Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
1.06 MB
2007-09-14 15:23:31
 Zalai Hírlap 2007 09 14 215sz 08old - Felkerülni a térképre.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
394
2365
Zalai Hírlap 2007. szeptember 14. 215. szám 8. oldal
Felkerülni a térképre
A folyamatosan bővíthető adatbázisba amatőrök és profik is bekerülhetnek

PÁSZTOR ANDRÁS
pasztor.andras@zh.plt.hu
Nagykanizsa - A közelmúltban elkészült a város művészeti térképe. Az adatbázis célja, hogy megismerjék egymást a helyi művészek, kulturális csoportok, s a közös érdekek mentén együttműködést alakítsanak ki egymással.
Az adatbázis kezelését a Halis István Városi Könyvtár vállalta magára, az intézmény internetes portálján jelenleg 20 személyről, illetve művészeti csoportról olvashatók el a fontosabb adatok, így többek közt melyik művészeti ágat képviselik, milyen szakirányú végzettséggel rendelkeznek, illetve évente hány fellépésük van. Az adatbázis bővíthető, tulajdonképpen bárki — amatőr és profi egyaránt - bekerülhet, ehhez csupán egy nyilatkozatot kell kitölteni.
- Az adatbázissal nem kívánunk különbséget tenni, a célja csupán az, hogy az azonos művészeti ágak képviselői ismerjék egymást - így Baráth Zoltán, a művészeti térkép ötletgazdája. - Sokan örömmel fogadták az elképzelést, így az előkészítő munka már tavasszal elindult. A közelmúltban megválasztottuk az 5 művészeti ág - zene, tánc, képzőművészet, szín- és bábművészet, irodalom - helyi képviselőit.
Mint azt Baráth Zoltán megjegyezte: a művészeti térképen szereplő személyek és csoportok hamarosan szeretnének javaslatot tenni az önkormányzati források felosztására is, konkrétan azt szeretnék, hogy a kulturális alap szétosztásakor a szakbizottság vegye figyelembe, kik szerepelnek az adatbázisban. Az ott található információk alapján a nem szakmabeliek is el tudják dönteni, kinek, mekkora támogatás dukál.
- Forrásokat mi is próbálunk szerezni, jelenleg egy európai uniós pályázatra készülünk - folytatta az ötletgazda. — Akár 200 ezer euró is nyerhető, igaz ehhez 50 százalékos önerő is szükséges. Próbálunk a környező országokból - Ausztria, Szlovénia, Horvátország — is partnereket találni, jóllehet ezek többsége már meglévő kapcsolaton alapszik. Ezen kívül az önkormányzat anyagi támogatását is szeretnénk elnyerni ehhez a projekthez.


Insert failed. Could not insert session data.