Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
3.63 MB
2010-06-09 14:10:03
 Vasárnapi Zalai Hírlap 2010 06 06 022sz 01old - Amikor a szülői példa ragadós.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
130
662
Vasárnapi Zalai Hírlap 2010. június 6. 22. szám 1. oldal - Amikor a szülői példa ragadós

A cikk szövege:

A HÉT SZTORIJA Olvasási szokásaink a 81. Ünnepi Könyvhét fényében
Amikor a szülői példa ragadós
Csütörtökön tartották a 81. Ünnepi Könyvhét megnyitóját szerte az országban, így Nagykanizsán is. A könyvsátrak és a könyvpiaci újdonságok fényében olvasási szokásainkat vettünk górcső alá, hiszen mit ér az ünnep, ha nem töltjük meg tartalommal?
Kelemen Valéria
A Deák téri könyvsátraknál a Zrínyi iskola ötödikeseivel találkoztunk, akik magyartanáruk, Czuppon Anita kíséretében vettek részt a Halis István Városi Könyvtár által szervezett olvasóórán. - Nincs okom panaszra, mert ebben az osztályban örömmel olvasnak a gyerekek, s részt veszünk a könyvtár olvasást népszerűsítő programjain is -mondta a tanárnő. - Bár most is izgalmas feladatot kaptak - gazdagon illusztrált részletet A nagy ho-ho-ho-horgász című könyvből, s ahhoz kapcsolódó totót -, azért itt, az utcán több dolog elvonja a figyelmüket. Ezért is jobb, ha a könyvtárban, nyugodt körülmények között munkálkodhatnak. Ebben a 25 fős osztályban 10-12 gyerek olvas a kötelezőkön kívül is könyveket, értékes hobbiként.
- Nekem a kötelező olvasmány, A Pál utcai fiúk is tetszett, mert izgalmas, fiúknak való ifjúsági regény - szögezte le Németh Marci. - Anyukám kedvence Danielle Steel, apukám pedig stratégiákkal kapcsolatosakat olvas.
- Mindenevő vagyok, csak izgalmas legyen! - mosolygott Kisgyura Anna, aki Thomas Brezina regényeit falja. - Sok könyvünk van otthon, anyával egymásnak is ajánlunk olvasmányokat. Ő romantikus történekeket, apa újságot olvas.
- Kalandregények, történelmi könyvek dvd-vel, az újságok közül a Zalai Hírlap, a Képes Sport és a Tuning Magazin a kedvencem - sorolta Soós Bence, elárulva: nagymamája orvosi krimiket, apukája újságokat és magazinokat olvas.
- Fantasy és történelmi regényeket, Bernard Cromwell-, Tolkien- és David Gemmell-könyveket szeretek olvasni, s apukám is mániákus olvasó - fogalmazott Balogh Ádám.
(Folytatás a 3. oldalon.)
A Deák téri könyvsátornál a nagykanizsai Zrínyi iskola ötödikesei válogatnak magyartanáruk, Czuppon Anita kíséretében

Insert failed. Could not insert session data.