2 3 3 2 5 4 4 4 4 3,2
Balogh János 4 2 3 2 3 2 2 2 2 5 3 3 4 4 2,8
Bedő Margit 4 3 3 2 3 1 2 1 2 3 5 3 4 2 1,0
Bedő Mária 4 3 3 4 3 2 4 2 2 3 4 4 3 4 3,2
5. Béli László 5 4 3 4 5 2 3 2 2 4 4 4 3 3 3,3
Boér Erzsébet 3 3 2 3 2 2 2 1 1 3 3 4 4 3 1,0
Borda Magdolna 5 2 2 3 3 2 4 3 3 4 5 4 4 3 3,2
Deák Zsuzsánna 3 2 2 1 2 2 1 1 1 3 3 4 4 3 1,0
Dómján Erzsébet 3 3 3 4 3 2 2 2 2 3 5 3 3 3 2,9
10. Furmen Györgyi 4 3 3 3 3 2 2 2 2 3 4 3 3 3 2,3
Gaál Jolán 5 2 4 4 3 2 3 2 4 5 5 3 4 2 3,3
Gerencsér László 4 4 5 4 4 4 4 3 4 4 3 3 3 3 3,7
Hársfalvi Alajos 2 3 3 2 3 2 2 2 2 3 4 2 3 3 2,6
Henczi Györgyi 5 3 3 3 3 3 3 3 2 fm 5 3 4 3 3,2
15. Hermán Márta 3 3 3 4 2 2 2 2 2 2 4 4 3 3 2,8
Horváth György 4 3 3 2 3 3 3 2 3 3 4 4 3 3 3,0
Juhász Katalin 4 2 2 4 3 2 2 2 2 3 5 4 4 3 2,9
Kalmár József 4 2 2 3 3 1 2 2 2 fm 3 3 fm fm 1,0
Kálovics Ferenc 4 4 4 4 4 4 4 5 4 4 3 5 4 4 4,1
"20. Kanizsai Ferenc 5 2 2 4 3 2 2 2 2 3 4 3 4 3 2,8
Kiss Károly 2 2 2 2 3 2 2 2 2 3 5 3 3- 2 2,5
Kovács Ilona 3 3 2 3 3 2 2 2 2 fm 5 4 4 3 2,9
Kovács Lajos 4 3 3 2 3 2 2 2 3 5 4 2 3 3 2,8
Leveli Zsuzsánna ism. 4 4 3 3 2 1 2 2 2 fm 3 3 4 2 1,0
25. Mezőfi József 4 4 3 3 3 2 3 2 2 4 5 4 3 3 3,2
Miklós László 5 4 5 4 5 4 5 5 5 3 5 5 4 4 4,5
Németh Katalin 4 2 3 3 4 3 3 3 2 3 5 3 3 4 3,2
Plaski Paula- 4 4 4 4 4 3 4 4 3 2 5 3 4 4 3,7
Pőcze János 4 2 3 4 4 2 2 2 2 fm 2 4 fm 2 2,6
30. Simon Lajos 2 2 2 2 3 2 2 2 2 4 4 3 4 3 2,7
Stróber Gábor 3 2 2 2 3 2 2 2 3 4 5 4 4 4 3,0
Szabó Valéria 5 3 5 4 3 2 3 2 2 5 5 3 4 3 3.4
Szladics Simon 2 3 2 2 2 1 2 1 2 5 5 3 4 4 1,0
Szűcs Klára 2 2 1 2 2 1 1 1 1 5 3 3 4 2 1,0
35. Tóth Margit 4 3 2 2 2 2 2 1 1 3 5 4 4 3 1.0
Vadász Mária 4 3 3 3 3 2 2 2 2 3 5 4 4 2 2,9
Osztályátlag : 2,6
összesen: 44 tanuló.
40
I/K humán, fiú, 5-f-l
Osztályfőnök: Márkus Ferenc
Szakma
Osztályátlag: 3,4
Kimaradt: Berke József, Csősz Tóth János, Gerencsér Zoltán, Gilincsek Lajos, Gombor László.
összesen: 39 tanuló.
41
A tanuló neve M -CB -M í-t 1 C0 £ Biológia Földrajz 4G «3 JH M •T—5
co w M CO S Magyar aj S3 t: :0 E-" Orosz Latin CO s 1) CO § Kémia > a) c w 0) Ei Ének Elmélet \'S o .ü c0 s cö u Ï a Tanúim átlag
Andróczi Ferenc 5 4 5 5 4 4 5 4 4 fm 3 5 5 4 4,3
Balogh István 4 2 3 3 2 2 3 1 3 4 3 3 _ 3 1,0
Balogh László 4 2 2 2 2 2 2 1 3 4 3 3 4 3 1,0
Barkóczy László 4 2 3 2 2 2 2 3 2 4 4 3 5 4 2,9
5. Barta Miklós 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5,0
Béli Ferenc 4 3 4 5 4 3 4 3 5 4 5 5 5 4 4,2
Buda Ernő 4 3 4 2 4 3 4 3 4 4 4 4 3 3 3,5
Csizmadia János 5 5 4 5 4 4 5 4 4 4 5 4 4 4 4,3
Dolmányos József 4 4 4 3 4 3 3 3 4 5 4 4 3 4 3,7
10. Foco Gábor 4 3 4 2 3 3 3 3 2 5 4 4 3 2 3,2
Gedeon László 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5,0
Herczik László » 4 3 3 3 3 3 2 2 3 4 4 3 4 3 3
Hoffer Ferenc 5 3 5 3 3 4 5 5 5 fm 5 4 — 5 4,3
Horváth László 5 4 4 3 3 3 4 3 4 3 4 4 3 3 3,5
L5. Karádi Ferenc 4 3 3 2 2 3 2 3 3 4 5 3 3 4 3,0
Káli Sándor 5 4 3 4 3 4 4 3 3 4 4 4 3 5 3,7
Komondi Gyula 4 2 4 3 3 2 2 2 3 3 4 3 3 2 2,8
Kóza Gyula 4 2 2 3 2 2 2 2 2 4 2 3 3 3 2,5
Magyar István 4 3 5 2 3 3 3 2 3 4 4 4 3 4 3,3
20. Majorics József 4 2 2 3 2 2 3 2 2 4 5 3 3 4 2,8
Rinfel János 5 4 4 4 4 4 2 3 4 4 4 4 3 4 3,7
Siti Ferenc 5 4 5 4 4 4 4 4 5 5 4\' 5 4 5 4,4
Szakács Károly 5 3 3 4 4 4 4 3 2 4 4 5 5 5 3,8
Szentendrei József 4 2 2 3 1 2 1 2 3 4 2 2 4 3 1,0
25. Szerdahelyi András 4 4 5 3 4 3/ 3 2 4 5 5 4 3 4 3,8
Szerdahelyi Tamás 4 2 3 2 2 3 2 2 2 5 5 3 3 4 2,9
Szommer Béla 4 3 4 4 2 3 4 4 4 4 4 4 4 3 3,6
Tátrai István 4 2 3 5 4 2 3 3 4 4 4 4 4 3 3.5
Tóth Géza 5 4 5 4 4 5 4 4 5 4 4 5 5 5 4,5
30. Török Sándor 5 4 5 4 4 3 4 4 4 fm 4 4 4 4 4,0
Tuboly Ferenc 5 3 4 4 4 4 3 4 3 4 4 5 3 4 3,8
Varga Szabolcs 5 5 4 3 4 4 5 4 4 5 5 5 4 4 4,3
Vári László 4 4 4 4 4 3 3 3 5 3 5 4 4 4 3,8
Vukics József 4 2 3 3 2 2 3 2 2 5 4 3 4 2 2,8
I/L humán, leány, 5+1
Osztályfőnök: Nagy Emiiné
Szakma
A tanuló neve Magatartás Magyar Történelem Orosz Latin Matematika Biológia Kémia Földrajz Testnevelés Ének Elmélet Gyakorlat Ipari rajz Tanúim, átlag
Andó Mária 4 2 4 3 3 2 4 3 3 3 4 4 4 3 3,2
Bálint Erzsébet 4 4 5 2 3 2 4 3 4 S 5 4 4 3 3,5
Benkő Eszter 5 5 5 5 4 4 5 5 5 5 5 5 5 4 4,8
Csöndör Rózsa 4 3 5 3 2 3 4 3 4 3 5 4 4 3 3,5
5. Etsy Gabriella 4 2 2 2 2 2 3 3 3 4 5 3 4 2 2,8
Garai Anna 4 3 4 2 2 2 4 3 3 2 4 3 4 3 3,0
Horváth Klára 4 3 3 3 2 2 3 3 3 3 5 3 4 4 3,2
Horváth Mária I. 4 4 5 4 3 3 3 4 3 3 5 4 5 4 3,8
Horváth Mária II. 4 4 4 5 3 3 4 4 4 3 5 5 5 3 4,0
10. Horváth Márta 5 5 5 3 3 3 5 5 5 5 5 4 5 4 4,4
Horváth Zsuzsánna 5 5 5 5 4 2 5 4 5 5 5 5 5 3 4,5
Ivánkovits Ágnes 4 4 4 3 2 3 4 4 5 5 5 5 4 3,9
Jelinek Klára 4 5 5 5 5 5 5 5 4 5 5 5 5 4 4,8
Karácsonyi Magdolna 4 2 4 3 2 2 4 4 4 4 4 4 5 3 3,5
15. Kenese Mária 5 5 5 5 5 4 5 5 5 5 5 5 5 5 4,9
Kiss Katalin 5 4 5 5 4 4 5 5 5 5 5 5 5 5 4,8
Kollarics Éva 5 4 5 3 3 3 4 4 4 3 5 5 4 5 4,0
Kollarits Ágota 5 5 5 4 5 4 5 5 4 5 5 5 5 5 4,8
Korpár Mária 5 3 5 3 4 3 5 4 4 5 4 5 5 5 4,2
20. Kovács Éva 4 3 3 3 2 3 4 3 4 3 5 4 4 4 3,5
Lázár Eszter 4 5 5 4 4 4 5 5 5 5 5 5 5 5 4,8
Mátéffy KÍára 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5,0
Meggyessy Júlia 5 5 5 5 4 4 5 5 5 5 5 5 5 4 4,8
Menyhárt Erzsébet 4 3 4 2 2 2 4 3 3 5 5 3 5 3 3,4
25. Merkly Bellus Anna 5 4 5 4 4 4 5 5 5 fm 5 5 5 4 4,6
Miklósi Mária 4 2 5 3 3 2 4 5 4 4 5 4 4 3 3,7
Molnár Ilona 4 2 3 2 2 2 3 2 2 3 5 2 4 2 2,6
Nagy Etelka 5 4 5 5 4 4 5 5 5 5 5 5 4 4 4,6
Nagy Rózsa 4 3 5 4 3 2 4 3 4 4 4 3 4 4 3,6
30. Németh Éva 4 3 5 4 3 2 5 3 5 3 5 3 5 3 3,8
Paizs Gabriella 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5,0
Parragi Edit 4 5 5 3 5 2 5 4 5 5 5 4 4 3 .4,2
Pikó Gizella 4 3 5 4 3 3 3 4 3 4 4 5 5 3 3,8
Radics Anna 5 5 5 5 4 3 5 5 5 5 5 4 5 4 4,6
35. Radics Mária 4 2 3 2 2 2 4 3 3 • 4 5 3 4 4 3,2
Reich Katalin 4 4 3 3 3 2 4 3 5 2 5 4 4 3 3,5
Rúzsa Emma 5 4 5 4 4 3 5 4 4 5 5 4 5 5 4,4
Senkó Teréz 4 3 4 4 2 3 4 3 3 3 5 3 4 4 3,5
Szabó Eszter 4 2 4 2 2 2 4 4 3 4 4 2 4 3 3,1
40. Szalai Zsuzsa 4 2 4 3 2 2 4 3 3 3 5 3 4 2 3,1
Szörényi Dalma 5 5 5 4 3 2 5 4 4 fm 5 4 5 4 4,2
Takács Mária 4 3 4 2 2 2 3 2 3 3 5 3 4 4 3,1
42
Szakma
Kimaradt: Báránkó Mária
Osztályátlag: 4,0
összesen: 46 tanuló
43
A tanuló neve Magatartás Magyar Történelem Orosz Latin Matematika Biológia Kémia Földrajz Testnevelés Ének Elmélet Gyakorlat Ipari rajz Tanúim, átlag
Tar Erika 5 5 5 3 4 4 4 4 4 3 5 5 5 5 4,3
Vajda Éva 5 4 5 3 2 3 4 4 3 5 5 4 4 4 3,8
45. Vaskó Margit 5 4 5 3 3 3 5 4 4 4 5 5 4 5 4,2
II/A reál, fiú, 5+1
Osztályfőnök: Szalay István
Szakma
m 2 10 ű a
crt
A tanuló neve 3 ■H g-l S « ¿í -S "53 CO
\\ S a M CS S Magyar -g -M s :0 H Orosz Német CO S CO § Fizika Biológia Kémia Földrajz > eu G -t-j « <u H Elmélet o .M CO & Tanúim átlag
Czulek Attila 5 5 5 5 5 4 5 5 5 5 5 5 5 4,9
Dervalits András 4 2 2 2 2 2 2 2 -2 3 4 2 4 2,4
Egres László 5 2 2 2 3 2 2 3 2 3 3 3 4 2,6
Fodor Mihály 4 3 3 2 2 2 2 4 2 2 5 3 4 2,8
5. Fodor Tamás 4 2 2 3 4 2 3 3 3 2 3 2 3 2,7
Gál József 5 3 3 2 2 2 3 3 3 4 4 4 4 3,0
Kliszki Zoltán 5 3 3 2 3 3 3 3 3 3 4 3 3 3
Kondákor Lajos 4 2 \' 3 1 2 1 2 3 2 3 4 3 3 1,0
Kovács Árpád 4 3 5 2 2 2 3 3 3 4 4 3 3 3,0
10. Maros Sándor 5 3 3 2 2 2 2 4 4 4 4 4 4 3,2
Mayerhoffer László 5 2 3 3 2 2 2 4 3 4 5 4 4 3,2
Méhes József 5 3 3 5 5 2 3 4 3 4 4 4 3 3,6
Mezőfi Ferenc 3 2 3 2 2 2 2 4 3 4 5 4 4 3,1
Molnár Kálmán 4 3 3 2 2 3 3 4 3 4 4 2 4 3,0
15. Nagy Gábor 5 5 5 4 4 3 4 5 5 5 5 4 4 4,4
Pap Előd 3 3 3 2 2 3 3 4 2 3 4 3 3 2,9
Ring Miklós 5 4 4 4 4 3- 5 5 5 5 4 5 4 4,3
Sajni Béla 5 3 3 2 3 2 3 4 4 3 fm 4 4 3,2
Sándor László 4 2 3 2 3 2 3 4 3 4 5 3 3 3,1
20. Szalai Árpád 5 5 3 2 2 2 3 5 4 5 5 4 4 3,7
Szamosi József 5 3 3 3 2 2 3 4 4 4 5 5 5 3,6
Szele István 4 2 2 2 2 2 2 4 3 4 5 2 2 2,7
Szendrői Ottó 5 4 3 2 2 2 3 4 2 3 3 3 4 2,9
Tóth István 5 4 4 3 3 3 4 5 4 4 5 5 5 4,1
25. Török Sándor 4 2 3 1 2 2 2 4 3 4 4 2 4 1.0
Várnay Károly 4 3 4 2 3 2 2 4 3 4 3 3 3 3
Zámbó Gábor 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
Zámbó Sándor 5 4 4 4 4 3 5 5 4 5 4 5 5 4,3
Kimaradt: Buús György, Hildebrand László.
Osztályátlag: 3,2
összesen: 30 tanuló
V
44
II/B reál, fiú, 5+1
Osztályfőnök: Sorosi Miklós
Szakma
A tanuló neve Magatartás Magyar Történelem Orosz Német Matematik; Fizika Biológia Kémia Földrajz Testnevelés Elmélet Gyakorlat Tanúim, átlag
Balaskó József 2 2 3 1 2 1- 1 2 2 3 5 3 2 1
Bartha Gyula 4 2 3 2 3 2 3 3 3 4 3 3 4 2,9
Belső István 4 3 3 3 3 3 3 3 3 3 4 4 5 3,3
Bencze László 4 2 5 2 2 2 3 3 2 4 3 2 3 2,8
5. Borbás Ferenc 5 3 4 3 3- 3 5 5 3 4 5 4 5 3,9
Böle István 4 3 2 2 2 2 3 3 3 4 5 4 3 3,0
Buzek Kornél 3 2 3 2 3 1 2 2 2 2 4 2 3 1,0
Dancsák Ferenc 4 2 4 3 2 2 3 2 3 4 4 4 5 3,2
Devecz Ferenc 5 5 5 5 4 5 5 5 4 5 5 5 5 4,8
10. Faragó Tibor 4 3 2 3 2 3 4 3 3 4 5 4 4 3,3
Garai Zoltán 5 3 3 2 3 2 4 3 3 4 3 4 5 3,3
Gerócs Ferenc 4 2 3 2 2 2 2 2 2 3 4 2 3 2,4
Horváth László 4 2 2 2 2 3 3 3 2 3 2 3 3 2,5
Horváth Sándor 5 2 2 3 2 4 4 4 4 4 4 4 4 3,4
15. Joós Lajos - 4 2 2 2 2 2 3 3 2 4 4 3 3 2,7
Kaczeus Gábor 4 2 2 3 2 2 3 3 3 3 3 2 3 2,6
Karádi László 4 4 5 5 5 5 4 4 5 5 4 4 4 4,5
Kele Szilveszter 4 2 3 1 2 2 4 3 3 3 2 3 4 1,0
Kütsön László 4 2 2 1 2 3 2 2 2 3 4 3 4 1,0
20. Lukács Márton 5 3 3 4 4 2 3 4 3 4 4 3 4 3,4
Mátai József 5 2 2 3 3 3 3 4 3 3 4 4 5 3,3
Mátés István 4 2 3 3 2 2 3 3 2 3 3 2 3 2,6
Miklósi Ferenc 4 2 3 2 2 2 3 3 3 4 3 \' 2 3 2,7
Nagy László 4 2 2 2 2 1 3 2 2 3 3 3 4 1,0
25 .Nagy Sándor 5 3 4 2 2 2 4 4 4 5 3 4 5 3,5
Peti Imre 5 3 3 2 2 3 4 4 3 4 4 4 4 3,3
Réz Gyula 5 3 3 2 2 2 2 4 3 74 4 4 4 3,1
Rozner Zoltán 3 3 3 3 3 2 2 2 2 3 5 2 2 2,7
Simon János 4 2 2 4 2 2 2 4 2 3 4 3 4 2,8
30. Süle Miklós 5 2 3 2 2 2 3 3 3 3 4 4 3 2,8
Szilvási László 4 2 2 1 1 1 2 2 2 3 4 3 4 1,0
Szőcs Béla 4 4 3 2 2 2 2 3 2 3 4 2 2 2,6
Tóth György 4 2 2 2 2 2 3 3 2 3 4 4 3 2,7
Tóth János 3 2 2 2 2 1 2 3 2 3 5 2 2 1,0
35. Varga Gábor 4 3 3 3 4 3 3 3 4 . 4 5 2 3 3,3
Varga János 4 1 3 1 2 1 2 2 2 2 ím 2 3 1,0
Végvári Albert 5 3 3 3 3 4 4 4 3 4 4 4 5 3,7
Osztályátlag: 2,7
Kimaradt: Sziva József
összesen: 43 tanuló.
45
II/C reál, leány, 5+1
Osztályfőnök: dr. Szűcs Lászlóné
Szakma
A tanuló neve Magatartás Magyar Történelem Orosz Német Matematika Fizika Biológia Kémia Földrajz Testnevelés Elmélet Gyakorlat Tanúim. Tanúim.
Bagonyai Edit 4 3 5 4 3 2 4 5 4 5 5 5 5 4,2
Báder Márta 4 3 2 2 3 2 2 4 2 3 4 2 3 2,6
Bogár Ágnes 5 5 5 4 4 3 4 5 5 5 4 5 5 4,5
Csalódi Magda 5 3 4 3 3 2 2 4 4 4 3 3 4 3,3
5. Dévényi Ildikó 4 3 4 4 5 2 3 4 4 4 3 3 4 3,8
Dömötörfi Erzsébet 5 3 4 2 3 3 2 5 5 4 2 5 5 3,7
Faics Mária 5 2 3 2 2 2 2 4 4 4 3 3 5 3
Felde Zsuzsánna 4 2 2 2 2 2 2 3 2 2 3 2 4 2,4
Ferk Zsuzsanna 5 3 2 3 3 2 2 4 3 4 3 3 5 3,0
10. Gábor Ilona 4 3 4 3 3 4 3 4 4 4 3 2 4 3,3
Gyuricza Mária 4 2 2 2 2 2 2 4 2 2 3 3 4 2,6
Harmadás Erzsébet 5 4 4 5 5 3 3 5 5 4 3 3 5 4,0
Hegyi Rozália 5 3 3 5 4 3 3 4 4 4 5 3 5 3,9
Herczeg Rozália 5 2 2 3 2 2 3 3 3 3 3 3 5 2,8
15.Hermann Magda 5 3 3 2 3 2 2 4 3 3 fm 2 fm 2,9
Horváth Karola 4 3 3 2 2 2 2 2 2 3 3 2 4 2,6
Horváth Klára 4 2 3 3 3 2 2 3 3 4 4 2 5 3
Horváth Magda 4 3 3 3 3 3 2 4 4 4 5 2 4 3,3
Horváth Teréz 5 2 3 3 2 2 2 4 3 3 5 3 5 3,1
20. Jámbor Margit 4 2 2 2 2 2 2 3 3 3 3 2 4 2,5
Jankovics Mária 5 2 4 3 2 3 3 3 3 4 3 2 5 3,1
Kalmár Éva 5 3 4 2 2 2 2 4 3 3 4 2 4 2,9
Kárász .Mária 3 2 2 3 2 2 2 4 3 3 5 3 4 2,9
Kiss Anna 4 3 2 3 2 2 2 3 2 2 4 2 5 2,6
25. Kovács Mária 4 3 3 2 2 2 2 4 3 4 5 4 5 3,3
Kovács Marianna 4 2 2 2 3 2 1 2 2 2 5 2 3 1
Lencz Ágota ism. 5 3 4 3 2 5 4 4 5 3 5 3 5 3,7
Magyari Erzsébet 4 2 3 2 2 2 2 3 2 3 fm 2 fm 2,3
Mátyás Mária 5 2 3 4 2 2 3 4 4 3 4 4 5 3,3
30. Molnár Júlia 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5,0
Paál Aranka 5 5 5 5 5 5 4 5 5 5 4 5 5 4,8
Paál Mária ism. 4 2 3 2 2 2 2 4 2 2 3 2 5 2,6
Salamon Gabriella 4 3 3 3 3 2 3 4 3 4 4 3 5 3,0
Szokol Júlia 5 4 4 4 4 3 3 5 5 4 fm 4 5 4,1
35. Tóth Gizella 4 2 2 2 2 2 2 3 2 2 3 2 4 2,3
Tóth Ildikó 4 2 2 2 2 2 3 3 3 4 3 2 3 2,6
Vasvári Judit 4 2 3 2 2 2 2 2 3 3 3 2 4 2,5
Villányi Gyöngyi 5 4 3 3 3 2 2 4 3 4 4 3 5 3,0
Osztály átlag: 3,1 összesen: 38 tanuló
46
II/D reál, koedukált, 5+1
Osztályfőnök: Mészáros Kálmánné
Szakma
A tanuló neve « •OS t, Ë CS At « ■5
a a ÛC CS s Magyar \'S 1 :0 H Orosz Francia CS I CS s Fizika Biológia Kémia Földrajz > a) e cn a) H Elmélet TÎ o Ai a >> 0 Tanúim átlag
Bakonyi Ilona 5 5 5 3 4 3 3 4 5 5 4 4 5 4,2
Balatoni Valéria 4 3 2 1\' 1 1 2 3 2 1 5 2 5 1,0
Balogh Borbála 4 2 3 3 2 3 2 4 3 3 3 3 5 3,0
Bokán Mária 5 3 3 3 3 2 2 4 4 3 5 5 5 3,5
5. Borsos Zsuzsánna 4 3 3 1 1 2 2 3 3 2 3 2 4 1,0
Czotter Margit 4 5 4 3 4 4 4 5 5 4 4 5 5 4,3
Dolgos Magdolna 5 4 3 2 3 2 3 5 5 3 5 5 5 3,8
Fodor László 3 3 2 2 2 1 2 4 2 2 4 3 4 1,0
Gersei Ágnes 4 2 2 2 3 2 2 3 2 3 5 4 5 2,9
10. Halász Gabriella 4 3 3 2 3 3 3 5 4 3 5 4 5 3,6
Hegyi Attila 4 3 2 2 2 2 1 3 4 4 4 3 5 1,0
Horváth Erika 4 4 3 2 2 2 2 3 3 3 3 3 4 2,8
Horváth Gizella 5 4 2 4 3 2 2 3 4 3 fm 4 5 3,3
Károlyi Teréz 4 3 4 2 2 2 2 4 4 3 4 4 5 3,3
15. Kováts Mária 4 3 3 1 2 2 2 3 3 2 4 3 5 1
Lepnyák Mária 4 2 3 2 3 3 2 3 2 3 4 3 4 2,8
Mezővári Magdolna 5 5 5 4 4 4 4 5 5 5 fm 5 5 4,6
Molnár Márta 4 2 2 2 2 2 2 3 2 2 3 2 4 2,3
Molnár Zsuzsánna ism. 4 2 1 1 2 2 2 "2 2 2 3 2 4 1,0
20. Muszatics László 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5,0
Németh Irén 5 3 2 2 2 3 2 3 4 3 5 4 5 3,2
Peszleg Zsuzsánna 4 3 3 2 3 2 3 5 5 3 3 3 5 3,3
Polai Erzsébet 4 4 3 3 3 2 2 4 5 3 5 3 5 3,5
Pusztafi Ágnes 4 4 2 2 2 1 2 4 4 3 3 3 4 1,0
25. Rábaközi Erzsébet \' 4 2 2 2 3 2 2 3 4 3 5 2 4 2,8
Sörlei Imre 4 2 2 1 2 1 1 2 2 2 fm 3 4 1
Sümegi János 4 2 3 3 2 2 2 4 3 3 5 2 5 3,0
Szabó Ilona ism. 4 2 2 1 2 2 1 3 2 2 3 2 5 1,0
Szegleti Ibolya 4 4 2 2 2 2 2 3 2 3 3 2 5 2,7
30. Szeli Judit 4 2 2 2 1 1 2 3 2 2 5 3 4 1,0
Szentkúti Ágoston 4 1 2 2 2 1 2 3 2 3 fm 2 4 1,0
Tamás Antal ism. 4 1 2 2 2 2 2 3 2 2 3 2 5 1,0
Tölgyesi István 4 5 5 4 4 5 5 5 5 5 5 5 5 4,8
Vajda Antal 4 2 4 2 3 2 2 3 4 4 4 4 5 3,3
Osztályátlag: 2,6 összesen: 34 tanuló
47
Osztályfőnök: Szomjas Zsófia
Szakma
II/E humán, leány, 5+1
Kimaradt: Bánhidi Márta
A tanuló neve Magatartás Magyar Történelem Orosz Latin Matematika Fiziika Biológia Kémia Földrajz Testnevelés Elmélet Gyakorlat Tanúim, átlag
Balázs Mária ism. 4 2 2 2 3 2 2 4 2 2 2 3 4 2,5
Berke Mária 4 2 1 1 2 1 1 3 2 2 2 3 4 1,0
Buda Erzsébet 4 4 4 3 5 4 4 5 5 4 2 4 5 4,1
Fülöp Zsuzsa 4 2 2 1 2 1 2 3 3 2 2 2 4 1,0
5. Germán Terézia 4 2 2 2 2 2 2 2 2 2 5 2 5 2,5
Gróf Katalin 4 2 1 1 2 1 1 2 2 1 2 2 3 1,0
Grujber Júlia 5 4 4 4 5 4 5 5 5 5 5 5 5 4,7
Hajdú Erzsébet 4 2 2 2 3 1 2 4 3 2 5 3 fm 1,0
Harangozó Teréz 4 2 2 1 2 2 2 4 3 3 2 3 4 1,0
10. Horváth Anna 4 1 1 1 2 2 2 3 2 2 3 2 4 1,0
Horváth Ildikó 4 3 3 2 3 3 3 5 4 3 4 3 4 3,3
Horváth Katalin 5 3 2 3 4 2 2 4 3 3 3 2 5 3,0
Ifcsics Klára 4 2 2 2 3 1 2 3 3 3 3 3 4 1,0
Illés Mária 5 4 4 4 4 4 5 5 5 4 5 4 5 4,4
lö.Kollerits Ilona 5 4 2 4 3 2 4 4 4 3 5 3 4 3,5
Koplár Zsuzsa 3 1 1 1 2 1 2 3 2 1 fm 2 4 1,0
Könczöl Krisztina 5 4 3 3 3 3 3 4 3 2 5 3 5 3,4
Krúg Zsuzsa 4 2 2 2 4 2 2 3 3 2 5 3 4 2,8
Kustor Erzsébet 5 5 5 5 5 4 5 5 5 5 5 5 5 4,9
20. Maruska Júlia 2 3 1 2 2 1 2 3 3 1 5 2 3 1,0
Mármarosi Erzsébet 5 2 3 2 3 3 3 5 4 3 fm 4 5 3,4
Matus Irén 4 3 2 2 3 2 2 3 3 2 4 3 5 2,8
Mátrai Éva 5 5 5 5 5 4 4 5 5 4 5 5 5 4,7
Németh Mária 4 2 2 1 3 2 2 3 2 1 3 4 5 1,0
25. Pálfi Mária 4 2 2 2 3 2 2 3 2 3 fm 3 4 2,5
Páncél Piroska 3 1 1 1 2 2 1 2 2 1 3 2 4 1,0
Pocsai Elvira 3 2 2 3 2 2 2 5 4 3 4 2 4 2,9
Skernyák Magda 4 2 1 2 2 1 2 3 2 2 5 2 5 1,0
Tóth Margit 4 1 1 1 3 1 2 4 2 4 2 3 5 1,0
30. Tóth Piroska 4 2 2 1 2 1 1 4 2 2 4 4 5 1,0
Varga Erika 4 2 2 1 2 2 1 4 3 2 4 2 4 1,0
Varga Valéria 4 2 1 1 2 1 2 3 2 2 2 2 4 1,0
Vörös Veronika 5 3 2 3 4 3 3 5 3 5 fm 4 fm 3,5
Osztályátlag: 2,3
összesen: 34 tanuló
48
II/F humán, leány, 5+1
Osztályfőnök: Russay Olivérné
Szakma
A tanuló neve Magatartás Magyar Történelem Orosz Latin Matematika Fizika Biológia Kémia Földrajz Testnevelés Elmélet Gyakorlat Tanúim, átlag
Andrasek Mária 4 S 4 5 2 3 3 4 4 4 5 4 5 3,8
Bajsz Mária 5 4 3 4 3 3 3 4 5 4 5 5 5 4,2
Beznicza Ernesztina 5 5 4 5 5 4 5 5 5 5 4 5 5 4,8
Csörgits Juliana 5 5 3 5 4 3 4 5 5 5 5 5 5 s 4,5
5. Dolmányos Erzsébet 5 5 3 5 4 3 3 5 5 5 5 5 5 4,4
Ferencz Margit 4 5 3 3 3 3 4 4 4 4 fm 4 5 3,5
Ferenczi Mária 4 2 2 3 3 2 3 3 3 3 5 3 4 3,0
Ferkócza Margit 4 2 2 5 3 2 2 3 4 4 4 3 5 3,3
Gaál Teréz 4 5 3 4 3 2 3 4 3 4 4 3 4 3,5
10. Gazdag Irén 4 4 2 5 3 3 4 4 4 4 3 4 5 3,8
Halász Magdolna 4 4 2 3 3 3 3 4" 4 5 4 3 4 3,5
Hegedűs Gizella 4 4 3 3 3 3 2 5 4 4 5 4 4 3,7
Herczeg Éva 4 3 3 3 3 2 2 4 4 5 4 4 5 3,5
Herczeg Marianna 4 5 3 5 3 2 3 4 4 4 3 4 4 3,7
15. Horváth Anna 4 4 3 3 2 2 3 5 4 4 4 3 5 3,5
Horváth Lívia 5 4 3 5 4 3 4 5 4 5 4 5 5 4,3
Jakabfy Klára 5 5 5 5 4 3 4 5 5 5 5 5 5 4,7
Kamondi Piroska 4 2 2 2 2 2 1 2 2 2 3 3 4 1,0
Kálóczi Magdolna 4 2 1 2 2 2 1 2 2 3 5 2 4 1,0
20. Keszey Katalin 4 4 2 4 3 3 2 3 3 3 4 3 5 3,3
Kiss Mária 5 5 3 4 4 4 5 5 5 4 5 4 5 4,4
Kovács Ilona 5 2 2 3 3 2 3 5 4 4 5 5 5 3,6
Kovács Mária 4 4 4 4 3 4 3 5 4 4 4 4 5 4,0
Kuzma Anna 4 3 3 4 3 2 2 4 4 4 3 3 5 3,3
25. Méhes Gizella 4 2 2 2 2 2 2 3 2 3 4 3 4 2,6
Miklósy Erzsébet 5 4 2 3 3 3 3 5 4 3 4 5 5 3,6
Németh Irén 4 4 2 4 3 2 3 4 3 4 5 5 5 3,7
Németh Rozália 4 4 2 4 3 3 3 4 4 4 5 4 5 3,8
Ocskay Mária 5 5 5 5 5 4 4 5 5 5 5 5 5 4,8
30. Ott Erika 4 2 2 .4 3 2 2 4 4 3 4 3 5 3,2
Póczak Ilona 4 3 2 4 3 2 2 4 3 3 4 4 5 3,3
Simon Katalin 5 5 4 5 4 4 3 5 5 5 5 5 5 4,6
Simon Teréz 5 4 5 5 4 4 4 5 5 5 fm 5 5 4,6
Stepán Anna 5 5 4 5 4 4 5 5 5 5 5 5 5 4,8
35. Széli Veronika 4 2 2 3 3 2 3 4 3 3 2 4 4 3,0
Szenczi Mária 4 3 2 3 3 2 2 4 4 4 5 3 5 3,3
Szerdahelyi Ágnes 5 5 4 4 •4 3 4 5 5 5 3 5 5 4,3
Székács Ágnes 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5,0
Tahin Emma 5 5 4 5 5 4 4 5 5 5 5 5 5 4,8
40. Varga Erika 5 4 2 2 2 2 2 4 3 3 5 3 4 3,0
49
Szakma
Kimaradt: Bedő Ibolya
Osztályátlag : 3,7
Összesen: 43 tanuló
30
w vcö a CS co ■ti)
A tanuló neve t, o -4-J Biológia "Ô> -t-a es
es -(-> CS M CS S Magyar 4) C -0Í t, -O H Orosz Latin CS fi eu es s Fizika Kémia Földrajz > a) e CO tu E-1 Elmélet \'fi o es L>> Ü Tanúim átlag
Varga Rózsa 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5,0
Varga Zsuzsanna 4 2 1 2 1 1 1 3 2 2 4 3 5 1,0
ÍI/G humán, koedukált, 5+1
Osztályfőnök: Németh Jánosné
Szakma
A tanuló neve -jj fa a ÓJ cO Biológia .—i O) to Tanúim, átlag
as -4-í CO Oí CO Magyar CD .s ■E •O E-i Orosz Francia CO cd s Fizika Kémia Földrajz > ül G w aj E-i Elmélet "ñ o ¿A CO Ü
Anhoffer Magdolna 4 2 4 3 3 2 4 3 4 4 3 5 4 3,4
Antal Éva 4 2 1 3 2 1 2 2 2 2 3 4 4 1,0
Bagladi Tibor 4 3 3 4 4 2 2 3 3 3 fm 4 4 3,2
Bános Ferenc 4 3 4 4 3 2 4 4 4 4 5 4 4 3,8
5. Bárándi Zsuzsánna 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5,0
Benke Zsuzsánna 4 3 2 4 4 2 4 4 4 4 4 5 5 3,8
Csicsek Angyalka 4 3 3 4 2 2 3 4 3 4 fm 4 4 3,3
Csöngei Zsuzsánna 4 3 4 3 2 2 3 3 3 4 5 5 5" 3,5
Dóczi Katalin 5 4 4 4 4 3 4 4 4 5 4 5 5 4,2
10. Dömötörfi Katalin 4 2 2 2 1 1 2 2 2 2 3 4 5 1,0
Fónyad Pál 5 4 4 4 5 3 4 3 4 5 4 5 5 4,2
Garamvölgyi Ilona 5 2 4 5 3 2 4 5 4 4 fm 4 5 3,8
Hadi Erzsébet 4 2 2 3 2 1 2 2 3 2 3 4 5 1,0
Hohl Magdolna 5 2 3 3 3 2 3 4 4 3 3 4 4 3,2
15. Horváth Antal 4 2 2 3 2 2 3 3 2 3 5 4 4 2,9
Horváth Margit 4 3 4 3 2 2 3 4 4 3 4 3 4 3,3
Kanyó Barnabás 4 2 2 3 3 2 2 3 3 4 5 4 4 3,1
Kassa István 4 2 4 3 2 2 2 3 3 4 5 4 4 3,2
Kemény Gyula 4 4 4 3 3 2 2 5 4 4 5 4 4 3,7
20. Kobra Anna 4 2 2 3 2 2 2 3 2 2 2 4 4 2,5
Konkoly Anna 4 3 2 4 2 1 4 4 4 4 4 5 4 1,0
Kovács Katalin 5 4 4 5 4 3 5 5 5 5 5 5 5 4,6
Kovács Zsuzsánna 5 4 4 4 4 3 4 5 4 5 5 5 5 4,3
Kummer Mária 5 3 2 3 4 4 4 3 3 3 4 5 5 3,6
25. Málék Mária 5 4 4 4 3 3 5 5 4 4 fm 5 5 4,2
Mihalicz Valéria 5 4 3 3 3 3 4 4 4 4 4 5 5 3,8
Mozsolics István 4 2 2 3 2 2 3 2 3 3 fm 4 3 2,6
Némethy Julianna 4 3 3 3 3 2 2 4 3 4 5 5 5 3,5
Papp Attila 4 3 4 4 4 3 3 4 3 4 5 4 4 3,8
30. Prukker Márta 5 4 4 4 4 4 4 5 4 5 5 5 5 4,4
Rigó Mária 5 5 5 5 5 4 5 5 5 5 4 5 5 4,8
Sánta Mária 3 3 3 3 2 2 2 3 3 4 5 4 4 3,1
Szakony Ágota 5 3 3 4 2 2 3 4 3 4 4 4 5 3,4
Szalai Mária 4 2 3 3 3 1 2 2 2 2 5 5 5 1,0
35. Székely Marianna 4 2 2 3 2 2 3 3 2 3 4 5 4 2,9
Szerdahelyi Sándor 4\' 3 3 3 3 2 3 5 4 3 5 4 4 3,5
Szíva Ferenc 4 4 4 4 3 2 3 4 4 5 5 4 4 3,8
Sznopek Margit 5 2 3 4 4 3 5 5 4 4 4 5 5 4,0
Tarabi Judit 5 4 5 4 3 3 5 4 4 5 4 5 5 ,42
51
Szakma
Osztályátlag: áA
Kimaradt: Mikó Zsuzsánna
összesen: 42 tanuló.
T)
52
A tanuló neve Magatartás Magyar Történelem Orosz Francia Matematika Fizika Biológia Kémia Földrajz Testnevelés Elmélet Gyakorlat Tanúim, átlag
40. Vastag József Vízkeleti Katalin 4 5 2 4 4 5 3 5 2 5 2 4 3 5 3 5 3 4- 4 5 5 fm 3 5 4 5 3,2 4,7
II/H humán, koedukált, 5+1
Osztályfőnök: dr. Ördög Ferenc
Szakma
Kimaradt: Nagy Teréz
A tanuló neve 1 CB rS Földrajz « CB
CS -4J CS 00 CB S Magyar I m :0 H Orosz Latin CB g S CB § Fizika Biológia Kémia > <D e « CD H Elmélet 1—1 S-t o .M CB i>> Ü Tanúim átlag
Baj Ilona 4 5 5 5 5 4 5 5 5 5 5 5 5 4,9
Baksa Margit 5 3 3 3 3 2 3 4 4 5 4 5 4 3,6
Balázsovits Lajos 4 5 4 3 3 3 3 5 4 4 5 5 5 4,1
Balikó Márta 5 5 4 4 4 3 4 5 4 5 4 5 5 4,3
5. Békési Mária 4 3 2 2 2 2 3 5 3 3 4 4 5 3,2
Ciczeli József 4 2 1 4 2 2 2 3 3 3 5 4 5 1,0
Gaál Sándor 4 2 2 2 3 2 2 5 4 3 3 4 5 3,1
Garai Tibor . 4 4 4 3 4 2 4 5 4 5 4 4 5 4,0
Harangozó Erzsébet 4 3 2 2 3 2 3 5\' 5 4 4 5 5 3,6
10. Harcz Ilona 5 4 2 3 3 2 3 4 3 3 5 5 5 3,4
Hegedűs Tibor 4 5 3 3 3 3 3 5 5 4 5 5 5 4,1
Hohl Margit 5 3 2 4 4 3 4 4 4 4 4 4 4 3,7
Hortobágyi János 4 4 4 2 4 3 4 5 4 5 5 5 5 4,2
Horváth József 4 3 2 2 3 3 3 3 3 3 2 4 4 3,0
15. Horváth Magdolna 4 3 2 2 2 2 3 3 3 3 4 4 4 2,9
Huszti István 5 4 3 4 4 4 4 5 4 4 4 4 5 4,1
Kamasz János 4 3 2 2 2 2 2 3 3 3 fm 5 5 2,9
Keglovics Piroska 4 2 2 2 2 2 2 2 2 2 3 4 4 2,4
Kiss Ágnes 4 2 2 2 2 2 2 5 3 2 5 4 5 3,0
20. Koltai István 4 4 3 2 3 3 4 5 5 5 4 5 5 4,0
Kulcsár Judit 4 4 4 3 3 2 4 5 4 4 5 4 5 3,9
Lantos Mária 5 4 4 5 3 2 5 5 5 5 4 5 5 4,3
Madarász Marianna 5 3 2 3 3 2 2 4 4 3 5 5 5 3,4
Marton Tibor 4 4 3 4 5 4 5 5 5 5 4 5 5 4,5
25. Miskó János 5 4 2 2 2 3 3 4 4 3 4 4 5 3,3
Móré Tamás 4 3 2 2 3 2 4 3 4 4 5 5 4 3,4
Németh József 4 3 2 \'2 3 2 4 4 3 3 5 5 5 3,4
Papp Erzsébet 4 2 2 2 2 2 3 3 2 2 3 3 4 2,5
Peti Tibor 5 3 3 3 3 2 4 4 3 3 3 4 4 3,3
30. Radics Béla 5 4 2 3 3 2 3 5 5 4 5 4 5 3,8
Rezsek Eszter 5 4 4 4 4 2 4 5 4 4 5 5 4 4,1
Sárdy Botond 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5,0
Schreiner Magdolna 4 2 2 2 2 2 3 3 2 2 5 4 4 2,8
Szukics László 4 3 3 2 2 2 3 4 3 4 5 4 4 3,3
35. Tamás János 4 1 1 2 1 1 2 2 1 2 3 4 4 1,0
Tóth Éva 5 4 3 4 4 3 5 5 5 4 4 5 5 4,3
Varga Ferenc 3 3 4 .4 4 3 5 5 5 5 5 4 4 4,3
Vágó Gyula 5 4 3 3 3 2 4 5 4 5 4 4 5 3,8
Zsédő Margit 4 2 3 2 2 2 4 4 4 4 4 5 4 3,3
Osztályátlag : 3,5
összesen: 40 tanuló
53
III/A reál, fiú -5+1
Osztályfőnök: Biskopics Márton
Szakma
A tanuló neve Magatartás Magyar Történelem Orosz Francia Matematika Ábr. geometria Fizika Biológia Kémia Testnevelés Elmélet Gyakorlat Tanúim, átlag
Ács Gyula 4 3 2 2 2 2, 2 2 3 2 3 4 4 2,6
Balázs Ferenc 4 3 4 4 3 2 2 3 5" 3 5 5 5- 3,7
Baranyai Gyula 5 3 2 2 2 2 2 3 3 3 3 5 5 2,9
Berta István 5 3 3 3 2 3 2 3 4 3 4 5 5 3,3
5. Fejes Lajos 4 4 4 4 3 2 2 2 4 2 5 4 4 3,3
Fodor Zsolt 5 5 4 5 5 5 5 4 5 5 5 5 5 4,8
Furmen László 3 2 3 4 3 2 2 3 4 3 5 5 4 3,3
Garzól Jenő 5 4 5 4 3 2 2 4 5 5 5 5 5 4,1
Gerencsér Attila 5 5 5 5 5 4 4 4 5 5 5 5 5 4,8
10. Kalocsai Ferenc 4 3 2 3 2 2 2 2 3 2 5 3 4 2,8
Kálovics László 3 2 2 2 2 2 2 2 2 2 5 4 4 2,6
Kápolnás Mihály 4 3 4 4 3 3 2 3 4 3 4 3 4 3,3
Lukács László 4 4 2 3 3 3 3 3 4 4 5 5 5 3,7
Mayr György 5 4 5 5 5 4 5 5 5 5 5 5 5 4,8
15. Meiszter Imre 4 2 3 2 2 2 2 2 3 3 fm 4 fm 2,5
Miksó Béla 4 2 2 3 3 2 2 2 3 4 3 5 5 3,0
Molnár Ferenc 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5,0
Molnár László 5 5 5 4 4 3 3 3 4 5 5 5 5 4,3
Nagy József 4 2 2 3 2 2 2 3 3 3 5 3 4 2,8
20. Németh Dániel 4 3 3 3 3 2 2 3 4 4 5 5 5 3,5
• Özdi Sándor 4 2 3 2 2 2 3 2 3 2 4 5 4 2,8
Paál István 4 4 4 4 3 2 2 2 5 4 4 4 4 3,5
Péterfi László 5 3 4 4 3 2 3 3 4 4 5 5 5 3,8
Plánder Antal 4 2 2 4 3 3 2 2 3 2 3 5 5 3,0
25. Polgár József 5 5 5 5 4 4 4 4 5 5 5 5 5 4,7
Tarnóczky András 4 3 3 2 2 2 3 3 5 3 5 4 4 3,3
Varga Győző 5 2 2 2 2 3 2 2 4 3 4 5 5 3,0
Vörös Dezső 4 2 2 2 2 2 2 3 3 3 3 5 5 2,8
Osztályátlag : 3,5
Kimaradt: Gyenese Endre
összesen: 29 tanuló
\\
54
III/B reál, 5+1
Osztályfőnök: Bálint Ferenc
Kimaradt: Soós István
A tanuló neve Magatartás Magyar Történelem Orosz Német Matematika Ábr. geometria Fizika Biológia Kémia Testnevelés Elmélet n Si ¡2 Gyakorlat 3 Tanúim, átlag
Antal Péter 5 5 4 5 5 3 4 3 5 5 5 5 4 4,4
Barabás András 5 5 4 5 5 4 5 4 5 5 5 5 5 4,8
Baranyai László 3 2 1 1 2 1 1 2 3 2 2 4 5 1,0
Bénák József 4 2 2 2 2 2 2 2 2 3 fm 3 3 2,3
Fáczán János 4 2 2 2 2 2 2 2 3 4 5 4 5 2,9
Gáspár J. Zoltán 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5,0
Háli Gyula 3 2 2 2 2 2 2 2 3 3 5 4 4 2,8
Horváth István 3 2 1 1 2 1 2 2 4 2 3 3 2 1,0
Kalmár J. Tibor 4 3 2 2 2 2 2 2 4 5 5 4 4 3,1
10. Kosaras Csaba 5 5 4 5 5 5 5 4 5 5 5 5 5 4,8
Leiner József 5 -4 2 3 3 2 2 2 4 4 5 4 4 3,3
Lukács József 4 5 3 3 3 2 2 2 4 3 5 4 3 3,3
Makay Károly 5 4 3 3 3 2 2 2 4 4 5 4 4 3,3
Markó Sándor 4 2 2 2 2 2 ,2 2 4 3 4 4 4 2,8
15. Nagy István 4 2 2 3 2 2 2 2 3 2 5 4 4 2,8
Nyitrai Zoltán 4 2 1 2 2 2 1 2 4 2 fm fm 3 1,0
Pölöskei György % 5 3 2 3 3 3 4 2 5 3 5 4 4 3,4
Sándor Gábor 5 4 3 3 3 5 5 4 4 5 4 4 4 4,0
Soós László 4 2 3 2 2 2 2 2 3 4 4 4 4 2,8
20. Szabó Ferenc 5 2 2 2 2 2 2 2 3 3 5 4 4 2,8
Szányi Gábor 4 3 2 3 2 3 2 2 3 3 5 3 3 2,8
Szép György 4 4 4 3 3 2 2 2 4 4 5 3 4 3,3
Szerdahelyi László 3 2 1 1 1 1 2 2 4 2 5 3 4 1,0
Zsigmond Miklós 4 4 4 3 3 2 2 2 4 4 5 3 3 3,3
Osztályátlag: 3,0
összesen: 25 tanuló
55
III/C reál, leány
Osztályfőnök: dr. Iváncsits Jánosné
43 Ë CO ijj .2 Ë VI -0)
A tanuló neve ki g ü Tanúim, átlag
s -4~> CO M CO S Magyar -g t, ■■o H Orosz Francia c0 1 CO s Ábr. ge Fizika Biológia Kémia í> 0) g VI 0) E-i
Balogh Zsuzsanna 5 4 4 2 3 4 3 2 4 3 5 3,4
Cs. Bebők Erzsébet 4 2 2 2 2 2 2- 2 2 2 3 2,1
D. Bebők Erzsébet 5 4 3 4 3 2 2 2 3 3 4 3,0
Benkő Magdolna 5 5 5 4 5 2 2 2 5 3 5 3,8
5. Berkes Sarolta 3 4 3 3 3 3 3 2 4 2 5 3,2
Csordás Mária 5 4 3 2 3 2 3 2 3 3 4 2,9
Gaál Irén 4 2 2 2 2 2 2 2 2 2 frri 2,0
Grabant Mária 5 5 5 5 5 5 5 4 5 5 fm 4,9
Gyenes Ella 4 2 2 1 2 2 2 2 2 2 2 1,0
10. Haba Ágnes 4 2 2 2 2 1 2 1 3 2 fm 1,0
Imrei Mária 4 2 3 2 2 1 2 2 2 2 3 1,0
Magyar Irén 4 3 2 2 2 1 1 1 2 2 5 1,0
Magyar Mária 4 4 3 2 4 2 2 2 3 3 4 2,9
Miksó Erzsébet 4 3 2 2 2 2 2 2 3 2 4 2,4
15. Mlinarics Erzsébet 5 4 3 4 4 3 2 2 3 3 3 3,1
Peczkó Márta 5 5 5 4 5 4 4 3 5 4 fm 4,3
Rádi Mária 4 3 3 3 3 2 2 2 3 3 5 2,9
Sághi Katalin 4 2 2 1 2 2 2 2 2 2 fm 1,0
Silló Aranka 5 4 4 3 3 4 3 3 4 2 5 3,5
20. Simon Zsuzsánna 4 3 3 2 3 2 2 2 4 2 4 2,7
Solty Klára 5 5 5 4 4 5 4 3 5 5 5 4,5
Szabó Etelka 4 3 4 2 2 2 2 2 3 2 4 2,6
Takács Magdolna 4 3 4 1 2 2 2 2 4 3 4 1,0
Tóth Anna 4 3 3 2 3 2 2 2 3 2 fm 2,2
25. Tóth Edit 4 2 2 1 2 2 2 2 2 2 3 1,0
Tóth Margit 4 2 3 2 2 2 3 2 3 2 5 2,6
Tulok Irén 5 3 3 2 2 2 2 2 3 2 4 2,5
Varga Éva 5 5 4 5 5 4 4 3 5 3 4 4,2
Várhelyi Éva 4 3 2 2 3 1 2 2 4 2 3 1,0
30. Vígh Ilona * 4 4 4 2 3 2 2 2 2 2 3 2,6
Walter Éva 5 4 2 2 3 4 4 3 4 3 5 3,4
Zsoldos Gizella 4 4 3 3 3 2 2 2 3 3 3 2,8
Osztályátlag : 2,6
összesen: 32 tanuló
\\
56
III/D reál, leány Osztályfőnök: Navracsics Ilona
A tanuló neve Magatartás Magyar Történelem Orosz Német Matematika Ábr. geometria Fizika Biológia Kémia Testnevelés Tanúim, átlag
Bazsó Ibolya 5 2 3 4 3 2 2 2 3 3 4 2,8
Berta Ágnes 4 4 3 4 3 2 3 3 3 4 4 3,3
Csaba Anna 4 3 3 2 2 2 2 2 4 3 3 2,6
Császár Margit 5 3 2 2 2 2 2 2 3 3 3 2,4
5. Fehér Erzsébet 4 2 3 4 2 2 2 2 3 2 3 2,5
Fekete Zsuzsanna 4 3 3 4 3 2 2 2 3 3 3 2,8
Gyurkó Borbála 4 3 2 2 2 2 3 2 4 2 4 2,6
Hajas Teréz 5 4 4 4 4 4 3 4 5 5 4 4,0
Hajdú Apollónia 5 3 3 5 2 2 3 2 3 2 4 2,9
10. Harangozó Zita 4 2 2 2 2 2 2 2 3 2 3 2,2
Hegedűs Márta 5 3 2 3 3 2 3 2 3 2 4 2,7
Hóbor Katalin 4 2 2 2 3 2 4 3 4 2 5 2,9
Horváth Ilona 5 2 4 4 3 2 3 3 5 4 fm 3,3
Horváth Julianna 5 4 4 3 3 3 4 4 4 4 5 3,8
15. Keglovics Mária 4 2 2 2 3 2 2 2 3 2 3 2,3
Magyar Rózsa 4 2 2 2 2 2 2 2 3 3 2 2,2
Nagy Gabriella 4 3 2 3 2 2 2 2 3 3 fm 2,4
Pálfi Mária 4 2 2 2 2 2 2 2 3 3 4 2,4
Palotás Mária 5 2 5 5 3 2 2 2 4 3 4 3,3
20. Pápai Mária 5 2 3 3 2 2 2 2 3 2 4 2,5
Papp Cecilia 4 2 2 2 3 2 2 2 3 3 3 2,4
Papp Éva 5 3 4 2 2 3 2 2 4 4 4 3,0
Papp Mária 5 3 3 3 3 3 3 2 4 3 5 3,2
Pödör Rózsa 5 3 3 3 2 2 2 2 3 3 5 2,8
25. Prélecz Katalin 5 3 3 2 3 2 2 2 3 2 3 2,5
Prigli Mária 4 3 3 3 3 2 2 2 4 4 5 3,1
Szabó Rózsa 4 2 2 4 2 2 3 2 3 2 4 2,6
Szász Rózsa 4 3 4 4 2 2 3 2 3 4 3 3,0
Takács Mária 4 4 3 3 3 2 2 2 3 3 4 2,9
30. Tálosi Irén 5 3 3 3 3 4 3 2 5 3 5 3,4
Tuskanecz Zsuzsanna 5 2 4 2 2 2 3 2 4 4 4 2,9
Üst Margit 5 3 2 2 2 2 2 2 3 4 fm 2,4
Varga Anna 5 4 4 5 4 3 3 2 5 4 4 3,8
Varga Teréz 4 3 2 3 2 2 2 2 3 2 3 2,4
35. Zsupek Ilona 5 3 3 4 3 2 2 2 4 4 3 3.0
Osztályátlag: 2,8
Kimaradt: Bárándi Etelka
összesen: 36 tanuló
57
III/E humán, leány, 5+1
Osztályfőnök: Kocsi Tiborné
Szakma
A tanuló néve Magatartás Magyar Történelem Orosz Latin Matematika Fizika Biológia Kémia Testnevelés Elmélet Gyakorlat Tanúim, átlag
Ambrus Angéla 5 4 4 4 4 4 5 5 5 5 5 5 4,5
Brezovszky Ágnes 4 4 3 4 5 3 3 4 4 5 5 5 4,1
Budai Rózsa 4 3 2 2 2 2 2 3 3 fm 4 5 2,9
Csaba Zsuzsanna 5 4 4 5 4 3 3 5 5 4 5 5 4,3
5. Csizmeg Mária 4 3 2 3 4 2 3 4 4 fm 4 5 3,4
Debreczeni Mária 4 2 2 2 3 3 3 4 4 5 4 4 3,3
Étsy Eleonóra 4 3 2 2 3 2 2 4 4 4 3 5 3,1
Gráf Márta 4 3 3 2 3 2 3 5 4 5 5 5 3,6
Hágner Katalin 4 3 3 3 3 5 5 5 4 5 5 5 4,2
10. Herczegh Katalin 5 4 3 4 4 3 4 5 4 5 5 5 4,1
Husz Marianna 4 5 3 3 3 2 3 5 4 4 5 4 3,7
Kishalmi Márta 4 3 3 3 3 2 3 4 3 4 4 5 3,4
Kovács Erzsébet 5 3 3 3 3 3 4 5 4 4 5 5 3,8
Kovács Katalin 4 3 2 3 2 2 2 2 3 4 4 5 2,9
15. Kőrös Györgyi 5 4 3 4 5 4 4 5 5 4 5 5 4,4
Kránitz Mária 4 2 2 2 2 2 2 4 3 3 4 5 2,8
Melcsoch Juditn 4 5 4 5 5 3 4 5 5 4 5 5 4,5
Meződi Kinga 4 5 3 4 3 3 3 5 3 4 4 5 3,8
Németh Ilona 4 2 2 2 2 2 2 3 4 4 4 5 2,9
20. Ország Julianna 4 3 3 3 2 2 2 3 3 3 3" 4 2,8
Péter Katalin 4 5 2 3 5 2 3 4 3 4 4 5 3,6
Répás Márta 4 2 2 2 2 1 2 O ¿u 2 3 3 5 1,0
Simon Györgyi 5 3 3 2 3 2 2 4 3 3 4 4 3,0
Szélig Márta 5 4 4 4 4 3 3 5 4 4 5 5 4,1
25. Szőke Ágnes 4 2 2 3 3 3 3 3 3 4 4 5 3,2
Tálosi Mária 4 3 2 1 2 1 2 2 3 4 3 4 1,0
Tóth Márta 4 4 3 4 4 3 3 5 5 4 5 5 4,1
Vágvölg\'yi Ágota 4 2 2 2 2 2 2 2 2 3 3 4 2,4
Veren Ibolya 4 2 2 2 2 2 2 2 2 5 3 5 2,6
30. Vlaszák Katalin 5 3 3 3 2 2 2 3 4 5 4 4 3,2
Vörös Mária 5 5 5 5 5 3 4 5 5 fm 5 5 4,7
Osztályátlág : 3,4
Kimaradt: Berta Teréz, ISlémeth Judit
Összesen: 33 tanuló
58
II1/F humán, leány, 5+1
Osztályfőnök: Schlarb Béláné
A tanuló neve Magatartás Magyar Történelem Orosz Latin Matematika Fizika Biológia Kémia Testnevelés Elmélet n Gyakorlat | Tanúim, átlag
Bácsi Erzsébet 4 2 2 4 3 2 2 4 3 3 3 4 2,9
Bagonyai Mária 4 3 2 3 3 2 3 5 4 3 5 5 3,2
Balogh Mária 4 2 2 2 2 2 2 4 2 fm 2 fm 2,2
Barna Zsuzsanna 4 2 2 3 3 3 3 4 3 3 4 4 3,1
5. Bátki Erika 4 5 4 3 4 3 3 5 4 3 5 5 4,0
Bodó Klára 4 2 2 2 2 2 2 4 3 fm 4 fm 2,6
Boross Felicitász 4 3 3 3 2 3 3 5 3 5 4 4 3,8
Borsos Erzsébet 4 2 2 2 2 2 2 4 3 3 4 5 2,8
Csapó Erzsébet 5 5 3 5 4 5 5 5 4 3 5 5 4,6
10. Dobos Ilona 4 4 5 5 4 3 4 5 5 4 5 5 4,5
Fehér Lenke 4 3 3 3 2 3 3 5 4 5 4 4 3,5
Ferincz Ottilia 4 2 1 2 2 2 2 4 3 4 4 5 1,0
Gerencsér Magdolna 4 4 4 3 3 2 2 5 4 3 4 5 3,5
Gyergyói Annamária 4 4 3 4 2 3 3 5 4 5 5 5 3,9
15. Harangozó Judit 4 3 2 2 3 2 2 3 3 4 4 4 2,9
Harmat Mária 4 2 2 2 2 2 2 4 3 3 3 4 2,6
Joó Márta 4 5 3 2 3 2 4 5 4 4 4 5 4,7
Kéki Ibolya 4 2 3 3 2 2 3 4 3 5 4 5 3,3
Kisdeli Julianna 4 4 5 4 4 3 3 5 5 3 5 5 4,2
20. Koczfán Anikó 4 3 2 2 3 2 3 4 4 5 5 5 3,0
Magura Gizella 4 4 3 3 4 4 4- 5 5 5 5 5 4,3
Németh Alojzia 4 4 4 3 4 4 3 5 5 5 5 5 4,3
Plander Mária 4 3 3 2 2 3 3 5 4 3 4 5 3,4
25. Radó Mária 4 3 2 4 2 3 3 4 4 5 4 5 3,5
Rozs Mária 5 4 3 4 3 5 5 4 4 3 4 4 3,9
Stiller Ágota 4 3 3 3 3 3 4 4 4 5 4 5 3,7
Szabó Ottilia 4 3 3 2 3 3 3 5 4 5 5 5 3,7
Szaller Éva 4 2 1 1 2 2 2 3 2 3 3 5 1,0
30. Szélesy Annamária 4 4 3 5 4 2 3 5 4 5 4 5 4,0
Tóth Izabella 4 5 4 5 4 4 4 5 5 5 5 5 4,6
Vass Zsuzsanna 4 2 2 5 3 2 3 4 3 5 3 4 3,3
Veszter Katalin 4 3 3 2 2 3 3 4 4 4 3 5 3,3
Vilcsek Klára * 4 3 2 3 3 2 2 4 2 5 3 4 3,0
Osztályátlag : 3,4
összesen : 34 tanuló
59
III/G humán, koedukált
Osztályfőnök: Varga Géza
A tanuló neve Magatartás Magyar Történelem Orosz Latin Matematika Fizika Biológia Kémia Testnevelés Tanúim, átlag
Bagladi András 5 5 5 5 5 4 4 5 4 4 4,6
Balassa Rózsa 4 3 3 2 4 -2 2 3 2 2 2,6
Balogh Adél 5 5 4 5 4 4 4 5 4 4 4,3
Csondor Erzsébet 5 3 2 2 3 2 2 3 3 fm 2,5
5. Dancsics Ibolya 4 4 4 3 4 2 3 4 4 3 3,4
Erdélyi Etelka 4 4 4 3 3 3 2 4 3 5 2,9
Éberling Dezső 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5,0
Fekete Attila 4 2 3 2 2 1 2 2 2 4 1,0
Gaál Katalin 4 4 4 2 4 3 2 4 4 5 2,9
10. Hegedűs Csaba 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5,0
Horváth László 4 4 4 4 3 3 2 4 4 4 3,6
Juhász Gábor 5 5 5 5 4 3 4 5 5 5 4,6
Kiss László 5 2 4 2 2 4 2 3 4 4 3,0
Koltay József 5 4 5 3 3 3 3 3 4 5 3,7
15. Koszow Zsigmond 4 4 5 2 3 2 2 2 3 4 3,0
Kovács Ferenc 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5,0
Kovács Judit 4 4 4 4 4 4 3 4 4 4 3,9
Kovács Péter 5 3 4 3 2 3 2 3 3 5 3,1
Lázár Ágnes 4 5 5 5 5 4 3 5 5 5 4,7
20.Xukács Márton 4 3 3 3 2 2 2 3 3 5 2,9
Mezőfi Margit 5 5 5 5 5 4 4 5 4 3 4,4
Moré György 4 2 4 2 2 1 1 2 3 3 1,0
Oparnica Elemér 4 3 3 2 2 2 2 3 4 5 2,9
Petri Ildikó 4 5 5 4 4 4 4 5 4 5 4,4
25. Petrics Magdolna 4 4 3 5 3 2 2 5 5 3 3,6
Pintér József 4 2, 3 2 2 2 2 3 3 5 2,7
Prónai Zoltán ism. 4 2 2 3 2 2 1 2 2 4 1,0
Rendes Sándor 5 5 5 5 4 3 3 5 5 5 4,4 <
Ritter Judit 4 4 3 3 4 3 2 4 3 5 3,4
30. Ruszwurm Andrea 5 5 5 5 5 4 4 5 5 fm 4,8
Sörlei Zsuzsa 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5,0
Szabó Péter 4 4 4 2 3 2 2 4 3 4 3,1
Szegvári Ábel 4 2 3 1 2 2 3 3 3 3 1,0
Szollár István 4 5 5 4 4 3 4 5 5 5 4,4
35. Tóth Endre 5 4 4 3 3 3 2 3 4 5 3,4
Tóth József 5 5 5 5 5 3 4 4 4 4 4,3
Túri László 4 2 3 2 1 2 1 2 3 3 1.0
Vass Gyula 5 4 4 4 3 4 4 4 4 fm 3,9
Vargovics Lajos 5 3 3 4 3 4 4 3 4 5 3,7
40. Zalaváry Gabriella 5 5 4 5 5 5 4 5 5 5 4,8
Kimaradt: Earti Erzsébet, Póczak József Osztályátlag: 3,5
összesen: 42 tanuló
IV/A reál, fiú, 5+1
Osztályfőnök: Dávidovics Sándor
Szakma
A tanuló neve 43 ki 2 Matematika \'C -u 4) S o W 1 4^> CO
a « M CO S Magyar 01 4J ki :0 E-i Orosz Francia Ábr. ge Fizika Logika > 0) a 4-» « <u H Elmélet o M co >> Ü Tanúim átlag
Babati József 5 2 4 3 3 3 5 3 4 5 5 5 3,8
Baj Endre 5 4 5 4 5 5 5 5 5 5 5 5 4,8
Bánáti József 4 4 4 3 3 3 4 4 5 5 5 5 4,1
Bende József 4 2 2 2 2 2 4 2 4 4 4 5 3,0
5. Boa Béla 4 2 3 2 2 2 4 2 4 5 4 4 3,1
Buzek Dénes 4 2 3 2 2 2 4 2 4 5 5 5 3,3
Farkas János 4 2 2 2 2 2 3 2 3 4 3 4 2,6
Gondi Gyula 4 2 2 2 2 2 3 2 3 5 4 4 2,8
Ivánkovits Ferenc 5 5 5 5 5 5 5 5 5 fm 5 5 5,0
10. Karakai Gyula 5 3 3 3 3 3 4 3 4 4 4 4 3,5
Kovács István 4 2 3 2 2 2 3 2 3 4 5 3" 2,8
Kuti Jenő 5 5 5 4 4 4 5 5 5 5 5 5 4,7
Mogyorósi János 4 3 4 3 2 2 3 3 4 5 4 3 3,3
Rajnics János 5 4 4 5 4 2 4 3 4 4 4 4 3,8
15. Róka József 5 5 5 4 5 4 4 3 5 5 5 5 4,5
Simon Lajos 5 2 3 3 3 3 4 2 4 4 4 5 3,4
Simon Péter 3 2 3 3 2 2 3 2 4 5 2 2 2,7
Szabó Ferenc 5 5 4 4 4 3 4 4 5 5 5 4 ,43
Szokoli Lajos 4 2 2 2 2 2 2 2 3 5 3 3 2,5
20. Tarnóczky Attila 5 4 5 4 4 4 5 4 5 5 5 5 4,5
Tóth Bence 5 4 4 4 3 5 5 5 5 5 5 5 4,5
Tóth László 5 5 5 4 4 3 5 3 5 5 5 5 4,5
Unger József 4 2 3 2 2 3 4 2 4 5 4 4 3,2
Vida Jenő 5 3 3 2 2 2 4 2 4 5 4 5 3,3
25. Zámbó Árpád 5 5 5 4 4 4 4 4 4 5 4 5 4,4
Osztályátlag: 3,7 Összesen: 25 tanuló
61
\\
IV/B reál, koedukált, 5+1
Osztályfőnök: Németh János
Szakma
A tanuló neve £ & S Ü CB X CS E eu s o M 4)
CB 4J CB ec CB S Magyar 4) -S u ■O H Orosz Német CB 1 CO S eu M k» XI >< Fizika Logika > eu C to <u H Elmélet *u o Ai ci Ü Tanúim átlag
Barabás László 5 4 4 3 4 3 5 4 4 4 5 5 4,1
Botkai Gyula 4 3 4 4 2 4 4 .4 5 5 5 * 5 4,1
Buzics Endre 5 3 3 3 4 2 2 2 3 fm 4 fm 2,9
Csányi Jenő 5 3 2 2 2 2 3 2 3 5 5 5 3,1
5. Farkas Csaba 4 4 3 2 2 2 2 2 4 5 5 5 3,3
Farkas László 4 2 2 2 2 2 3 2 4 fm 4 4 2,7
Gyurkó Pál 5 4 4 4 4 5 5 4 4 5 5 5 4,5
Hermán János 4 2 3 2 2 3 4 O O 4 4 4 4 3,2
Horváth Ferenc 5 3 4 5 3 5 5 4 4 4 5 5 4,3
10. Kaszás János 4 2 2 2 2 2 2 2 3 5 3 3 2,5
Károlyi József 5 3 4 3 3 3 4 3 4 5 4 4 3,6
Kósa Antal 5 4 4 5 4 4 5 4 4 4 5 5 4,4
Kovács Antal 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5,0
Kovács Tamás 5 5 5 4 4 5 5 4 5 5 5 5 4,7
15.Kurufcz József 5 4 5 5 3 5 5 5 4 5 5 5 4,6
Lang Antal 4 4 4 4 3 3 3 3 4 4 4 5 3,7
Lukács Imre 4 2 3 2 2 2 3 2 4 5 5 5 3,2
Molnár Ákos 5 4 4 4 4 5 5 4 5 5 5 5 4,5
Nagy Miklós 4 4 4 3 2 2 4 2 3 4 5 5 3,5
20. Pátkai József 5 3 4 3 3 4 4 4 4 5 4 4 3,8
Rada János 5 4 3\' 3 3 4 5 3 4 5 5 5 4.0
Rodek Antal 5 4 4 5 4 3 5 3 4 5 5 5 4,3
Tóth Ferenc 4 4 4 4 2 3 4 3 4 fm 5 5 3,8
Tulezi Ilona 5 4 4 4 4 2 3 2 4 4 5 5 3,7
25. Ujfalussy László 4 3 3 2 3 2 2 2 4 5 4 4 3,1
Üst Vilmos 5 4 5 5 4 5 5 5 5 5 5 5 4,8
Varró Jozefa 4 3 2 3 2 2 3 2 4 4 4 4 3,0
Zelles Ilona 3 3 3 3 3 2 3 2 4 4 4 4 3,1
Kimaradt: Simongáti Teréz
Osztályátlag: 3,8
Összesen: 29 tanuló
62
IV/C reál, leány, 5+1
Osztályfőnök: dr. ördög Ferencné
Szakma
A tanuló neve Magatartás Magyar Történelem N » O ¡H 0 Francia Matematika Ábr. geometria Fizika Logika Testnevelés Elmélet Gyakorlat Tanúim, átlag
* Boa Ilona 4 2 2 2 2 2 2 2 4 4 5 5 2,9
Csákányi Éva 4 2 2 2 3 2 2 2 4 3 4 4 2,7
Fehér Érzsébet 4 2 2 2 2 2 3 2 4 4 4 4 2,8
Gerencsér Mária 5 3 4 2 3 2 4 2 5 4 5 5 3,5
5. Horváth Edit 5 5 3 5 5 5 4 3 5 4 5 5 4,5
Jaksich Judit 4 2 2 2 2 2 2 2 4 5 4 4 2,8
Kovács Mária 5 4 3 £ 2 3 4 3 5 4 5 5 3,6
Kún Irma 5 3 3 3 3 3 4 2 5 4 5 5 3,6
Kuzma Erzsébet 5 4 4 4 4 4 5 4 5 5 5 5 4,4
10. Légránd Izabella 4 2 2 2 2 2 4 2 4 5 5 5 3,2
Murányi Zita 4 2 3 2 2 2 3 2 5 4 5 5 3,2
Németh Anna 5 4 3 4 4 3 4 2 5 4 5 5 3.9
Perendy Erzsébet 5 4 3 3 3 2 3 2 5 4 5 5 3,5
Perjési Mária 5 4 4 5 5 3 3 3 5 5 5 5 4,3
15. Rajkó Margit . 5 3 3 3 3 4 4 3 5 3 5 5 3,7
Sifter Piroska 5 4 4 3 4 4 5 4 5 5 5 5 4,4
Simon Margit 5 4 4 4 5 3 3 2 4 4 4 4 3,7
Sipos Lujza 5 2 2 2. 3 2 3 2 5 5 5 5 3,3
Szabó Erzsébet 5 5 4 3 4 3 4 3 5 4 5 5 4,1
20. Szoliva Ibolya 5 5 4 4 5 3 5 4 5 4 5 5 4,5
Varga Klára 5 2 3 2 3 2 3 2 5 4 5 5 3,3
Varga Valéria 5 3 5 2 3 2 3 2 5 4 5 5 3,5
Vig Gizella 5 2 2 2 2 2 2 2 4 fm 4 4 2,6
Osztályátlag : 3,6
összesen: : 23 tanuló
63
IV/D reál, leány, heti 2 ó. gyak. Osztályfőnök: Debreczeni Attiláné
A tanuló neve VI -cö ■¿a C qj « A) »-< n) S o w o3 ¡> fogl.
cd a 00 to § Magyai 1 !h :0 E-t Orosz Német cí S bt £ < Fizika Logika <u a ta <11 E-i Gyak. : Tanúin átlag
Balogh Zsuzsanna 5 3 3 4 5 3 4 3 5 5 3 3,8
Berke Ilona 5 3 3 3 4 2 J3 2 4 5 2 3,1
Bognár Jolán 5 3 2 2 2 3 3 2 4 4 3 2,8
Csiszár Éva 4 3 3 4 4 2 4 3 5 4 3 3,5
5. Csizmazia Anna 4 3 5 4 5 3 4 3 5 fm 2 3,7
Érdy Márta 5 2 3 3 3 2 3 2 4 4 3 2,9
Gáspár Mária 5 3 4 4 4 2 2 2 4 4 3 3,2
Grabant Ilona 5 2 3 2 3 2 3 2 4 4 3 2,3
Hermán Anna 5 3 3 2 3 2 2 2 4 5 2 2,8
10. Horváth Ibolya 5 4 5 3 3 3 3 3 5 5 3 3,7
Horváth Magdolna I. 5 3 2 2 3 2 3 3 4 5 3 3,0
Horváth Magdolna II. 5 5 5 5 5 5 5 4 5 5 4 4.8
Horváth Rózsa 4 3 3 2 3 2 3 2 4 5 2 2,9
Kanász Magdolna 5 2 2 2 3 2 3 2 4 4 2 2,6
15. Kardos Piroska 5 4 5 4 5 4 3 3 5 5 3 4,1
Kercsmarics Terézia 5 2 3 3 3 2 3 2 4 fm 3 2,7
Koleszár Anna 5 3 2 3 3 3 3 3 4 4 4 3,2
Kucséber Rozália 5 3 2 4 3 3 3 2 4 4 2 3,0
Kudich Szilvia 4 2 2 2 2 2 2 2 4 fm 2 2,2
20. Máger Mária 5 2 3 2 2 2 2 2 4 fm 2 2,3
Megyer Anna 5 4 3 3 5 4 5 3 5 5 4 4,1
Nóvák Ilona 4 2 2 2 2 2 2 2 • 4 4 3 2,5
Papp Rózsa 4 3 2 2 3 2 4 3 4 5 4 3,2
Petőfalvi Beatrix 5 3 3 2 4 2 3 3 4 5 4 3,3
25. Sós Margit 4 4 3 2 3 2 3 2 4 5 2 3,0
Szabó Éva 5 4 5 4 5 4 4 3 5 fm 4 4,2
Szabó Kornélia 5 3 3 2 3 2 3 2 4 5 3 3,0
Szentes Mária 5 2 3 2 3 2 4 3 4 4 4 3,1
Szélles Ilona 5 4 5 5 5 4 4 4 5 5 4 4,5
30. Tibol Mária 5 3 3 2 3 3 3 3 5 5 3 3,3
Varga Ilona 5 4 3 4 4 3 4 3 5 5 4 3,9
Osztályátlag: 3,3 Összesen: 31 tanuló
64
IV/E humán, leány
Osztályfőnök: Szalay Istvánné
A tanuló neve ■ Magatartás Magyar Történelem Orosz Latin Matematika Fizika Műv. tört. Logika Testnevelés Tanúim, átlag
Bánovits Erzsébet 4 2 2 3 3 2 2 4 • 4 4 2,9
Barabás Jolán 5 4 4 4 4 3 3 4 5 5 4,0
Bedő Judit 4 2 2 3 2 2 2 3 4 fm 2,5
■Czégényi Veronika 5 3 4 4 3 2 2 5 5 5 3,7
5. Csetneki Ágota 5 5 4 5 4 3 3 4 5 4 4,1
Domina Rózsa 5 3 3 4 2 3 2 3 4 4 3,1
Donáth Edit Erika 5 4 4 5 4 3 3 5 5 4 4,1
Dusnoki Ágnes 5 5 5 5 4 4 4 5 5 5 4,7
Gergely Anikó 5 4 4 3 3 3 2 4 5 5 3,7
10. Gerencsér Rozália 5 3 3 3 3 2 2 4 4 5 3,2
Gerlei Erzsébet 4 2 2 3 2 2 2 3 4 5 2,8
Gubics Piroska 5 3 4 3 2 3 3 3 5 4 3,3
Hajós Márta 4 3 4 3 3 2 2 4 4 4 3,1
Hári Margit 4 2 2 3 2 2 2 3 4 4 2,7
15. Horváth Edit 5 3 3 3 3 2 2 3 4 5 3,1
Horváth Erzsébet 5 3 4 4 4 2 2 5 5 4 3,7
Horváth Mária 5 5 5 5 5 4 3 5 5 5 4,7
Kovács Erzsébet 5 4 4 4 4 3 3 5 5 4 4,0
Kozma Edit ) 5 4 4 5 3 3 3 4 5 5 4,0
20. Král Györgyi 5 5 5 5 5 4 4 5 5 5 4,8
Magyar Judit 4 2 3 3 2 2 2 4 4 3 2,8
Magyar Zita 5 3 3 3 3 2 \'2 4 4 3 3,0
Mónai Zsuzsanna 5 3 3 4 3 2 2 4 4 fm 3,1
Németh Magdolna 5 2 3 3 3 2 2 3 4 4 2,9
25. Nóvák Irma 5 3 3 3 3 3 3 4 4 5 3,3
Nyáry Éva 5 5 5 4 4 2 2 5 5 5 4,1
Pálfi Judit 5 4 4 4 3 2 3 4 5 5 3,8
Persovits Márta 5 4 4 5 4 4 4 4 5 5 4,3
Punger Viola 5 4 3 4 3 4 \' 3 5 5 4 3,9
30. Sgánecz Éva 5 2 3 3 3 2 2 4 4 4 3,0
Simon Márta 5 4 4 5 4 4 3 4 5 5 4,2
Somogyi Mária 4 2 3 4 2 2 2 3 4 5 3,0
Süle Mária 5 4 4 4 5 5 4 4 5 fm 4,4
Szabó Terézia 5 5 5 5 4 5 4 5 5 5 4,8
35. Szekeres Mária 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5,0
Szente Ágnes 5 3 3 3 2 3 2 4 4 4 3,0
Szőnyi Zsuzsanna 5 4 4 4 ■ 4 2 3 5 5 4 3,9
Tolnai Judit 5 3 2 3 2 2 2 4 4 5 3,0
Tompa Margit 5 3 3 4 4 3 3 4 4 5 3,7
40. Tornyos Anikó 5 4 3 5 4 3 3 5 5 5 4,1
65
Kimaradt: Lackenbacher Mária
Osztály átlag: 3,7
összesen: 43 tanuló
«6
A tanuló neve Magatartás Magyar Történelem Orosz Latin Matematika Fizika Műv. tört. Logika Testnevelés Tanúim, átlag
■—--—--- Tóth Anna Zentai Erzsébet 5 5 3 4 3 4 4 4 3 4 2 3 2 3 5 4 4 5 5 fm 3,4 3,9
IV/F, humán, koedukált
Osztályfőnök: Harkány László
A tanuló neve >Cd kt Ë m 1—r cd £ ti 5
a cd n-i cd M cd S Magyar <U ■g th :0 EH Orosz Latin cd i 4-3 cd a Fizika Műv. tö Logika 5-o C cfl V H Tanúim átlag
Bazsika Erzsébet * 5 3 2 3 2 3 3 5 4 fm 3,1
Bene Klára 5 4 4 3 4 3 3 5 5 4 3,9
Béres Sándor 5 5 4 4 5 5 5 5 5 5 4,8
Buda György 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5,0
5. Cseh Margit • 5 5 5 5 4 4 5 5 5 fm 4,8
Cserjés Bernadette 5 4 3 4 3 3 3 5 4 3 3,6
Dene Béla 4 2 2 2 2 2 2 3 3 fm 2,3
Fitos Attila 5 4 3 3 4 3 4 5 5 5 4,0
Fodor István 5 4 4 5 5 5 5 5 5 5 4,8
10. Gaál Győző * 4 4 3 2 3 3 3 4 4 5 3,4
Gudlin Ágnes 5 5 4 4 3 4 3 5 5 4 4,1
Hadnagy Katalin 4 3 2 4 3 4 3 3 4 3 3,2
Hársfalvi Tibor® 4 2 2 2 2 2 2 3 3 fm 2,2
Hóbor Gizella » 4 3 4 2 3 2 3 4 4 5 3,3
15. Hoppál Katalin 5 5 4 5 4 4 4 4 5 5 4,4
Horváth Dezső • 4 3 2 2 2 2 3 4 4 5 3,0
Horváth Ilona 5 3 3 3 2 2 2 5 4 4 3,1
Horváth Katalin* 5 3 4 3 3 2 2 4 4 fm 3,1
Horváth Zsuzsa v 5 4 3 3 4 4 4 5 5 5 4,1
20. Jakab Júlia 5 4 2 3 3 3 3 4 4 5 3,4
Kassai István » 5 5 4 4 5 5 5 5 5 5 4,3
Kellencz Lajos ® 4 2 2 2 2 2 2 2 3 4 2,3
Lajtai Csaba • 4 2 2 2 3 3 2 3 4 4 2,8
Lukács Tibor 5 3 3 3 4 3 4 4 4 5 3,7
25. Maruska Erzsébet 5 5 3 5 4 5 4 5 5 5 4,6
Mezei István 4 2 2 2 3 2 3 3 4 5 2,9
Nagy Éva 5 3 2 3 3 2 2 3 4 4 2,9
Ország István «• 5 4 4 4 5 5 4 5 5 5 4,6
Rejtő Zsuzsanna • 5 5 5 \'5 5 5 5 5 5 5 5,0
30. Sey Pongrác 4 3 3 3 4 3 3 5 5 5 3,8
Sipos Miklós 4 4 4 3 3 2 3 5 5 5 3,8
Skoda Mária » 5 3 2 4 3 4 3 4 4 5 3,6
Sneff Erzsébet\'" 5 4 4 3 4 4 5 5 5 5 4,3
Somlai Konrád e 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5,0
35. Szakállas Márta 4 2 2 2 2 2 3 3 3 3 2,4
Szamosi Klára » 5 2 2 2 2 2 2 4 4 4 2,7
Szenkovszky Adrién 5 5 4 5 5 5 4 5 5 5 4,8
Szilajka Ferenc 4 2 2 2 2 2 2 3 3 5 2,6
Tardos Zoltán« 5 5 5 4 5 5 5 5 5 5 4,9
40. Tüke Ervin * 5 5 4 3 3 5 5 4 5 5 4,3
67
/
Osztályátlag: 3,7 összesen: 43 tanuló
68
à
A tanuló neve 1 \' \' , Magatartás Magyar Történelem Orosz Latin Matematika Fizika Műv. tört. Logika Testnevelés Tanúim, átlag
Vigh Györgyi 5 3 2 2 2 2 2 3 4 5 2,8
Vitális Beáta 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5,0
Vörös Miklós * 4 2 2 2 2 2 2 3 3 5 2,6
0
Érettségi vizsgák
A folyó tanév végi érettségi vizsgákon kívül az 1962/63-as tanévben még két ízben voltak intézetünkben érettségi vizsgák. A Megyei Művelődésügyi Osztály utasítására ugyanis a Zala megyei gimnáziumok nappali és levelező tagozatainak szeptember havi és december havi érettségi vizsgái is intézetünkben folytak le.
A szeptember havi érettségi vizsgák alkalmával első ízben teljes érettségi vizsgát tett 6 jelölt, közöttük 2 levelező, javító érettségi vizsgát tett 14 jelölt, közöttük 1 levelező és nyelvi kiegészítő vizsgát tett 1 jelölt.
Az írásbeli vizsgák szeptember 3-án, 4-én és 5-én folytak le, míg a szóbeli vizsgákat szeptember 15-én tartottuk meg Dudás Flóriánnak, a zalaegerszegi Ságvári Gimnázium igazgatójának elnökletével.
A vizsgák alapján közepes eredménnyel végzett Török Lászlóné. Megfelelt 16 jelölt, névszerint Bárd Károly, Bognár Imre, Cseke Gyula, Csóka Mária, Fregán Géza, Gombás Matild, Gyenge Barna, Jugovits Ferenc, Kovács Endre, Lukács Istvánné, Nagy Ágnes, Salamon Teréz, Sáfrán Ibolya, Simonits Endre, Sopronyi László és Takács Erzsébet. Javító vizsgára utasította a bizottság Györké Rozália, Hegedűs Mária és Szmodics Ágota jelölteket. Surányi Miklós német nyelvből tett kiegészítő vizsgát jeles eredménnyel.
A decemberi érettségi vizsgán négy jelölt vizsgázott. A szóbeli vizsgák december 18-án folytak le dr. Pillér Ernő szakfelügyelő elnökletével. A vizsgázók közül Erdős Imréné korábban megírt és érvényben tartott írásbeli alapján megfelelt, Hegedűs Mária sikerrel javított, Györké Rozália másodízben javító vizsgát tehet, Szmodics Ágota pedig egy év múlva ismétlő vizsgára jelentkezhet.
A tanév végi érettségi vizsgákra az iskola idei 191 nyilvános és 1 magántanulója jelentkezett, közülük 72 fiú és 120 leány.
Az írásbeli vizsgák a Művelődésügyi Minisztérium utasításának megfelelően május 14-étől 18-áig folytak le. Magyarból, matematikából és oroszból a Művelődésügyi Minisztérium küldött országos, franciából, latinból és németből pedig a Megyei Művelődésügyi Osztály jelölt ki megyei központi tételeket.
Magyar nyelv- és irodalomból a következő tételek között választhattak a jelöltek:
Humán tagozaton: 1. Fejtse ki, mi a lényeges különbség az időtálló, értékes művészet és a giccses, sekélyes „műalkotás" között? (Az irodalmon kívül a képzőművészet, a zene, a lakáskultúra stb. példáival is érvelhet.)
2. Mutassa meg, miben és hagyon nyilvánul meg a haladás ügyéért való kiállás néhány nemesi és polgári származású költőnknél!
Reál tagozaton: 1. Mutassa be a magyar irodalom egyik korszakának reprezentáns íróját valamelyik művének (ha költőről ír: néhány költeményének) elemzése útján!
2. Választott életpályám érdekessége, szépsége és társadalmi hasznossága.
69
Matematikából mindkét tagozaton három feladatot kellett a jelölteknek megoldaniuk: A feladatok szövege a következő volt:
Humán tagozat: 1. Balatoni üdülők napi zöldség- és gyümölcsellátásához 150 t zöldárut kellett az üdülőkbe szállítani. Az autóközlekedési válla- * lat a szállításhoz megrendelt autók teherbírásánál 2 t-val kisebb teherbírású kocsikat küldött, de 20 kocsival többet, mint ahányat rendeltek, és így a szállítás rendben megtörtént. Hány autót küldött a szállításhoz a vállalat és hány tonnások voltak az autók?
2. Magyarország lakosainak száma 1953. január 1-én 9 545 000, 1963. január 1-én pedig 10 071 000 volt.
a) Hány százalékos a lakosság számának átlagos évi növekedése a közbeeső időszak alatt?
b) Ha a lakosság szaporodásának átlaga változatlan marad, mennyi lesz országunk lakosainak száma 1970. január 1-én?
3. Egy egyenes országúiból 32 fok alatt egy egyenes gyalogút ágazik el. E gyalogút mentén két gazdasági épület egymástól ismeretlen távolságra fekszik. Az elágazástól 400 méterrel tovább haladva az országúton, az épületek felé mutató irányok 105, illetve 75 fokos szöget zárnak be a haladás irányával. Milyen messze van egymástól a két épület?
Reál tagozat. 1. Egy gyár férfi és nődolgozóinak száma összesen 1440 fő. Jó munkájáért a férfiak 183/4%_a, a nőknek 2272%-a részesült prémiumban. Az üzem vezetősége fnegállapította, hogy így a dolgozók 20%-a kapott prémiumot. Hány férfi és hány nőalkalmazott dolgozik a gyárban?
2. Az A üzem termelése a B üzem termelésének 80%-a. A üzem termelése évente 9,6%-kal emelkedik, B üzemé 6,2%-kal. Hány év alatt éri utói A üzem termelése B üzemét?
3. A síkság egy pontjából két egymás mögött levő hegycsúcs egy irányban látszik, mégpedig a közelebbi csúcs alfa, a távolabbi béta emelkedési szög alatt; t méterrel közelebb haladva a hegycsúcsok közös emelkedési szöge gamma.
a) Milyen magasan vannak a hegycsúcsok a síkság felett?
b) Mekkora a két hegycsúcs magassága, ha t—250 m, alfa=28°48\', béta=32°18\', gamma=42°12\'?
A Művelődésügyi Minisztérium előírásának megfelelően a feladatok megoldását magyarázó szöveggel kellett kísérni.
Az orosz nyelv- és irodalomból mindkét tagozaton a következő tételeket dolgozták ki:
1. Gorkijnak az ifjúsághoz intézett leveléből vett 14 sornyi szöveg fordítása oroszról magyarra.
2. „Minek?" címmel egy Einstein életéből vett 14 soros anekdota fordítása magyarról oroszra.
A latin nyelv- és irodalomból 23 tanuló tett érettségit. Az írásbeli vizsga tétele: ::
Horatius: Ad Aristium Fuscum. (Epist. I. 10.) 23 sornyi szöveg fordítása latinról magyarra.
A német nyelv- és irodalomból 17 tanuló jelentkezett kiegészítő vizsgára. Az írásbeli vizsga tételei:
1. „A lelkiismeret lázadása" című szöveg 13 sorának fordítása németre.
2. Ugyanazon tárgyú német szöveg 14 sorának fordítása magyarra.
70
A francia nyelv- és irodalomból 9 tanuló tett kiegészítő vizsgát. Az írásbeli vizsga tételei:
1. Egy francia folyóiratból vett ,,Harcos ifjúság" című 15 sornyi francia szöveg fordítása magyarra.
2. „Gábriel Péri" című 12 sornyi magyar szöveg fordítása magyarról franciára.
Az írásbeli dolgozatok eredménye alapján valamennyi jelölt szóbeli vizsgát tett.
A IV/A osztály szóbeli vizsgái Merész Konrád Tolna megyei szakfelügyelő elnökletével június 6-án, 7-én és 8-án folytak le a következő eredménnyel :
Kitűnően érett 1 tanuló, 4%: Ivánkovits Ferenc.
Jelesen érett 7 tanuló, 28%: Baj Endre, Kúti Jenő, Róka József, Szabó Ferenc, Tarnóczky Attila, Tóth Bence és Zámbó Árpád.
Jól érett 2 tanuló, 8%: Rajnics János és Tóth László.
Közepesen érett 7 tanuló, 28%: Babati József, Bánáti József, Bende József, Karakai Gyula, Mogyorósi József, Simon Lajos és Vida Jenő.
Megfelelt 5 tanuló, 20%: Boa Béla, Gondi Gyula, Kovács István, Szo-koli Lajos és Unger\\József
Javító vizsgát tehet szeptemberben 3 tanuló, 12%: Buzek Dénes (matematikából), Farkas János (matematikából és fizikából) és Simon Péter (fizikából).
Osztályátlag: 3,3.
A IV/B osztály szóbeli vizsgái Dudás Flóriánnak, a zalaegerszegi Ságvári Endre gimnázium igazgatójának elnökletével június 4-én, 5-én és 6-án folytak le az alábbi eredménnyel:
Kitűnően érett 2 tanuló, 6,9%: Kovács Antal és Üst Vilmos.
Jelesen érett 3 tanuló, 10,4%: Horváth Ferenc, Kovács Tamás és Ku-rucz József.
Jól érett 9 tanuló, 31,0%: Botkai Gyula, Gyurkó Pál, Kósa Antal, Lang Antal, Molnár Ákos, Pátkai József, Rada János, Rodek Antal és Tóth Ferenc. v
Közepesen érett 8 tanuló, 27,6%: Barabás László, Buzsics Endre, Farkas Csaba, Hermán János, Károlyi József, Nagy Miklós, Tulezi Ilona és Sipos Gábor.
Megfelelt 6 tanuló, 20,7%: Csányi Jenő, Farkas László, Lukács Imre, Ujfalussy László, Varró Jozefa és Zelles Ilona.
Javító vizsgát tehet szeptemberben 1 tanuló, 3,4%: Kaszás József (matematikából).
Osztályátlag: 3,4.
A IV/C osztály szóbeli vizsgái Bogár László megyei idegen nyelvi szakfelügyelő elnökletével június 13-án és 14-én folytak le az alábbi eredménnyel: {
Kitűnően érett: —
Jelesen érett: —
Jól érett 8 tanuló, 34,8%: Horváth Edit, Kovács Mária, Kuzma Erzsébet, Németh Anna, Perjési Mária, Sifter Piroska, Szabó Erzsébet és Szo-liva Ibolya.
71
f
Közepesen érett 7 tanuló, 30,4%: Gerencsér Mária, Kun Irma, Murányi Zita, Rajki Margit, Simon Margit, Sipos Lujza és Varga Valéria.
Megfelelt 8 tanuló, 34,8%: Boa Ilona, Csákányi Éva, Fehér Erzsébet, Jaksich Judit, Légránd Izabella, Horváth Györgyné Perendi Erzsébet, Varga Klára és Vig Gizella.
Osztály átlag: 3.
A IV/D osztály szóbeli vizsgái dr. Sobor Józsefné minisztériumi főelőadó elnökletével június 11-én, 12-én és 13-án folytak le a következő eredménnyel :
Kitűnően érett 2 tanuló, 6,4%: Horváth Magdolna II. és Szélles Ilona.
Jelesen érett 1 tanuló, 3,2%: Szabó Éva.
Jól érett 6 tanuló, 19,4%: Csizmazia Anna, Gáspár Mária, Horváth Ibolya, Kardos Piroska, Megyer Anna és Varga Ilona.\'
Közepesen érett 14 tanuló, 45,2%: Balogh Zsuzsanna, Berke Ilona, Csiszár Éva, Érdy Márta, Grabant Ilona, Horváth Magdolna I., Kercsmarics Teréz, Koleszár Anna, Kucséber Rozália, Papp Rózsa, Petőfalvi Beatrix, Szabó Kornélia, Szentes Mária és Tibol Mária.
Megfelelt 8 tanuló, 25,8%: Bognár Jolán, Hermán Anna, Horváth Rózsa, Kanász Magdolna, Kudich Szilvia, Máger Mária, Nóvák Ilona és Sós Margit.
Osztályátlag 3,1.
A IV/E osztály szóbeli vizsgái Kékesy Antal Zala megyei iskolai csoportvezető elnökletével június 7-én, 8-án, 10-én és 11-én folytak le az alábbi eredménnyel:
Kitűnően érett 3 tanuló, 7,1%: Král Györgyi, Szabó Teréz és Szekeres Mária.
Jelesen érett 4 tanuló, 9,5%: Dusnoki Ágnes, Horváth Mária, Perso-vits Márta és Süle Mária.
Jól érett 10 tanuló, 23,8%: Barabás Jolán, Csetneki Ágota, Donát Edit, Gergely Anikó, Kozma Edit, Pálfi Judit, Punger Viola, Simon Márta, Tornyos Anikó és Zentai Erzsébet.
Közepesen érett 17 tanuló, 40,5%: Czégényi Veronika, Domina Rozália, Gubics Piroska, Hajós Márta, Horváth Edit, Horváth Erzsébet, Kovács Erzsébet, Mónai Zsuzsanna, Németh Magdolna, Nóvák Mária, Nyáry Éva, Sgánetz Éva, Somogyi Mária, Szente Ágnes, Szőnyi Zsuzsanna, Tolnai Judit és Tompa Margit.
Megfelelt 5 tanuló, 12,0%: Bedő Judit, Gerencsér Rozália, Gerlei Erzsébet, Magyar Zita és Tóth Ánna..
Javító vizsgát tehet szeptemberben 3 tanuló, 7,1%: Bánovits Erzsébet (fizikából), Hári Margit (magyarból és fizikából) és Magyar Judit (matematikából).
Osztályátlag 3,3.
A IV/F osztály szóbeli érettségi vizsgái dr. Pető Imréné minisztériumi főelőadó elnökletével június 17-én, 18-án, 20-án és 21-én folytak le az alábbi eredménnyel:
Kitűnően érett 10 tanuló, 23,8%: Béres Sándor, Buda György, Cseh Margit, Fodor István, Kassai István, Ország István, Rejtő Zsuzsanna, Somlai Konrád, Tardos Zoltán és Vitális Beáta.
72
Jelesen érett 5 tanuló, 11,9%: Gudlin Ágnes, Hoppál Katalin, Sneff Erzsébet, Szenkovszky Adrienne és Tüke Ervin.
Jól érett 12 tanuló, 28,6: Bene Klára, Cserjás Bernadett, Fitos Attila, Gaál Győző, Hadnagy Katalin, Horváth Zsuzsonna, Jakab Júlia, Lukács Tibor, Maruska Erzsébet, Sey Pongrác, Sipos Miklós és Skoda Mária.
Közepesen érett 6 tanuló, 14,3%: Hoorváth Dezső, Horváth Ilona, Horváth Katalin, Nagy Éva, Szakállas Márta és Vigh Györgyi.
Megfelelt 9 tanuló, 21,4%: Dene Béla, Hársfalvi Tibor, Hóbor Gizella, Kellencz Lajos, Lajtai Csaba, Mezei István, Szamosi Klára, Szilajka Ferenc és Vörös Miklós.
Osztályátlag: 3,8.
A hat osztály eredményeit összesítve:
Kitűnően érett 18 tanuló, 9,4%
Jelesen „ 20 „ 10,4%
Jól „ 47 „ 24,5%
Közepesen „ 59 „\' 30,7%
Megfelelt 41 „ 21,4%
Javíthat 7 „ 3,6%
Az idén érettségizett tanulók pályaválasztása:
A tudományegyetemek bölcsészkarára pályázik 11
jogtudományi karára - 1
orvostudományi karára 10
természettudományi karára 7
A műszaki egyetemek gépészmérnöki karára 5
villamosmérnöki karára 3
vegyészmérnöki karára 1
Az építőipari és közlekedési műszaki egyetemre 3
A veszprémi vegyipari egyetemre 2
Az agrártudományi egyetemre 2
Az állatorvostudományi főiskolára 3
Az erdőmérnöki főiskolára 1
Agrártudományi főiskolára 5
Testnevelési főiskolára 1
Tanárképző főiskolára 27
Tanítóképző intézetbe 16
Óvónőképző intézetbe 8
Tiszti iskolába " 5
Felsőfokú, technikumba 10
Egészségügyi szakiskolába 11
Ipari tanulóintézetbe 16
Kereskedelmi tanulónak megy 1
Közlekedési pályára megy 5
Egyéb adminisztratív állásba megy 23
Fizikai dolgozó lesz 10
Otthon marad 6
73
Kitüntetések, jutalmazások
A Művelődésügyi Minisztérium azokat a tanulókat, akik gimnáziumi tanulmányaikat mindvégig kitűnő eredménnyel, illetőleg 5-ös átlageredménnyel végezték, ,,Kitűnő tanuló" érdeméremmel és oklevéllel tüntette ki. Ezek a tanulók a következők:
Szekeres Mária IV/E és Somlai Konrád IV/F. A kitüntetéseket az igazgató az évzáró ünnepélyen adta át.
Az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen elért eredményükért magyar nyelv és irodalomból Horváth Ibolya IV/D és Szabó Erzsébet IV/C, biológiából Somlai Konrád IV/F osztályos tanulókat a Művelődésügyi Minisztérium oklevéllel tüntette ki.
Orosz nyelvi „Szép kiejtési és társalgási" megyei versenyen elért eredményéért Vitális Beáta IV/F osztályos tanuló dicséretben részesült.
A gimnázium igazgatósága és tantestülete 5-ös átlageredményükért és példás magatartásukért pénzjutalomban részesítette a következő tanulókat:
Reiner Ágoston I/D, Varga József I/E, Vigh Éva I/F, Muszatics László II/D, Gerencsér Attila és Molnár Ferenc III/A. Barabás András III/B, Kosaras Csaba III/B, iskolai csúcstitkár, Hágner Katalin III/E, Bagladi András III/G és Buda György IV/F osztályos tanulók 100—100 forintot kaptak.
Példás magatartásukért és 5-ös, illetőleg 4,7-től 5-ig terjedő tanulmányi átlageredményükért könyvjutalmat kaptak az alább felsorolt tanulók :
I/A Horváth Sándor
I/D Csöndes Olga, Hóbor Gyula
I/E Borsos Mária, Németh Mária
I/F Németh Aranka, Németh Ilona
I/G Mondok Mária
I/H Horváth Mária
I/K Barta Miklós, Gedeon László
I/L Benkő Eszter, Mátéffy Klára, Paizs Gabriella, Jelinek Klára, Meggyesi Júlia, Kiss Katalin, Kollarits Ágota, Kenese Mária, Lázár Eázter II/A Czulek Attila, Zámbó Gábor II/B Devecz Ferenc II/C Molnár Júlia, Paál Aranka II/D Tölgyesi István II/E Kustor Erzsébet
II/F Varga Rózsa, Székács Ágnes, Beznicza Erna, Jakabfi Klára, Ocs-kay Mária, Stepán Anna, Tahin Emma.
II/G Bárándi Zsuzsanna, Rigó Mária, Vizkeleti Katalin II/H Sárdy Botond
III/A Fodor Zsolt, Mayr György, Molnár Ferenc III/C Grabant Mária
III/G Hegedűs Csaba, Éberling Dezső, Sörlei Zsuzsanna IV/A Baj Endre, Ivánkovics Ferenc, Róka József IV/B Üst Vilmos, Kovács Antal, Kovács Tamás
74
IV/D Horváth Magdolna, Szabó Éva, Szélles Ilona
IV/E Szekeres Mária, Szabó Teréz, Dusnoki Ágnes, Král Györgyi, Horváth Mária.
IV/F Rejtő Zsuzsanna, Somlai Konrád, Vitális Beáta, Hoppál Katalin, Cseh Margit, Szenkovszky Adrienne, Fodor István, Béres Sándor, Kassai István, Bazsika Erzsébet, Gudlin Ágnes, Tardos Zoltán.
A kultúrcsoportban egész éven át végzett lelkes munkájukért az alábbi tanulók kaptak könyvjutalmat; Gerencsér Attila, Husz Marianna, Balázso-vics Lajos, Balogh Adél, Polgár József, Szabó Ferenc, Péter Katalin, Vágó Gyula, Kiss Mária, Koltai István.
A KISZ-ben végzett kiváló munkájukért, valamint eredményes közösségi munkájukért a következő tanulók részesültek könyvjutalomban: Radics Anna, Kondákor Erika, Liess István, Vigh Éva, Dévényi Ildikó, Szerdahelyi Ágnes, Gáspár Zoltán, Hajas\' Teréz, Huszti Katalin, Plander Julianna, Mezőfi Margit, Zalavári Gabriella és Csányi Jenő.
A sportban elért eredményeikért könyvjutalmat kaptak: Radics Béla, Kovács Ferenc, Koltai István, Oparnicza Elemér, Zsigmond Miklós, Silló Aranka, Solty Klára, Gyerg\'yói Annamária, Tóth Izabella, Szabó Kornélia, Horváth Rózsa, Hágner Katalin és Balogh Zsuzsanna. Béres Sándor IV/F osztályos tanuló, mint az skola legeredményesebb sportolója kapta meg harmadszor, s így örökös megőrzésre a gimnázium vándorserlegét.
75
Statisztika
Adatcsoport I. II. III. IV. össze- 0 /
M osz ;tály sen "/0
>—h Cl Beírt nyilvános tanulók száma 479 300 230 194 1203 —
rt Osztályozott nyilvános tanulók száma 416 292 224 192 1124 —
« O Példás 178 109 80 135 502 44,66
£ Jó 201 168 137 55 561 49,91
> t-h magatartása Kifogásolható 27 12 7 2 48 4,27
>> Tűrhető 10 3 — — 13 1,16
c 5 7 7 6 7 27 2,41
o 4,7—4,9 14 15 11 18 58 5,17
N 3,7—4,6 117 70 53 64 304 27,04
O >> 2,7—3,6 181 124 99 88 492 43,77
t—1 SCÖ tanulmányi 2—2,6 27 27 34 15 103 9,16
N átlaga Elégtelen
CO 1—2 tárgyból 46 33 17 — 96 8,54
O Elégtelen
N több tárgyból 24 16 4 — • 44 3,91
< \' Elégtelen
összesen 70 49 21 — 140 12,45
Az iskola átlaga: 3,3
76
Az iskola benépesülése az államosítás óta
Tanév
Osztályozott nyilvános tanulók száma • fiú leány össz.
1948—49 191 141 332
1949—50 276 120 396
1950—51 289 193 482
1951—52 243 204 447
1952—53 233 236 469
1953—54 214 252 466
1954—55 203 237 440
1955—56 281 318 599
1956—57 302 375 677
1957—58 299 430 729
1958—59 322 486 803
1959—60 303 546 849
1960—61 316 590 906
1961—62 351 638 989
1962—63 385 739 1124
77
Feln olt ok tat ás
Örvendetes tapasztalat, hogy Nagykanizsa és környéke középiskolai végzettségre törekvő ifjú- és középkorú lakosságának minden évben nagyobb és nagyobb százaléka iratkozik be intézetünk levelező tagozatára. A megelőző tanév elején 363 tanulót írtunk be levelező tagozatunk tíz osztályába. 1962 szeptemberében pedig ugyancsak tíz osztályban 431 volt a beírt hallgatók száma. Ezek közül I. osztályos volt 188, II. osztályos 102, III. osztályos 87, IV. osztályos pedig 54 hallgató. Levelezőink jelentékeny része azonban, úgy látszik, az ismerősök biztatására "próbálja meg mint könnyű bizonyítványszerző lehetőséget, nem gondolva meg előre, hogy a levelező tagozat csak az iskolába járás körülményeit könnyíti meg, a tanulás alól azonban senkit sem mentesít. Ennek a könnyelműségnek a következménye az, hogy a beszámolási kötelezettség elérkeztével megkezdődik a lemorzsolódás. A lemorzsolódás természetesn legnagyobb az I. osztályban, valamivel több, mint 60%, legkisebb a IV. osztályban, 24%.
Az 1962/63. iskolai évre beiratkozott levelezők közül a tanév végén vizsgára jelentkezett 76 I. osztályos, 52. II. osztályos, 48 III., 41 IV. osztályos és 8 honvédségi tagozatú III. osztályos tanuló.
i
A vizsgázott tanulók átlagerdmény szerinti megoszlása:
A t 1 a g e r e d m é n y
Ebből
Osztály 5 4,7-5 3 i,7-4,6 2,7-3,6 2-2,6 Bukott jav. ism.
I/A 1 5 7 4 4 1 3
I/B — 1 1 7 4 7 7 —
i/c — — 3 9 4 4 2 2
l/D — •— 2 4 2 5 4 1
II/A — 1 6 8 4 6 6 —
II/B — — 5 5 8 8 5 3
III/A — — 3 9 4 — — —
III/B 2 1 4 15 1 8 7 1
IV. 1 1 6 9 20 4 2 2
Honv. III. 1 — 1 3 3 — — — -
összesen: 4 5 36 76 54 46 34 12
Érettségi vizsgára jelentkezett és írásbeli vizsgát tett június 3-án és 4-én a folyó évben sikerrel végzett 37 jelölt. A szóbeli vizsgák június 26-án, 27-én és 28-án folytak le Kovács Lajos elvtársnak, a Megyei Művelődésügyi Osztály középiskolai tanulmányi felügyelőjének elnökletével.
Az érettségi vizsga eredményét a vizsgabizottság a következőkben állapította meg:
Kitűnően felelt meg 1 jelölt, 2,7%: Molnár Jánosné Jelesen felelt meg 1 jelölt, 2,7%: Tóth Pál János Jól felelt meg 5 jelölt, 13,5%: Böröcz Tibor, Hegyi Ibolya, Kovács Károlyné, Tábori Lászlóné és Tóth Józsefné.
78
Közepesen felelt meg 13 jelölt, 35,1%: Biró János, Gruttó János, Hol-lóczky Magdolna, Karácsony Józsefné, Kozári Ferencné, Németh Aranka, Németh János, Olt Kár oly né, Soós Mária, Tóth Oszkárné, Tüske Tiborné, Varga Kálmánné és Vécsey Flórián.
Megfelelt 14 jelölt, 37,9%: Balczó Béla, Béli József, Boncz László, Fehér Erzsébet, Garai József, Gerencsér László, Gyeőry Kálmánné, Győrvári László. Hári Ferenc, Horváth Jánosné, Lajos Istvánné, Léránt Jenő, Lovász Imréné és Tóth Lászlóné.
Szeptember hónapban javító érettségi vizsgát tehet 1 jelölt, 2,7%: Mihályfi Károly (történelemből).
Az érettségi vizsgát egy év múlva megismételheti két jelölt, 5,4%: Benkő Edit és Sarlós Edit.
A szóbeli érettségi vizsga átlaga 2,7.
Ezúton is felhívjuk a tanulni vágyó dolgozók figyelmét arra, hogy a nagykanizsai Landler Jenő gimnázium levelező tagozata tárt kapuval várja őket a jövőben is. Későbbi csalódások végett vegyék azonban tudomásul, hogy amint a közölt eredmények is mutatják, a levelező tagozaton is csak az boldogul, aki tanul.


\\
\\
79
Tájékoztatás az 1963/64-es iskolai érre
Az 1963/64-es iskolai évre szóló beírások június 21-én és 22-én, valamint augusztus 31-én lesznek.
Az egy és két tárgyból bukott tanulóknak a javító vizsgára legkésőbb augusztus 1-éig kell tanulmányi értesítőjüknek az igazgatói irodába történő beadásával vagy postán való beküldésével jelentkezniük. Kivételt képez a levelező tagozat IV. osztálya és érettségije, ahol javítás csak egy tárgyból lehetséges, aki két tárgyból kapott elégtelent,\' az a IV. osztályt, illetőleg az érettségi vizsgát tartozik megismételni.
A nappali tagozaton bukott tanulók javító vizsgái augusztus 28-án lesznek, mégpedig reggel 8 órától írásbeli vizsgák a dolgozatos tárgyakból, utána pedig egész nap a szóbeli vizsgák.
Augusztus 28-án, délután 2 órától 6 óráig írják meg a levelező tagozat pótló vizsgára engedélyt kapott tanulói magyarból és matematikából írásbeli dolgozataikat. Ezeknek a vizsgáknak a szóbeli része augusztus 29-én, reggel 8 órától kezdve lesz. Ugyanakkor lesznek a levelező tagzaton javító vizsgára bukott jelöltek javító vizsgái.
Augusztus 31-én délelőtt 8 órától 12 óráig pótbeírás.
Szeptember 2-án délelőtt 9 órakor a tanév ünnepélyes megnyitása. Utána az egyes osztálytermekben osztályrendezés, órarendhirdetés, a se-gítőegyesületi tankönyvek kiosztása. Utána egész nap tankönyvárusítás.
Szeptember 3-án reggel 8 órától órarendszerinti tanítás.
Minden I. osztályos tanulónak, fiúnak—leánynak egyaránt be kell szereznie munkaruhaként egy mellesnadrágot. Kivételt csak a cukrász- és szakácstanulók képeznek, akiknek fehér köpeny, fehér kötény és fityula a munkaruhájuk. A fiúk az iskolában tetszés szerinti, de a jó ízlést nem sértő ruhát viselnek. A leányok részére azonban kötelező minden iskolai foglalkozáson, tehát a délutáni órákon is a fekete klottból varrott, elől végig gombolt munkaköpeny viselése. A fiúk részére még nem rendszeresítettünk ünnepi ruhát. Kívánatos azonban, hogy minden fiútanuló szülei szerezzenek be gyermeküknek egy fehér inget és egy sötét színű hosszú nadrágot, hogy az iskola ünnepélyes alkalmakkor az ünnephez méltó egységes ruhában vonulhasson fel. A leányok ünnepi ruhája a fehér pikévászonból varrott matrózblúz és a sötétkék szövetből készített rakott szoknya. Iskolai ünnepélyes alkalmakkor, kivonulásokon, klubdélutánokon, iskolai bálokon gimnazista leányok csak ebben az öltözetben jelenhetnek meg.
Az előírásos diáksapka viselése az iskola jelvényével együtt minden fiú- és leánytanulóra kötelző. Ha a tanuló valamilyen okból kifolyólag nem visel sapkát, az iskola kis jelvényét köteles a ruhájára tűzni.
A Tanulói Szabályzat és a Házirend előírásai a nyári nagyszünetben is kötelezők!
F. k.: CSERNAY LÁSZLÓ KUdta: a gimnázium igazgatósága, Nagykanizsa, V6r6shadsereg út 9. Nyomda, Nagykanizsa — 63-1632 — F. v.: Szendrfli Géza
80

Insert failed. Could not insert session data.